• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

SMS ile kontör dolandırıcılarına dikkat!

SMS ile kontör dolandırıcılarına dikkat!
Son günlerde tüketici şikayetleri arasında SMS ile kontör dolandırıcılığında artış olduğu belirlendi.

Son günlerde kendilerine ulaşan tüketici şikayetleri arasında SMS ile kontör dolandırıcılığında artış olduğunu belirten Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER Hukuk Komitesi Başkanı Faruk Hançer, "SMS ile kontör dolandırıcılarına karşı tüketicileri uyanık olmaya, firmaları ise kampanyalar hakkında tüketicileri ayrıntılı bilgi vermeye davet ediyoruz" dedi.

Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER Hukuk Komitesi Başkanı Faruk Hançer, Son günlerde SMS ile dolandırıldığı iddiası ile çok sayıda tüketicinin derneklerine müracaat ederek hukuki yardım talebinde bulunduğunu söyledi. Mağdur tüketicilerin çeşitli firmaların kampanyalarına kısa mesaj ile katıldıklarını ve bir süre sonra kendilerine "para ödülü kazandınız" ibaresi içeren kısa mesajlar ulaştığını kaydeden Hançer, "Firma isimleri ile irtibat kurulacak kişi isimlerinin de yer aldığı bu SMS'lere aldanan

tüketiciler, dolandırıcılar ile irtibata geçerek para ödülünü nasıl alabileceklerini sormaktadır. Söz konusu şahıslar para ödülünü talep eden tüketicilere banka hesaplarını açabilmek ve diğer masraflar için kontör şifresi göndermek zorunda olduklarını ve ödemelerin banka hesaplarına otomatik yapılacağını söyleyerek ikna etmektedir. Önceden katıldığı kampanyalar hakkında gerekli araştırmayı yapmayan tüketiciler SMS ile kontör dolandırıcılarının tuzağına kolayca düşmektedir.

Mağdur tüketiciler, dolandırıcıların çeşitli firmaların kampanyalarına SMS çeken tüketicileri nasıl tespit ettiklerini anlayamadıklarını ifade etmektedirler" dedi.

Konuyla ilgili bazı firma çalışanları ile görüştüklerini, bu yöntemle çok sayıda mağdur tüketicinin yüz binlerce TL dolandırıldı kaydeden Hançer, söz konusu firmaların kendilerini "SMS'lerin tüketicilere rastgele gönderildiği" şeklinde savunduğunu belirtti.

Tüketicilerin mağdur olmamaları için; bu ve benzeri kampanyalara katılmadan önce kampanya hakkında firmaların internet sitelerinden ve iletişim numaralarından gerekli araştırmaları yapmaları ve kendilerine ulaşan para ödüllü mesajlara itibar etmemeleri gerektiğini anlatan Hançer, "Dolandırıcıların tuzağına düşen mağdur tüketicilerin ise ellerinde bulunan telefon mesajları ile savcılıklara ivedilikle suç duyurusunda bulunmaları gerekmektedir. Öte yandan SMS yolu ile kampanyalar düzenleyen firmalara, böylesi dolandırıcılık olaylarına karşı tüketicileri titizlikle uyarmaları, mağdur olan tüketicilere ise hukuki hakları konusunda yardımda bulunmaları ve istismar edilmeye müsait kampanya yöntemlerini tercih etmemelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89