• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Savcı doksandan çaktı!

Savcı doksandan çaktı!
Cuntadan, mafyadan ve çetelerden temizlenmeye çalışan Türkiye için şimdi de futbolda “derin temizlik” zamanı: Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sorgulanıyor...

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler, dün sabah 07.00 itibariyle İstanbul, Antalya ve İzmir’i de kapsayan 15 ilde düzenledikleri eşzamanlı operasyonda, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkan Şekip Mosturoğlu, kulübün yeni transferi Emmanuel Emenike ve kulüpte menajerlik yapan bir zamanların efsane futbolcusu Cemil Turan’ın da bulunduğu yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı. Futbolda şike soruşturması kapsamında gerçekleştirilen ve çok sayıda kulüp yöneticisi ile futbolcuyu kapsayan operasyonlarda gözaltına alınanların görüntülü teknik-takibe uğradıkları öğrenildi.

Zekeriya Öz başlatmıştı

Kelebek” adı verilen soruşturmanın, Giresunspor eski başkanı Olgun Peker’in, “Organize suç örgütü oluşturarak, maçların skorlarını baskı ve tehdit ile etkilediği” gerekçesiyle o dönemde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz tarafından başlatıldığı bildirildi. Öz’ün ardından soruşturma dosyasının Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’e verildiğini kaydeden yetkililer, suç örgütüne yönelik çalışmalarda, bazı kulüp başkanları ile yöneticilerinin görüşmelerinin de teknik takiple tespit edildiğinin belirlendiğini ifade ettiler.

Fenerbahçe dışında, Karabük, Beşiktaş, Altay, Gençlerbirliği’nin geçen sezona yönelik maçlarının incelendiğini kaydeden yetkililer, Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike’ye ilişkin teknik takip sonucu kayıtların bulunduğunu belirttiler. Operasyonun hafta içinde genişleyerek devam ettirileceği ve gözaltı sayısının 100’ü geçeceği iddia ediliyor.

Aziz Yıldırım’ın evinde arama

Operasyon ilk olarak Aziz Yıldırım’ın evinde yapılan aramayla başladı. Bu aramanın ardından sağlık kontrolüne götürülen Yıldırım gözaltına alındı. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda da aramalar gerçekleştirilirken asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile kulüp muhasebe müdürü gözaltına alındı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken stadın yakınına kimse yaklaştırılmadı.

29810

Olgun Peker, Mecnun Otyakmaz

Soruşturma kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor, Sivasspor ve Beşiktaş Kulübü binalarında da aramalar yapıldı. Binalarda yapılan aramalarda gözaltı işlemi yapılmazken Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz İstanbul’da gözaltına alındı. Eski Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut da gözaltına alınanlar arasında. Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan ve futbolcu Sezer Öztürk gözaltına alınırken hakkında yakalama kararı bulunan aynı kulübün futbolcularından Serkan Çalık’ın tedavi için Almanya’da olduğu ve yakında yurda döneceği öğrenildi. Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Sedat Peker’e yakınlığıyla bilinen Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker de gözaltına alındı.

Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu’nun Antalya’nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi’nde bulunan otelinde de arama yapıldı. Otele gelen Ekşioğlu gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Öte yandan, gözaltındaki bazı kişilerin rahatsızlığı dolayısıyla, emniyet yerleşkesine bir ambulans ile sağlık ekibi de çağrıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen şike soruşturması kapsamında 24 Mart ve 8 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen operasyonlarda Fatih Akyel, Arif Erdem, Recep Öztürk, Celil Sağır ve Erkan Ergün’ün de aralarında bulunduğu 55 kişi gözaltına alınmıştı.

Emre’nin yeğeni gözaltında

Şike iddialarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında İzmir’de de altı kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, futbolcu menajerleri Tarık Özertem, Özden Arslan, Serdar Berkin, Altay Kulüp Müdürü Erman Ertaş, teknik direktör Levent Eriş ile Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu’nun yeğeni Volkan Bahçekapılı’yı İstanbul’a getirdi.

Ne şike oldu ki

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, futbolda şike iddialarına yönelik operasyon ile ilgili, “Çirkin bir olay, bunu buradan söyleyebilirim. Bu polis devleti. Hiç bir mahsur yok bunu söylemekte. Çünkü olay çirkin. Ne şike oldu ki araştırma yapıyorlar” dedi. Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, “Gözaltıların takımımızla ilgisi yoktur, tamamen kişiseldir” diye konuştu. Eskişehirspor, Bülent Uygun ve Ümit Karan’ın görevlerini askıya aldı, Mehmet Yıldız’ın sözleşmesini ise dondurdu. Trabzonspor Kulübü’nden yapılan açıklamada da, “Başlatılan şike ve teşvik primi soruşturması kapsamında medyada asbaşkanımız Nevzat Şakar’ın da ismi geçmektedir. Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Çalımbay: Şaibeye izin vermedim

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, operasyonda gözaltına alınanlardan biri olan kaleci Korcan Çelikay’a sahip çıkarak, kendisine sonuna kadar güvendiğini söyledi. Çalımbay, Korcan’ın çok kişilikli ve karakterli bir futbolcu olduğunu belirterek, “Gözaltına alınmasının sadece ifade alınması nedeniyle olduğuna inanıyorum. Kendisi birkaç gün içinde aramızda olacaktır” dedi.

Soruşturma kapsamında incelemeye alınan Sivasspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Çalımbay, şunları söyledi: “Ben o maçın sahada bittiğini düşünüyorum. Karşılaşmayı seyredenler de görmüştür ki maçın başından sonuna kadar mükemmel mücadele ettik. Hatta o hafta yabancı oyunculara dahi izin vermedim. İzin verebilirdim çünkü milli takımlarla maçları vardı. En küçük bir şaibe çıkmasın diye gitmelerine izin vermedim.”

Erdoğan: Konu yargıda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şike soruşturmasıyla ilgili “Temenni ederiz ki sıkıntılı bir durum ortaya çıkmaz. Konu yargıda” dedi. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise, Polonya’ya hareketinden önce yaptığı açıklamada, “Ben de gelişmeleri televizyondan öğrendim. İnşallah her şey Türkiye’ye yakışır şekilde sonuçlanır” diye konuştu.

Federasyon soruşturma açtı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) inceleme başlattı. Soruşturmayla ilgili TFF’den yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bahse konu soruşturma çok yönlü bir içeriğe sahip olup, detayları federasyonumuz tarafından yakından takip edilmektedir. Konuyla ilgili sağlıklı bilgiler oluşur oluşmaz kamuoyu aydınlatılacaktır.”

Çarşamba ABD’ye gidecekti

Aziz Yıldırım, 1998’den bu yana Fenerbahçe’nin Spor Kulübü başkanlığını yürütüyor. Yıldırım göreve geldiği zaman kulübün yıllık cirosu 16 milyon dolarken bugün sadece Fenerium mağazaları yıllık 22.5 milyona yakın bir ciro yapıyor. Tüm bunlar Yıldırım’ın başarılarla dolu hayatının görünen bir cephesi. Madalyonun diğer yüzünde Yıldırım “Karanlık İşlerin Adamı” olarak biliniyor. 2006’da menajer Saffet Sancaklı, Yeni Aktüel’e yaptığı açıklamada Yıldırım ile silah ticareti yaptıklarını ve Rusya’da ki savunma sanayiinde ortak olduklarını söylemişti. Bu arada yeni evlenen Yıldırım’ın çarşamba günü balayı için ABD’ye gitmeye hazırlandığı öğrenildi. (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89