• BIST 10149.03
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 28 °C

Saran'dan Yıldırım'a Gözdağı

Saran'dan Yıldırım'a Gözdağı
Sadettin Saran, kendisi hakkında kulüp tarafından yapılan açıklamaya çok sert karşılık verdi. İşte ayrıntılar...

Sadettin Saran, kendisi hakkında kulüp tarafından yapılan açıklamaya çok sert karşılık verdi.

Saran, yazılı açıklamasında, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ''Ucuz karalama kampanyası'' yapmakla itham ederken, ''Aziz Bey yine yaptığı en iyi şeyi yapmakta ve iktidarını kaybedeceği korkusuyla, koltuğuna talip olan bir Fenerbahçeliyi, taraftar nezdinde karalamaya çalışmaktadır'' dedi.

Yıldırım'ın, Fenerbahçe'yi, kişisel hırslarıyla getirdiği durumdan döndürmek için camianın duygularını sömürüp, kamuoyu yaratmaya çalıştığını öne süren Saran, şöyle devam etti:

''Tekrar söylüyorum, Aziz Bey bana haksızlık yaptığını kabul etsin, alacağımın ciddi bir bölümünden vazgeçmeye hazırım. Ama sakın benim Fenerbahçeliliğimi sorgulama cüretini kendinde bulmasın. Hele Galatasaray'ı kullanarak beni iftiralarla vurabileceğini hiç düşünmesin. Fenerbahçe'ye, Galatasaray'a verdiğimin iki katını verdim. O dönemde Galatasaray'ın yayın hakları için yaptığım teklifin iki katını Fenerbahçe'ye teklif ettiğimi en iyi Sayın Aziz Yıldırım bilmektedir.

Ben Fenerbahçe'ye Aziz Bey gibi mal satmadım, kulübün bir değerini dünyaya pazarladım. Ben Fenerbahçe'yi mahkemeye vermedim, davayı Aziz Bey açtı. Başkan adayı olunca, bana ve sözleşmeye olan bakışı değişti. Aziz Bey 'sözleşme sona erdi' diye mahkemeye gitti. Mahkeme heyeti, Aziz Bey'in seçtiği hakem de dahil olmak üzere oy birliğiyle bizi haklı buldu. Zaten Aziz Bey de haksız olduğunu biliyordu. Amacı, beni camiaya 'Fenerbahçe ile mahkemelik olan adam' olarak göstermekti. Bunun için Fenerbahçe'nin menfaatlerini hiçe saydı.''

''YILDIRIM'A AÇIK ÇAĞRI''

Sadettin Saran, açıklamasının ''Sayın Aziz Yıldırım'a açık çağrı'' başlıklı son bölümünde de tek isteğinin, Aziz Yıldırım'ın, kendisine haksızlık yaptığını kabul etmesi olduğunu ifade etti.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

''Binbir teşekkür ederek, o dönemde Galatasaray'a teklif ettiğimin iki katına, tüm diğer tekliflerin çok üzerinde taahhütlerle benimle sözleşme yaptınız. Ben yükümlülüklerimin hepsini yerine getirdim. Başkan adayı oldum diye, parasını ödediğim locamı elimden aldınız. İftiralarla kulüpten ihraç etmeye çalıştınız ki iddia ettiğiniz gibi Yargıtay kararında cezai boyuta ilişkin bir ibare de yok. Siz yapmasanız bile ben yargıtay kararını Radyospor'un internet sitesine koyduruyorum. Her konuda olduğu gibi bu konuda da kamuoyunu yanıltıyorsunuz.

Aziz Bey! Son kuruşuna kadar hak ettiğimiz sözleşmenin iptali için dava açtınız. Kendi atadığınız hakem bile sizi haksız buldu. Şimdi 'Fenerbahçelilik bütün haklarından vazgeçmeyi gerektirir' diyorsunuz. O zaman sizinle 2000 yılında neden sözleşme yaptık?

Sizden istediğim, bana haksızlık yaptığınızı kabul etmeniz. Bugüne kadar Fenerbahçe'yi çok zarara uğrattınız. Başkanlığınız boyunca ilk defa kendinizi değil, başkanı olduğunuz kulübünüzün menfaatini düşünün. Benimle kavga etmek için geçirdiğiniz zamanı, Fenerbahçe'yi dünya kulübü yapmak için harcasaydınız, belki kulüp bugün bambaşka bir yerde olabilirdi.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89