• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 12 °C

Sezonun İlk Derbisi Fenerbahçe'nin

Sezonun İlk Derbisi Fenerbahçe'nin
Türk futbolunun her zaman büyük ilgiyle izlenen dev derbisi bu kez sezon öncesi Almanya'da oynandı.

Türk futbolunun her zaman büyük ilgiyle izlenen dev derbisi bu kez sezon öncesi Almanya'da oynandı. F.Bahçe, 75 dakika 10 kişi mücadele etmesine rağmen Spor Toto Dostluk Kupası maçında G.Saray'ı yine devirmesini bildi. Sarı Lacivertliler, Santos'un attığı golle güldü. 

Türk futbolunun her zaman büyük ilgiyle izlenen dev derbisi bu kez sezon öncesi Almanya'da oynandı. F.Bahçe, 75 dakika 10 kişi mücadele etmesine rağmen Spor Toto Dostluk Kupası maçında G.Saray'ı yine devirmesini bildi. Sarı Lacivertliler, Santos'un attığı golle güldü.

17561

Alman hakem, maçın önüne geçti

Dostluk Kupası maçını yöneten FIFA kokartlı Alman hakem Thorsten Kinhöfer, verdiği tartışmalı kararlarla derbiye damga vurdu. F.Bahçe'nin Dos Santos'la bulduğu golden sonra tribünlerden meşale atılınca Alman hakem 32. dakikada maçı durdurdu ve soyunma odasına gitti. Kinhöfer, 10 dakika aranın ardından sahaya dönerek oyunu devam ettirdi. Alman hakem 14. dakikada ise kendisine çelme taktığı gerekçesiyle Selçuk Şahin'i ikinci sarı karttan oyundan attı.

Kocaman, ilk derbisini kazandı.

G.Saray'ı 1-0 yenerek F.Bahçe'nin başında ilk çıktığı derbiden galip ayrılan Aykut Kocaman, takımın mücadelesinden memnun olduğunu söyledi. Kocaman, "Adı ne olursa olsun bir F.Bahçe-G.Saray maçıydı. Müthiş bir mücadele örneği verdik. Skora tutunma arzusu üst düzeydeydi. 10 kişi oynamak kolay değil." dedi. G.Saray'ın hocası Frank Rijkaard ise maçın lig için ölçü olmaması gerektiğini belirtti. Rijkaard, bu maçta eksiklerini görme fırsatı bulduklarını kaydetti.

17562

Başkanlar kol kola

Maçtan önce birlikte yemek yiyen iki başkan, dostluğu karşılaşmadan sonra da devam ettirdi. 90 dakika bitiminde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Adnan Polat'a, "Başkan, istersen seni özel uçakla İstanbul'a götürelim." teklifinde bulundu. Adnan Polat ise takımın çalışmalarını izleyeceği için bu öneriyi geri çevirdi. Ayrıca Selçuk Şahin'in kırmızı kart gördüğü pozisyon için, "Ben hakeme çelme takacak kadar aptal mıyım?" dediği öğrenildi.

Galatasaray'da futbolcularla taraftarlar yumruklaştı

Maçtan sonra stattan ayrılan Sarı-Kırmızılı kafilenin takım otobüsüne küçük bir Fenerbahçe taraftarı eliyle 6-0'lık tarihî skoru hatırlatmak için 6 işareti yaptı. Buna sinirlenen Sarı-Kırmızılı taraftarlar minik çocuğun üzerine yürümek istedi. Galatasaraylı futbolcular olayı önlemek isterken kendi taraftarlarıyla küçük bir arbede yaşandı. Bu sırada bir-iki oyuncunun sinirlerine hakim olamadığı ve taraftarların boğazına sarıldığı gözlendi. Ortam daha sonra yatıştı.

fenerbahçe: Volkan Demirel 6, İlhan 6, Bekir 6 (Dk. 88 Önder ?), Bilica 5, Andre Dos Santos 7, Kazım 6 (Dk. 63 Caner 4), Selçuk 3, Alex 5 (Dk. 63 Deivid 4), Baroni 7, Stoch 7 (Dk. 88 Semih ?), Gökhan Ünal 3 (Dk. 82 Gökay ?)

galatasaray: Ufuk 3, Ali Turan 3 (Dk. 46 Sabri 5), Servet 4, Gökhan 5, Serkan Kurtuluş 3 (Dk. 46 Hakan Balta 4), Musa 3 (Dk. 46 Barış 4), Lorik Cana 4 (Dk. 46 Ayhan 4), Mustafa 5 (Dk. 81 Cumhur ?), Serdar 4 (Dk. 88 Caner ?), Arda Turan 5, Mehmet Batdal 4 (Dk. 63 Emre Çolak 3)

GOL: Dk. 30 Andre Santos

SARI KARTLAR: Bilica, Gökhan Ünal, Stoch, Dos Santos / Cana, Musa

KIRMIZI KART: Dk. 15 Selçuk Şahin (Fenerbahçe)

HAKEMLER: Thorsten Kinhöfer 6, Mark Borsch 6, Kai Voss 6 (Almanya)

STAT: Borussia Park

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89