• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

SGK borçları yeniden yapılandırılacak

SGK borçları yeniden yapılandırılacak
Başbakan Erdoğan esnafın vergi ve SGK ödemelerinden kaynaklanan borçlarının yeniden yapılandırılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan esnafın vergi ve SGK borçlarının yeniden yapılandırılacağını belirtti.

TESK ve TESKOMB üyeleri ile iftar yemeğinde buluşan Erdoğan, Anayasa değişikliği ile ekonomik sosyal konseyi hayata geçireceklerini belirterek "Devlet politikasını ekonomik sosyal konseyin içinde olanlar belirleyecek" dedi.

TESKOMB Başkanı Selahattin Hünü ise esnaf ve sanatkar camiasını ev ev dolaşarak, referandumda 'Evet' oyu isteyeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan TESKOMB ve TESK tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Erdoğan'a Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanı Ali Babacan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz eşlik etti.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan konfederasyon başkanları Selahattin Hünü ve Bendevi Palandöken, esnafa Halkbank tarafından verilen kredi faizlerinin yüzde 5'e indirilmesi konusunda Başbakan'a teşekkür etti. TESKOMB Başkanı Hünü, Başbakan'a "Teskomb teşkilatı olarak, 1 milyon 200 bin üyemizi ev ev dolaşarak size evet oyu toplayacağız. Bu bizim size namus sözümüzdür" sözleriyle seslendi.

Başbakan Erdoğan ise konuşmasında Türkiye'de esnafın ekonomiyi ve sosyal hayatın sadece bir unsuru olmadığına, belirleyici olduğuna vurgu yaptı. Esnafın önünde çetelerin bir engel olduğuna değinen Erdoğan "Çetelerin bu ülkeye ne kadar zarar verdiğini kalkınmasına engel olduğunu gördük. Çetelerle kararlı bir mücadele verdik. Hükümet olarak bize düşen, önünüzdeki taşı kaldırmaktı. Haraca bağlıyorlardı. Bunları kaldırdık. Hamdolsun bu şikayetler artık yok noktasında geliyor. Şimdi de artık ülkeler arasında vizeleri kaldırıyoruz. Gaziantepli kardeşim Halep'e gidiyor. Halep'ten de buraya geliyorlar. Bunlar da bereket getiriyor. Daha iyi olacak. Bunlar Türkiye'nin vizyonunu büyütüyor. İtibarını arttırıyor. Biz adalet mülkün temelidir diyerek yetiştik. Güçlünün haklı olduğu zayıfın hakkını arayamadığı sisteme son veriyoruz. Üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Bakın bazıları anayasa değişikliği ile ilgili konuşuyor. Bakınız bu bir partiye oy vermek değil. Güven oylaması değil. Biz bir anayasa değişikliği yapıyoruz. Bunun içinde ekonomik sosyal konsey var. Orada siz varsınız. Bundan önce siz yoktunuz. Devlet politikasını ekonomik sosyal yaşamın içinde olanlarla belirleyecek" diye konuştu.

Erdoğan esnafın vergi ve SGK ödemelerinden kaynaklanan borçlarına ilişkin ise çalışmanın başlatılacağı müjdesini vererek şunları söyledi:

"Bu zamana kadar hiçbir meseleye olumsuz yaklaşımımız olmadı. Yine olumsuz yaklaşımımız söz konusu değildir. Bu konuda arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaparlar. Nasıl bir borç yapılandırmasına giderler. Çalışma Bakanlığımız ve Sosyal Güvenlik Kurumu değerlendirmesini, yapılandırmasını yaparız. Bir an önce de esnaf ve sanatkarın da sıkıntısını aşarak yeni bir ödeme planı ile bunları çözmüş olalım. Burada esnaf sanatkarın sorunlarını çözmek için esnaf ve sanatkarlar değişim dönüşüm destek strateji belgesi ve eylem planını hazırladık. Bu belge sorunları ve gelecek perspektifini masaya yatıran ilk ve en kapsamlı çalışmadır. Beraber bunu da başaracağız."

SİYASETE ANTREMAN MOLASI

Başbakan Erdoğan iftar yemeğinin ardından geçtiğimiz günlerde açılışını yapması planlanan ancak son dakikada programından çıkarılan Ankara Arena'ya gitti. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası maçlarına ev sahipliği yapacak olan Arena'da incelemelerde bulunan Erdoğan, Basketbol milli takımının antremanını izledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89