• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Seyrantepe Talu'dan alındı!

Seyrantepe Talu'dan alındı!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ihtarname ile verilen sürenin sona ermesi sebebiyle sözleşmenin feshi kararını aldı! TOKİ, Eren Talu'dan projeyi almış oldu!

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, spor kompleksi inşaatı onaylı iş programına göre yüzde 66 seviyesinde olması gerekirken, yüzde 24'ler seviyesinde bulunduğu, işçi ücretlerinin zamanında ödenmediği, gerekli işçi, malzeme ve teçhizatın yüklenici firma tarafından sağlanamadığı, inşaatta herhangi bir çalışma olmadığı hususlarında Yükleniciye Noter kanalı ile ikinci kez fesih ihtarnamesi gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, ''İhale Şartnamesi ve sözleşme hükümleri çerçevesinde, ihtarname ile verilen sürenin sona ermesi sebebiyle sözleşmenin feshi kararı alınması zorunlu hale gelmiştir. Bu noktadan sonra İdaremiz tarafından gerekli tedbirler alınarak projenin sağlıklı bir şekilde neticelendirilmesi için ihale yapılması dahil, tüm çalışmalar başlatılmıştır'' denildi.

İstanbul Seyrantepe'de 52 bin seyirci kapasiteli Spor Kompleksi İnşaatının yüklenicisinin, söz konusu işi ihale şartları doğrultusunda bitirmekle yükümlü olduğu halde, inşaatı yürütmekte zorlandığı ve İdare'den hisse devri talebinde bulunduğu kaydedildi.

Bu talep üzerine TOKİ'nin, hisse devrine izin vererek yüklenicinin yeni bir ortak edinmesini kabul ettiği belirtilen açıklamada, buna rağmen yüklenicinin inşaatı iş programına uygun yürütemediğinin ve işçi alacaklarını zamanında ödemediğinin tespiti üzerine, yüklenicinin İdare tarafından sözlü olarak defalarca uyarıldığı ve birinci fesih ihtarnamesinin 19 Haziran 2008 tarihinde çekildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, yüklenici projenin yürütebilmesi için kredi kullanılmasından dolayı İdare'nin kefil olmasını talep ettiğini ve İdare'nin de kefalet vermeyi kabul ettiği ifade edildi ve şöyle devam edildi:

''Türk sporu ve Galatasaray camiasının hassasiyeti, spor kompleksinin İstanbul'a kazandıracağı vizyon ile Türk ekonomisine olan katkısı dikkate alınarak, spor kompleksi inşaatının sağlıklı bir biçimde yürütülerek tamamlanması için İdaremiz, bugüne kadar projeye ve yükleniciye gerekli her türlü kolaylığı ve desteği sağlamıştır.

Ancak tüm bunlara rağmen; Spor Kompleksi inşaatı onaylı iş programına göre yüzde 66 seviyesinde olması gerekirken, yüzde 24'ler seviyesinde bulunduğu, işçi ücretlerinin zamanında ödenmediği, gerekli işçi, malzeme ve teçhizatın yüklenici firma tarafından sağlanamadığı, inşaatta herhangi bir çalışma olmadığı hususlarında Yükleniciye Noter kanalı ile ikinci kez fesih ihtarnamesi gönderilmiştir. İhale Şartnamesi ve sözleşme hükümleri çerçevesinde ,ihtarname ile verilen sürenin sona ermesi sebebiyle sözleşmenin feshi kararı alınması zorunlu hale gelmiştir.

Bu noktadan sonra İdaremiz tarafından gerekli tedbirler alınarak projenin sağlıklı bir şekilde neticelendirilmesi için İhale yapılması dahil, tüm çalışmalar başlatılmıştır.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89