• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Spor yazarlarından derbi yorumu

Spor yazarlarından derbi yorumu
Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ve Galatasaray'ın, Beşiktaş'ı 3-0 mağlup ettiği derbi maç sonrası spor yazarları ne dedi?

Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ve Galatasaray'ın, Beşiktaş'ı 3-0 mağlup ettiği derbi maç sonrası spor yazarları genel olarak Denizli'nin hatalı kadrosu ve Nihat'ın vasat oyunu konusunda aynı şeyleri düşünüyor.

İşte spor yazarlarından derbi yorumları:

Erman Toroğlu - Nihat’tan santrfor olmaz

Mustafa Denizli ne sahaya çıkardığı, ne de sonraki oyuncu değişikliklerinde ortalıklarda yoktu. Çünkü, böyle bir kadroyu sahaya sürünce ve hatalı oyuncu değişiklikleri yapınca, Beşiktaş’ın silahları kenarda kaldı.

Nihat Kahveci’den santrfor olmaz. Üstelik Nihat Kahveci maalesef çok kötü. Sen de onu banko oynatıyorsun. Üç tane etkili olabilecek adamı yani Nobre, Holosko ve Bobo’yu da yanında oturtuyorsun. Galatasaray’ı vuracağın yer olan ceza alanında rakip savunmayı kim rahatsız edecek? Bu üç adam. Onlar nerede? Kulübede.

Tabata oynar. Hazır. Üstelik fena da oynamıyor. Ama son derece yanlış bir değişiklikle bu sefer onu oyundan alıyorsun. Nihat Kahveci’yi de çıkarınca etkili silahların yine kenarda kalıyor. Çünkü, dört değişiklik yapma şansın yok.

Korkut Göze - 10 numara biraz bol geldi

Beşiktaş, hücuma çıkarken zorlanıyordu. Oyunu yönlendirecek, Beşiktaş’ı rakip kaleye koşturacak bir ağır abinin yokluğunu hissediyordu.

Tabata mı? Yok, ilk 45 dakikada 10 numara gibi görünmedi. Çalıştı-çabaladı. Ama görebildiğim kadar 10 numara biraz bol geldi.

Galatasaraylı Keita’nın iki hareketini ve Kewell’a yarattığı iki pozisyonu gördükten sonra, aklıma yine Holosko geldi.

Oynasaydı, Keita’nın Galatasaray tribünlerine taşıdığı heyecanın benzerini, o da bir avuç Beşiktaş taraftarına tattırırdı.

İskender Baydar - Beşiktaş, Aslan’ın usta ayaklarına karşı direnemedi

Yanlış transferlere rağmen, forvet sorununu çözememesine rağmen, sahada, hem de deplasmanda, daha maçın başında yenik duruma düşmesine rağmen, sahada çatır çatır mücadele eden Beşiktaş, Galatasaray'ın usta ayakları karşısında direnemedi.

Rüştü'nün de katkısıyla sahadan 3-0 yanik ayrıldı.Sergen Yalçın - Herkes aldığı paranın karşılığını versin

Araya atılan toplara çabuk hareketlenen Nihat’ı ağır Servet ile Emre Aşık’ın arasına koymak belki mantıklı bir düşünceydi ama Nihat o eski Nihat değil ki. Ayrıca ona ara topları kim atacak?

Tabata bu görevi üstlenebilirdi ama tuhaf biçimde kenara alındı. Hatalı bir değişiklikti. Çünkü Tabata iyi oynuyordu. İlk maçı, hem de derbi, buna karşın iyiydi, sahada kalsa daha mantıklı olurdu. Beşiktaş yönetimi kendine şu soruyu sormalı: ‘Yaptığımız transferler doğru mu?’ 2 takımın yabancıları arasındaki büyük fark ortada. G.Saray’ınkiler maçı kazandırıyor, Beşiktaş’ınkiler hiç birşey yapmıyor. Mustafa Hoca artık bazı oyunculardan vazgeçmeli.

BU iş zevk işi değil. En vasatı yılda en az 1 milyon dolar kazanıyor. Aldıkları paranın karşılığını vermeli herkes. Bu iş profesyoneldir ve farkına varmalılar. Onu bırakın 45. dakikada yaptığı değişikliklerle, çıkan oyuncuları kafa olarak bitirdi Denizli. Tecrübeyle sabit: Onları bir daha zor düzeltir.

