• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan e-reçete uyarısı

Sağlık Bakanlığı'ndan e-reçete uyarısı
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, e-reçete uygulamasına 1 Temmuz'dan itibaren geçileceğini hatırlatarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, e-reçete ile ilgili, "Bakanlığımıza bağlı devlet ve eğitim hastaneleri ile ağız ve diş sağlığı merkezleri mevcut hizmet yöntemlerini sürdürmeye devam edecektir. Hastane ve ADSM'lerin aynı zamanda ileriki tarihlerde dahil olacakları e-reçete sistemine hazırlık mahiyetinde analiz çalışmaları yaparak, Bakanlığımız Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bilgi ve görüş bildirmeleri gerekmektedir." dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun imzası ile e- reçete konulu bir genelge yayınlandı. Söz konusu genelgede, "Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu, ödemesinin kendisinin gerçekleştirdiği reçeteleri elektronik olarak toplamak üzere e-reçete projesi yürütmekte ve uygulamaya geçiş tarihini 1 Temmuz 2012 olarak ilan etmiştir. Bakanlığımızca, ödemesi SGK tarafından yapılan reçetelere ilave olarak ülke genelinde üretilen tüm reçeteleri kapsayan 'Ulusal e–reçete projesi' yürütülmekle birlikte, SGK'nın projesine de gerekli desteğin verilmesi kararlaştırılmıştır." denildi.

Bu kapsamda aile hekimlerinin, hastalarına yazdıkları reçeteleri şimdiye kadar olduğu gibi elektronik olarak yazacakları, Bakanlığın aile Hekimliği Bilgi Sistemine gönderdikleri gibi, gerçek zamanlı olarak SGK elektronik reçete sistemine de gönderecekleri belirtildi. Aile hekimliği yazılımı üzerinden yapılacak bu gönderim için AHBS firmaları ile gerekli çalışmaların tamamlandığı aktarıldı.

Genelgede, şu ifadelere yer verildi: "Gönderim sonrası SGK e-reçete sisteminden bir onay kodu cevabının gelmesi ve hastaya reçetesi ile birlikte bu onay kodunun da verilerek tercih ettiği eczaneden ilaçlarını temin edebilmesi planlanmıştır. Gerek hastalarımızın kendi ilaçlarını bilip haberdar olması, gerekse elektronik sistemlerde oluşabilecek muhtemel problemlerden etkilenmemeleri için hastalara kağıt reçetelerinin verilmeye devam edilmesi büyük önem taşımaktadır. Aile hekimleri online olarak alacakları SGK onay kodunun olup olmamasına bakmaksızın hastalara reçetelerini kağıt formatta vermeye devam edeceklerdir. Bakanlığımıza bağlı devlet ve eğitim hastaneleri ile ağız ve dış sağlığı merkezleri ise, mevcut hizmet yöntemlerini sürdürmeye devam edeceklerdir.

Hastane ve ADSM'lerin aynı zamanda ileriki tarihlerde dahil olacakları e-reçete sistemine hazırlık mahiyetinde analiz çalışmaları yaparak Bakanlığımız Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bilgi ve görüş bildirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda poliklinik oda sayıları, her türden bilgisayar ve yazıcı adetleri, tıbbi sekreter sayıları ile hastalara ayrılan zaman durumları dikkate alınacak ve reçetelerin hastane poliklinikleri ile servislerinde elektronik olarak yazılması halinde oluşacak durumlar değerlendirilecektir."

Genelgede, söz konusu duyurunun tüm aile hekimleri ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarına duyurulması istendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89