• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Sigara firmalarına sert uyarı!

Sigara firmalarına sert uyarı!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi zammına rağmen indirime giden sigara firmalarını net bir şekilde uyardı.

 Başta sigara firmaları olmak üzere bütün sektörlerin Maliye'nin aldığı kararlara uymak zorunda olduğunu söyleyen Şimşek, "Bizim yaptığımız düzenlemeye uymak zorundalar. Uymak durumunda kalırlar. Şirketler maktu sisteme uymazlarsa nispi vergiye geçeriz. Biz gelir hedefini yakalayacağız. Bu konuda iddialıyız." dedi.

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yeni Özelge Sistemi hakkında düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olan vergi zamlarını sigara firmalarının geri çektiğinin hatırlatılması üzerine Şimşek, maktu vergileri enflasyon çerçevesinde güncellediklerini belirterek cevap verdi. Bazı vergilerde 2 yıl boyunca güncelleme yapılmadığı bilgisini veren Şimşek, otoyol ve köprülerde olduğu söz konusu güncellemenin 2 yıl sonra yapıldığını ifade etti. Maliye'nin yaptığı zamların sektörler tarafından uygulanması için gerekli tedbiri alacaklarını kaydeden Şimşek, "Öngördüğümüz vergi miktarını sağlamak için ne gerekirse yaparız. Onlar maktu sistemde biz maktuyu arttırdıysak uygulamaları gerekir. Olmazsa nispi sisteme geçeriz. Bizim yaptığımız düzenlemeye uymak zorundalar. Uymak durumunda kalırlar. Biz gelir hedefini yakalayacağız. Bu konuda iddialıyız." dedi

KONUTLARDA KDV ARTIŞI DEĞİL, İADESİ ÇALIŞMASI VAR

Bakan Şimşek, "150 metre konutlarda KDV artışı olacak mı?" sorusuna ise "Bu konuda bir çalışma var. KDV artışı değil KDV iadesi konusunda var." cevabını verdi. Anayasa Mahkemesi'nin yerli yabancı firmalara stopaj farkıyla ilgili kararı iptalinin hatırlatılması üzerine 6 ay süre olduğunu ancak süreyi sonuna kadar kullanmayı düşünmediklerini aktardı. Uzmanların çalışmalara başladığını kaydeden Şimşek, bu konuda yeni bir düzenleme yapılacağını ifade etti.

DAVOS'A GİDECEĞİM

"Başbakan Erdoğan'ın bu yıl Davos'a gitmeyeceği belirtiliyor. Siz Davos'a gidecek misiniz?" sorusuna Şimşek, "Davos'a gideceğim. Önemli bir uluslararası platform. Türkiye'den de bazılarının bulunması önemli." değerlendirmesini yaptı. Dünya ekonomisinde olup bitenleri analiz etmek adına Davos'un önem taşıdığına işaret eden Bakan, Türkiye'ye yatırım çekmek için de söz konusu zirvede devlet ve iş adamlarıyla girişimde bulunacakları bilgisini verdi.

Yeni kod çalışmasından firmaların şikayetçi olduğunun hatırlatılmasına Bakan Şimşek, Kod ile ilgili gazetelerde çıkan açıklamaları doğru bulmadığını dile getirdi. Mevcut uygulamayı mükellefi zora sokmayacak şekilde düzenleyeceklerini kaydeden Şimşek, kamu harcamalarını sağlıklı vergi gelirleriyle finanse etme amacıyla vergi kaçırma anlamındaki açık kapıları kapatacaklarını aktardı. Şimşek, "O konuda iddialıyız." dedi.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89