Beşiktaş ne yazık ki, maç kazanmayı unuttu. Hem teknik ekip unuttu hem takım. Lig ve Şampiyonlar Ligi bundan sonra çok ama çok sıkıntılı. G.Saray’ı zor yakalarlar. Bir de F.Bahçe var, düşünün.

Ersun Yanal - Sıkıntı travmaya dönüşüyor

Savunma yapan 6 adamı da pas geçmeyelim.. Topal, Mustafa, Emre, Servet, Sabri ve Hakan da kulübedeki rekabet nedeniyle çok disiplinli oynuyorlar.. G.Saray 4 hücumcu-6 savunmacı olarak ortadan 2’ye bölünmesine rağmen (ki bu durum başka takımlarda büyük sorun yaratır), 2 bölge de görevlerini çok iyi yaptığı için problem doğmuyor.. G.Saray rakibine göre daha az adamla ve daha az sayıda atak geliştirmesine rağmen daha net pozisyonlar buldu, 3 tane de gol attı.. Çünkü ön taraftaki kaliteli isimler hiç eveleyip gevelemeden işlerini yaptılar.. Kimi zaman 3 pasta ağları buldular, kornerden kaleyi tehdit ettiler.. Kısa sürede bu koordinasyonu sağlayan Rijkaard’ı tebrik etmek gerekir..

Sezonu 2 kupayla bitiren, rakibine göre daha oturmuş bir kadrosu ve sistemi olması gereken Beşiktaş’ta ise durum tam tersi.. Hücumcularda net bir kafa karışıklığı var.. Gol gelmedikçe (5 haftada 3 gol attılar) sıkıntı, travmaya dönüşüyor..

Rıdvan Dilmen - Herkes Beşiktaş’tan sürpriz bekliyordu, Denizli yaptı

Beşiktaş derbide sürprize hazırlanıyordu. Hakikaten de Mustafa Denizli sürpriz yaptı. Dörtlü savunmanında önünde Ekrem Dağ, önlerinde Tabata ve Ernst, önlerinde Yusuf, Serdar Özkan, Nihat. Yani 4-1-2-3. Beşiktaş kısalmıştı, duran toplar tehlike olur diyorduk. Nitekim Galatasaray ilk golü duran toptan buldu.

Galatasaray baskılı başlamıştı maça. Beşiktaş 4. dakikada dengeyi kurdu. Galatasaray kontratağı iyi oynayan bir ekip, dün gece bunu az yapmasına rağmen maçı farka taşımasını bildiler.

Uğur Meleke - Beşiktaş'ta sonu gelmeyen bir yapılanma var

G.Saray geçen sezonu beşinci bitirmiş, iki hocalı travmatik bir dönemden çıkmış. Teknik direktörü Rijkaard, Türkiye’deki sadece beşinci lig maçına çıkıyor, yeni oyuncular var, sistem yeni.

Beşiktaş’ta, Denizli’nin 33’üncü lig maçı, yani hemen hemen 1 sezonu tamamladı. Kendi kurduğu, 2 kupalı bir ekiple sezona başladı. İlk on birindeki 7 oyuncu (İsmail, İbrahim, Nihat, Tabata, Ferri, Ernst ve Yusuf) onun isteğiyle onun döneminde transfer edilmiş, onun adamları. Ama enteresandır, elimize daha esame listesi gelmeden herkes G.Saray’ın kimlerle hangi düzende ne oynayacağını biliyor; Beşiktaş’taysa maç başlayıp sahaya dizilmeden bitmeyen bir belirsizlik, sonu gelmeyen bir yeniden yapılanma var!

Ali Aydın - Devam kararı verilmeliydi

Ernst'in Serdar Özkan'a aktardığı pasta ofsayt yoktu. Devamında kalecinin topa elle müdahalesi zor bir karardı. Franco topa ceza çizgisi üzerinde temas edip bıraktı. Çizgiler sınırladıkları alana dahil olduğu için 'devam' kararı verilmeliydi. Yardımcı hakemin oyuna çok güzel katkısıyla pozisyonu doğru yorumladı. Diyeceksiniz ki tersi oldu... Franco, bariz gol şansından dolayı da ihraç edildi... Gerçekten bıçak sırtı dediğimiz bu pozisyonda bu yönde bir karar da çıksa herhalde kimse yanlış demezdi. Çünkü hakemin anında karar vermesi gerekip televizyonlardan izleme şansı yoktu. Bu arada yardımcı hakemleri de kutlamak lazım. Çok kritik yerlerde verdiği kararları doğruydu. Bu derbi, hakemlik adına örnek bir maç olarak değerlendirilmeli.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89