• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Sinan Çetin: Evet oyu kullanacağım

Sinan Çetin: Evet oyu kullanacağım
Ünlü yönetmen Sinan Çetin, referandumda 'evet' oyu kullanacak. Çünkü bunun darbelere son vereceğine inanıyor.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin, referandumda 'evet' oyu kullanacak. Çünkü bunun darbelere son vereceğine inanıyor. Anayasa paketine 'Hayır' demek için hiçbir gerekçe olmadığı düşüncesinde. Çetin, çevresindeki 'hayır' demeyi düşünen aydınların hiçbirinden gerekçeleri konusunda tatmin edici cevap alamamış. "Bu korkunç bir ideolojik cehennemdir." diyor.

Demokratik açılım sürecine verdiği katkıyla öne çıkan Yönetmen Sinan Çetin, anayasa değişikliğine de destek veriyor. 12 Eylül referandumunda 'evet' oyu kullanacağını açıklayan Çetin, 'hayır' demeyi düşünen kesimlere yönelik de ilginç tespitler yapıyor. "Rastladığım bütün aydınlara soruyorum, 'hayır' diyenlerden tek bir tatmin edici cevap alamadım." derken 12 Eylül'de en büyük zararı Türk aydınının gördüğüne işaret ediyor. Bazı kesimlerin referandumda 'evet' oyu vermeleri halinde bunun AK Parti'ye yarayacağı yönünde düşünceler olduğuna dikkat çeken Çetin, "Bu korkunç bir ideolojik cehennemdir." nitelemesinde bulunuyor. Bu kişileri de 'tribünlere güzel hareketler yapan ama gol atmayı hiç düşünmeyen gösteriş meraklısı kötü futbolculara' benzetiyor. Ünlü yönetmen, "Bu bir kolektif aymazlık, davranış bozukluğudur. Velev ki oylar AK Parti'ye gitse ne olacak? Beğenirsem bir dahaki seçimde oy atarım, beğenmezsem atmam. Referandumda 'evet' oyu veren, isterse seçimlerde 'hayır' oyu verir. Sonuçta iki kere oy kullanma hakkı var." ifadelerini kullanıyor.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Sinan Çetin, demokratik çıkışlarıyla ön plana çıkan bir yönetmen. İki ağabeyi 12 Eylül darbe döneminde hapse düşüp işkenceler görmüş, kendisi de gözaltına alınmış. O yıllar onun için adeta bir korku filmi gibi geçmiş. "12 Eylül benim için korkunun zamanıdır. Sokaklarda, parklarda evlerde her an kollarımıza bir kelepçe vurulacak, korkunç işkencelerin olduğu odalara tıkılacağız korkusuyla yaşanan anların bütünüdür. 1980 can dostlarımın yıllarca hapiste yatıp, bir deri bir kemik çıktığı, büyük bir korkunun topluma hakim olduğu, rezalet ve iğrenç bir dönemdir." diye özetliyor. İki ağabeyinin de suçsuz yere yıllarca işkence gördüğünü anlatırken, "Dünyanın en şeker insanı siyasi işlerle hiçbir ilgisi olmayan Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nde çalışan ağabeyimi bile hapse attılar. Andımızı öğretmek için o askerlerin yaptığı işkenceler akıl almaz." diyor. Darbelerin toplumda kapanması zor, derin yaralar açtığının altını çizen yönetmen, "Darbe yapan generallerin Türk milletini askerlikten soğutma suçundan yargılanması gerekir." yorumu yapıyor. Belki de bu nedenle referandumda 'hayır' denmesine bir anlam veremiyor. "Anayasa değişikliğinin yetersiz bulunmasına itirazım yok." diyen Çetin, "Fakat yetersiz olsa bile darbe olmasını engelleyecek bir kanuna 'hayır' deme gerekçelerini de anlamıyorum." diye ekliyor. Bunu 'ideolojik körlük' olarak nitelerken kendi 'evet' oyunun gerekçelerini şöyle açıklıyor: "Devletin seçilmişler tarafından yönetilmesini sağlamak, atanmışların seçilmişlerin iş yapmasını engellemek için anayasanın arkasına saklanmasını engellemek ve bir daha darbe olmamasını garanti altına almak adına atılacak her adıma evet diyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89