• BIST 9486.56
  • Altın 4175.093
  • Dolar 39.1971
  • Euro 44.6439
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 32 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 31 °C
  • Berlin 15 °C

Sigara içenler daha depresif

Sigara içenler daha depresif
Her ne kadar sigara tiryakileri, sigaranın kendilerini psikolojik açıdan rahatlattığını söyleseler de, araştırmalar bunun tam tersini gösteriyor.

Bilim adamları, sigara içenlerde 2 kat daha fazla depresyon belirtisi görüldüğünü açıkladılar.

Otago Üniversitesi'nde yürütülen çalışmaya katılan 18, 21 ve 25 yaşlarındaki binin üzerinde insana sigara içme alışkanlıkları ve kendilerinde depresyon belirtileri bulunup bulunmadığı soruldu. Sonuçların karmaşık istatistikî analizlerine göre, sigara içmek depresif belirtilerin gelişme riskini artırıyor.

Sigarayla depresyon arasındaki bağın nedenlerinin henüz tam olarak net olmadığını belirten araştırmacılar, muhtemelen nikotinin beyindeki nörotransmiter aktivitesinde yol açtığı değişikliklerden kaynaklandığını ifade ettiler.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89