• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Sami Yen'i Kartal yıktı!

Sami Yen'i Kartal yıktı!
Ali Sami Yen'deki son derbide Galatasaray'a konuk olan Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrılarak zirve yarışında kaldı.

Ali Sami Yen'deki son derbide Galatasaray'a konuk olan Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrılarak zirve yarışında kaldı. Siyah-Beyazlı ekip bu zaferle büyük moral kazanırken, Sarı-Kırmızılı takım ligdeki iddiasını kaybetti. Penaltıdan Guti ile öne geçen Kartal, Nobre ile farkı ikiye çıkardı. Kewell'ın sayısı Cim Bom'a yetmedi G.Saray taraftarı yönetimi istifaya çağırdı. 

22871

Galatasaray'ı Ali Sami Yen'deki son derbide 2-1 yenen Beşiktaş, zirve yarışından kopmadı. Siyah-Beyazlı takıma bu karşılaşmada altın değerindeki üç puanı Guti (p.) ve Nobre'nin golleri getirdi. Ev sahibi takımın tek sayısı Kewell'dan geldi. Bu sonuçla Beşiktaş, şampiyonluk yarışını sürdürürken, ev sahibi G.Saray, lider Trabzonspor'un tam 16 puan gerisinde kalarak şampiyonluk hedefinden koptu. Trabzon ve F.Bahçe'nin zorlu maçlardan üç puan çıkarması Ali Sami Yen'deki derbiyi zirve takibi açısından daha da önemli hale getirmişti. Sarı-Kırmızılıların yenilmesi halinde Başkan Polat yönetiminin, Siyah-Beyazlı ekibin kaybetmesi durumunda ise Teknik Direktör Schuster'in koltuğu tehlikeye girecekti. Ali Sami Yen'deki son derbide taraftarlarının da yoğun desteğiyle Sarı-Kırmızılılar, oyuna iyi başlayan taraf oldu. Ancak Siyah-Beyazlı ekibin ilk hızlı atağında Holosko'nun Ali Turan tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Guti gole çevirmekte zorlanmadı: 0-1. Guti'nin topla ilk kez penaltı atışı sırasında buluşması, Siyah-Beyazlı takımın orta sahadaki organizasyonunu henüz kuramadığının en bariz göstergesiydi. Erken yenen golün ardından G.Saray, daha fazla risk alırken Beşiktaş ise attığı golün rahatlığıyla savunmasına çekildi. Ev sahibi ekip 21'de önce Pino sonra Kewell ve 24'te bu kez yine Pino ve Sabri ile bulduğu gol pozisyonlarında tabelayı değiştiremedi. İkinci yarıda G.Saray, yenilginin verdiği psikolojiyle şuursuz ataklar geliştirdi. Sarı-Kırmızılı oyuncular, çok çalıştılar ama bir türlü son vuruşlarda etkili olamadılar. Mehmet Batdal ve Baros'un da oyuna girmesi, gol sorununa çözüm olmadı. Orta saha ve savunmasını kalabalık tutan Beşiktaş ise az ama öz pozisyonlar üretti. Nobre'nin kafa vuruşu ve Holosko'nun uzaktan mükemmel şutunun direkte patlaması Siyah-Beyazlı takım adına büyük şanssızlıktı. 79. dakikada Nobre'nin güzel kafası bu kez filelerle buluşurken, Kewell'ın 90. dakikada attığı gol G.Saray'a puan getirmedi.

22872

NOBRE'DEN G.SARAY'A 7. GOL

Dün gece Ali Sami Yen'de Beşiktaş'ın gol umutlarından Nobre, G.Saray'a 7. golünü attı. Filelere yolladığı bir top da faul gerekçesiyle sayılmayan Brezilyalı oyuncu, Bobo ve Quaresma'nın sakatlığı sebebiyle forma giyemediği maçta adeta suskunluğunu da bozdu. Bu sezon ligde dün geceye kadar 10 maçta 3 gol atabilen Nobre, ligdeki son golünü 11 Eylül'de Ankaragücü filelerine yollamıştı. Yıldız golcü, Sarı-Kırmızılı ekibe karşı 3'ü Fenerbahçe, 4'ü de Beşiktaş formasıyla 7 gol attı.

YÖNETİME İSTİFA, HAGİ'YE SEVGİ

Ali Sami Yen Stadı'nda son kez derbi izlemeye gelen Galatasaraylı taraftarlar, Beşiktaş'ın galibiyetinin ardından yönetimi istifaya davet etti. Maçın başından sonuna kadar rakibinden daha üstün bir futbol ortaya koyan takımlarını alkışlayan Sarı-Kırmızılı tribünler, Teknik Direktör Hagi için ise 'I love Hagi' tezahüratları yaptı. Protokol tribününde yer alan Başkan Adnan Polat ve yönetimin, tribünlerin istifa çağrısı sebebiyle moralinin bozulduğu görüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89