• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 14 °C

Scolari'den Türkiye'ye yeşil ışık

Scolari'den Türkiye'ye yeşil ışık
Özbekistan'ın Bunyodkor takımını çalıştıran Luiz Felipe Scolari, Türkiye Milli Takımı'nın başına geçme adına yeşil ışık yaktı.

Brezilyalı ünlü teknik direktörü Scolari, "Teklif olursa değerlendiririm." dedi.

Brezilyalı teknik adam Scolari, Türkiye'ye ise övgüler yağdırdı. Çalıştırıcılık kariyerinde Türk Milli Takımı'yla karşılaştığının olduğunu da hatırlatan Scolari, Türkiye'yle, futbolcu ve çalıştırıcı düzeyinde dostluk ve arkadaşlık bağlarının olduğunu kaydetti.

ADIMIN ANILMASI SEVİNDİRİCİ

Ünlü çalıştırıcı Scolari, Türkiye'de adının milli takım çalıştırıcılığı göreviyle anılmasının ise kendisi açışında sevinç ve memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Milli takımın başına geçme konusunda henüz kendisine yapılmış bir teklifin olmadığını dile getiren teknik adam, herhangi bir girişimin de söz konusu olmadığına vurgu yaptı. Scolari şöyle konuştu;

"Gördüğünüz gibi Bunyodkor'da görevimin başındayım. Türkiye'de adımın milli takımla anılması beni çok memnun etti. Ama bir kez daha yineleyeyim bana gelmiş bir teklif yok."

TÜRKİYE'DE ÇALIŞMAK HER ÇALIŞTIRICININ İSTEĞİ

Türkiye'nin sadece futboluyla değil futbol hayatındaki imkanlarıyla göz dolduran bir ülke olduğuna dikkat çeken Scoları, ''Türkiye futbol dünyası bakımından çok elverişli bir ülke. Çalışma imkânları çok hoş. Futboldaki mevcut yapısı çok mükemmel. Bir kez halkı futbolu çok seviyor. Her kulübün harika imkânları var. En son Türkiye'yi Avrupa 2008'de takip ettim. Harikaydı. Müthiş bir takım ruhu ve hırsı vardı. Her çalıştırıcı böyle bir ülkede ve böyle bir takımda ve böyle bir toplumda çalışmak ister." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'DEN GELECEK TEKLİFİ DEĞERLENDİRİRİM

Hali hazırda Bunyodkor'da olduğunu ve herhangi bir takım veya kulüple bir görüşmesi veya yeni bir ekibin başına geçme gibi durumun söz konusu olmadığını belirten Scolari, Türkiye'den gelecek bir teklife ise yeşil ışık yaktı.

Ünlü çalıştırıcı, olası teklifle ilgili soru üzerine ise, ''Türkiye'den gelecek teklifi memnuniyetle değerlendiririm. Öncelikle şu anda bağlı olduğum ve anlaşmanın devam ettiği Bunyodkor kulübü yönetimiyle durumu görüşürüm. O yüzden 'mış-mış'lardan ibaret söylentilerden ziyade' kesin ve net teklif taraftarıyım." şeklinde konuştu.

Scolari, şu anda Bunyodkor'ın gelecek sene projesiyle uğraştığını dile getirdi. Brezilyalı teknik adam, ''Hedefim bulunduğum kulüp ve çalıştırdığım takım için başarılı olmaktır. Öncelikli görevin şimdiki kulübümü ve takımımı düşünmektir.'' dedi.

BİLDİĞİM SCOLARİ'YE GELMİŞTEKLİF YOK

Scolari, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kendisiyle temasa geçtiği şeklindeki iddialarla ilgili de, "Eğer teklif yapılıp ve temas kurulmuşsa bu başka bir Luiz Felipe Scolari olmalı. Benim bildiğim Scolari şu anda burada. Ve kendisine Türkiye'den gelmiş bir teklif de yok. Herhangi bir girişim de söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Brezilyalı çalıştırıcı konuşması sonunda, "Size ve Türkiye Milli Takımı'na başarılar diliyorum. Her zaman Türk futbolunun taraftarı ve destekçisi olacağım." dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89