• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 3 °C

Sel felaketinde kan donduran iddia !

Sel felaketinde kan donduran iddia !
TIR Garajı'nın işletme sorumlusu "Garajdaki su baskınına, askeri alandaki su toplama gölünün patlamasının sebep olduğunu" iddia etti.

 İçinde 12 kişinin öldüğü Osmanlı TIR Garajı'nın işletme sorumlusu Mustafa Kale; "Garajdaki su baskınına, askeri alandaki su toplama gölünün patlamasının sebep olduğunu" iddia etti. Genelkurmay ise askeri alandaki su toplama göletinin patlamasının sebep olduğu" iddialarını kabul etmedi.

İçinde 12 kişinin öldüğü Osmanlı TIR Garajı'nın işletme sorumlusu Mustafa Kale; "Garajdaki su baskınına, askeri alandaki su toplama gölünün patlamasının sebep olduğunu" iddia etti...

Görgü tanıkları da; "Su aniden 3-4 metreye yükseldi... Buna yağmur yol açmış olamaz" diyerek iddiaları doğruladılar.

Ekmeğinin peşinde yollarda direksiyon sallayan şoförlerimizin ölümü ve Basın Ekspres yolunun su altında kalması ile ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı. Sel baskınına uğrayan ve 10'dan fazla cesedin çıkarıldığı TIR garajının İşletme sorumlusu, garaja baskının üst bölümde yer alan 66. Mekanize Tugay Komutanlığı sınırlarındaki göletin sebep olduğunu ileri sürdü. Osmanlı TIR Garajı İşletme Sorumlusu Mustafa Kale'ye göre TIR garajına basan suların kısmen ıslah edilen Ayamama deresine su taşıyan ve askerin denetiminde olan gölün patlaması sonucu meydana geldi.

"SU ANİDEN YÜKSELDİ YAVAŞ YAVAŞ ARTMADI"

Ani su baskınının gölün patlaması olduğunu belirten Mustafa Kale, "Derenin suyunun bu denli artması askeri alanda bulunan gölün kontrol edilmemesinden kaynaklanmaktadır. Kim ne derse desin araştırıldığı takdirde ortaya çıkacaktır. Sivillerin giremediği askeri alanda bulunan gölün taştığına eminiz. Böyle bir baskının başka türlü olması mümkün değil. Herkes böyle düşünüyor. Felaket dere yatağına TIR garajı yapılması ile alakalı değildir. Bizim garajımız dere yatağında ise Hürriyet binası da dere yatağındadır. Bizi basan suyun sebebi bu değildir. Altında başka şeyler aramak gerek. Su aniden yükseldi yavaş yavaş artmadı buna dikkat edilmesi gerekli' şeklinde konuştu.

Aynı iddiayı garajın çalışanlarından dorseci Halit Olaş usta da dillendirdi. Halit Olaş, "Burada herkesin düşündüğü yukarıdaki askeriyenin gölet kapaklarını ya habersiz açtığı ya da göletin patladığı. Yoksa 20 yıldır biz buradayız ve çok yağmurlar gördük. Ama böyle baskın ve dalga şeklinde hiç yağmur olmamıştı. Göletin patlayıp patlamadığı mutlaka araştırılmalı" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI DOĞRULUYOR

Mustafa Kale ve Halit Olaş'ın iddialarını destekleyen bir başka görüş ise boğulmaktan son anda kurtulan bir TIR sahibinden geldi. Ayamama deresinin taşmasıyla birlikte İkitelli Basın Ekspres yolunda bulunan Osmanlı TIR Garajı'nda 10 kişi boğularak canını kaybederken sel felaketinden kurtulanlardan biri de TIR sahibi Abuzer Bektaş'tı.

Korku dolu anları Vakit'e anlatan TIR sahibi Abuzer Bektaş, "Yağmur saat 4.00 sıralarında artınca uyandım. Ama saat 6.00 gibi sel suları iyice yükseldi. Bir an TIR'ı da alıp gitmeyi düşündüm fakat su gittikçe yükseliyordu; cesaret edemedim. Her şey 3 dakikada gelişti. TIR'ın kapısını açtığımda suların birinci merdiven seviyesine yükseldiğini gördüm. Arabanın tavanına çıktım. Oradan duvara atlayarak kurtulabildim. Allah'a şükür canımı kurtardım" dedi.

GÖLETE AÇILAN DEREDEKİ AĞAÇLAR DEVRİLMİŞ

66. Mekanize Tugay Komutanlığı hemen felaketin yaşandığı Osmanlı TIR Garajı'nın üst bölümünde bulunuyor. Sahada yapılan araştırmada göletten garaja doğru yönelen bir dere yatağı var. Sel felaketinin ardından söz konusu dereden yoğun sel gittiği görülüyor. Ayamama'ya açılan söz konusu deredeki ağaçların bile devrilmiş olması yoğun bir su akışının işareti. 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89