• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

SGK uyardı: Acilde para ödemeyin

SGK uyardı: Acilde para ödemeyin
SGK daha öncek birkaç yaptığı uyarıyı tekrarladı. Acil servislerde yapılan müdahaleler için ücret ödenmemesi istendi.

SGK Ankara İl Müdürlüğü, özel ve vakıf üniversite hastanelerinin acil servislerde ve acil haller nedeniyle sunulan bazı sağlık hizmetlerinde ilave ücret vermemeleri konusunda vatandaşları uyardı.

SGK Başkanlığı tarafından belirlenen özel hastaneler ile vakıf üniversite hastanelerinin puanlandırılması ve ilave ücret alınması hakkında yönergeye göre, vatandaşların özel ve vakıf üniversite hastanelerinin acil servislerinde ve acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetlerinin hiçbirinde ilave ücret ödememesi gerekiyor. Ancak bazı hastanelerin yönergeye uymayarak acil servise gelen vatandaşlardan ve acil haller nedeniyle sunulan yoğun bakım, yanık tedavisi, kanser tedavisi, organ, doku ve hücre nakilleri, doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemler, diyaliz tedavileri, kardiyovasküler cerrahi işlemleri ve yeni doğana verilen sağlık hizmetlerinden ilave ücret aldığı tespit edildi. Bunun üzerine SGK Ankara İl Müdürlüğü, vatandaşları acil servislerde ve acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetlerinde ilave ücret vermemeleri konusunda uyardı.

Bazı sağlık kuruluşlarının vatandaşların zorda kalmasından faydalanarak ilave ücret alınmaması gereken tedavilerden ilave ücret alındığının tespit edildiğini belirten SGK Ankara İl Müdürü Ali Pekten, vatandaşların özel ve vakıf üniversite hastanelerin aldığı ilave ücretlere dikkat etmesini tavsiye etti. Son zamanlarda bazı hastanelerin acil servislerde ve acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetlerinden ilave ücret aldığı konusunda şikayetlerin arttığını kaydeden Pekten, şikayetlerin değerlendirilerek gereğinin yapıldığının vurguladı. Pekten, şu uyarılarda bulundu:

"Vatandaşlarımız rahatsızlıklarından dolayı hastanelerin acil servisine gidiyor. Bazı sağlık kuruluşları vatandaşlarımızın bu zor anından faydalanarak acil servis tedavilerinden ve acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetlerinden ilave ücret alıyor. Tabi ki vatandaşlarımız o anda bunun farkına varamıyor çünkü kendi canıyla uğraşıyor. Sağlık kuruluşları, bu şekilde davranarak vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Hastaneler, sağlığı ticari olarak görmemeli ve vatandaşlarımızın zor anlarını suiistimal etmemelidir. Vatandaşlarımız da ilave ücret konusunda dikkatli olmalı. Gerekirse acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetlerini bir kağıda yazarak yanında taşımalı. Vatandaşlarımızdan haksız yere ilave ücret alan hastaneleri, tedavileri ile ilgili faturalarla birlikte müdürlüğümüze şikayet etmelerini istiyoruz çünkü vatandaşlarımızın mağduriyetlerini bu şekilde giderebiliriz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89