• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

Şimşek: Vergi cezaları artacak

Şimşek: Vergi cezaları artacak
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadele için vergi cezalarını artıracaklarını bildirdi.

Şimşek, Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Defterdarlar ve Vergi Dairesi Başkanları Toplantısında'' yaptığı konuşmada, ülkenin yeni bir döneme girdiğini, bu dönemde Maliye çalışanlarının dinamizm ve çabalarına ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

2010 yılı gelir hedeflerinin gerçekçi, ancak iddialı olduğunu dile getiren Maliye Bakanı, bu hedefe ulaşılması için çalışanlarının çok daha yoğun çaba göstermesini istedi.

Maliye personelinin ne iş yaparsa yapsın, ne karar alırsa alsın, 72 milyonun hukukunu koruması gerektiğini ve bu konuda hassasiyet taşıması gerektiğini vurgulayan Şimşek, ''Verdiğiniz her kararda, attığınız her imzada, ülkenin tümünün hak ve hukukunu koruyun'' dedi.

VERGİ CEZALARINI ARTTIRACAĞIZ

Taşıma su ile değirmenin dönmediğini, sağlıklı kaynaklar olmadıkça işin bir noktada tıkandığını ifade eden Şimşek, yeni dönemde daha fazla vergi toplanması için denetimlerin de etkin hala getirileceğini bildirdi.

Bu çerçevede vergi kaçırmanın cezasını arttıracaklarını kaydeden Şimşek, ''Biz bu ülkeyi kalkındıracaksak kayıt dışılığa, vergi kaçırmaya hiçbir şekilde müsamaha gösteremeyiz. Vergi kaçırmak sadece ülkeyi zafiyete uğratmıyor, aynı zamanda adaletsizliğe de yol açıyor'' dedi.

Maliye Bakanı, daha sonra Maliye çalışanlarına bu konuda şu talimatları verdi:

''-Mükellefin ayağına gidin. İş ve aş üretenlere her zaman saygı ve sevgi ortamı sağlayın. Yeni işletmeler açıldığında gidin ziyaret edin (hayırlı olsun) diyin. Ardından da onlara yükümlülüklerini hatırlatın. Bu konularda onlara yardımcı olacağınızı söyleyin.

-Sadece masa başında bu işler yapılmıyor. Mutlaka dışarıya çıkmanız lazım. Kayıtlı görünen mükellefler gerçekten var mı, adreslerinde bulunuyor mu, gidin bunlara bakın.

-Taşradaki denetim elemanlarını da çalıştırın. İnsan kaynağı olsun, mali imkanlar olsun önümüzdeki dönem kaynak sıkıntınız olmayacak.

-Tahsilatları hızlandırın, 2010 hedeflerini tutturmak için illerinize dönünce hemen bir plan yapın. Bize gelip (ben şu kadar gelir elde ettim, şu kadar vergi tahakkuk etti) denildiğinde onu da toplayabilmemiz lazım.

-Hem merkez, hem taşrada uzmanlaşmaya gitmeliyiz. Mevcut personeli etkin ve verimli kullanın. Eğitimle aksaklıkları giderin. (Bu böyle geldi, böyle gidiyor) demeyin, mevcut durumu idare etmeyin, orayı derleyip toplayın, daha etkin hale getirin.

-Her konuda vatandaşın menfaatini gözetin. Abartılıyor da olabilir, bizde hep şikayet yaklaşımı var, ama aksaklıkların olabileceğini de unutmayın.

-Temsil kabiliyetindeki eksiklikleri de hızla giderin.

-Hızlı, kaliteli, hesap soran, saydam ve öncü bir Maliye Bakanlığı vizyonuna sahibiz. Bu konuda benim desteğime sahipsiniz. Siz yerel aktörlersiniz, sizden beklentimiz çok.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89