• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 9 °C

Schuster: Beşiktaş'a kazanmak için geldim

Schuster: Beşiktaş'a kazanmak için geldim
Beşiktaş, Bernd Schuster ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Alman teknik adam, "Türkiye'ye kazanmak için geldim" dedi.

Bernd Schuster, Nevzat Demir tesislerinde düzenlenen törende kendisini iki yıllığına siyah-beyazlı kulübe bağlayan sözleşmeye imza attı.

Schuster, İspanya'da Real Madrid'i şampiyon yaparak gösterdiği başarıyı, Türkiye'de Beşiktaş'ın başında da yakalamak istediğini söyledi.

Türk futbolunu ve Beşiktaş'ı yakından takip ettiğini belirten Schuster; Daniel Güiza, Luis Aragones, Guus Hiddink gibi isimlerin Türkiye'ye gelmesinin, Türk futbolunu uluslararası seviyeye çıkardığını ifade etti.

Alman teknik adam, Real'i çalıştırdığı dönemde Galatasaray'ın çalıştırıcısı Frank Rijkaard ile İspanya'da Barcelona'da görev yaptığı sırada karşı karşıya geldiğini, Rijkaard gibi bir futbol centilmeniyle yine karşılaşacağı için mutlu olduğunu vurguladı.

Demirören ile geçtiğimiz hafta tanıştım

Oynatacağı futboldan hem takımın hem de taraftarların zevk almasını arzuladığını, rakibe baskı kuran ve saldırgan bir ekip yaratamak istediğini belirten Schuster, spekülasyonlara yol açan bir konuya da açıklık getirdi.

Deneyimli teknik adam, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile ilk kez geçtiğimiz hafta tanıştığını ve yoğun bir fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Beşiktaş gibi büyük takımların daima kazanmak için oynadığını belirten Schuster, "ben buraya kazanmak için, başarılı olmak için geldim. Başarısızlık halinde ne yaparım diye hiç düşünmedim" şeklinde konuştu.

Yeni transfer Ricardo Quaresma hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Schuster, "başkan ve yönetimi gibi ben de onun gibi kaliteli bir oyuncuyu aldığımız için sevinçliyim. Ben zor oyuncuları severim, ben de zor bir oyuncuydum. Böyle oyuncuların istikrarlı bir performans vermesi için cebimde küçük numaralarım var" dedi.

Yıllığı 2.6 milyon euro

Beşiktaş, sağlık sorunları yüzünden takımdan ayrıldığı açıklanan Mustafa Denizli'nin yerine getirdiği Alman teknik adama yıllık 2.6 milyon euro ödeyecek.

Fortuna Köln'de başladığı teknik direktörlük kariyerinde Xerez, Shakhtar Donetsk, Levante, Getafe ve Real Madrid'i çalıştıran 50 yaşındaki Schuster, 2008'in Aralık ayından bu yana boştaydı.

Getafe'de yakaladığı çıkışın ardından 2007'nin Temmuz ayında Real Madrid'in başına geçen Schuster, bu takımı La Liga şampiyonu yapmasına rağmen sonraki sezonun ortasında görevden alındı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89