• BIST 9351.46
  • Altın 4196.069
  • Dolar 39.8842
  • Euro 46.8579
  • İstanbul 32 °C
  • Diyarbakır 39 °C
  • Ankara 33 °C
  • İzmir 41 °C
  • Berlin 17 °C

Şeker hastalığı için yeni buluş!

Şeker hastalığı için yeni buluş!
Dünyanın en eski aşılarından biri olan BCG artık birinci tip diyabet hastalarının tedavisinde kullanılıyor.

Dünyanın en eski aşılarından biri olan BCG artık tamamen farklı bir alanda da işe yarıyor. BCG aşısı, 80 yıl önce vereme karşı geliştirilmişti. Bu aşı şimdilerde birinci tip diyabet hastalarının tedavisinde kullanılıyor

Ancak Harvard Tıp Fakültesi’ndeki uzmanlar klinik bir deneyde aşının 1. Tip diyabet hastalarında insülinin yükselmesine neden olduğunu tespit etti. 

Ekibin lideri Dr. Denise Faustman, aşıyla şeker hastası bir fareyi tedavi ettiklerini söyledi. Skype aracılığıyla konuşan Faustman, deneyin insanlarda da olumlu sonuç verdiğini açıkladı. 

Dr. Denise Faustman, “Dört hafta arayla verilen çok az miktardaki iki doz aşının bile, kötü hücreleri öldürdüğünü ve şaşırtıcı biçimde pankreasın yeniden insülin üretmeye başladığını gördük.” diyor. 

Birinci Tip diyabet, insülin üreten hücreleri yok ediyor. Bu yüzden de hastalar sürekli olarak kan şekerlerini ölçüyor ve gerektiğinde insülin enjekte ediyor. 

Faustman BCG aşısının Ölü Tümör Faktörü olarak bilinen TNF hormonunu tetiklediğini söylüyor. 

Dr. Denise Faustman: “Verem aşısı yapılanların vücudunun TNF hormonu ürettiği 20 yıldır biliniyordu. Bu da tam da bizim istediğimiz bir hormon. TNF ilaç değil, o yüzden, biz, aşıyı kullanarak TNF hormonunu tetikleyip, 1. Tip şeker hastalarını tedavi etmeyi umuyoruz.” 

BCG aşısı verem mikrobunu belirlemede kullanılan cilt testlerinde pozitif sonuç veriyor. 

Doktor Faustman, 1. Tip diyabetin tedavisinde bu aşının hangi dozda kullanılması gerektiği sorusuna hala yanıt aradıklarını, ancak bu yanıtı bulmanın uzun sürebileceğini söylüyor.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • murat gülen06 Eylül 2012 Perşembe 10:16güzel haber

      Biz birbirimizi öldürmeye çalışırken, bilim adamları hayat kurtarmaya çalışıyor. şeker hastaları için sevindirici bir haber.

      Yanıtla (2) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89