• BIST 9747.68
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

Sağlam: Beraberlik hakkımızdı

Sağlam: Beraberlik hakkımızdı
Ertuğrul Sağlam, "Ortaya konulan futbola baktığımız zaman bizim en azından bir beraberlikle ayrılmamız gerekiyordu'' dedi.

 Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda Glasgow Rangers'e 1-0 yenilen Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, ''İki takımın mücadelesine, ortaya koyduğu futbola baktığımız zaman bizim en azından bir beraberlikle ayrılmamız gerekiyordu'' dedi.

Sağlam, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maça kötü başlamadıklarını ancak kalelerine gelen ilk topun defansın da anlaşmazlığı sonucu golle sonuçlandığını, bu golün de maçı kaybetmelerine neden olduğunu söyledi.

Kısa bir bocalama dönemi geçirdikten sonra ilk yarının sonlarına doğru oyunun hakimiyetini ele geçirdiklerini, ikinci yarıda da çok farklı bir oyun sergilediklerini dile getiren Sağlam, bu futbolun da kendisini hem Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde oynayacakları maçlar açısından umutlandırdığını kaydetti.

OYNANAN FUTBOLDAN MEMNUNUM

Sağlam, maçta oyunun her bölümünde rakibe baskı kurduklarını ve son dakikaya kadar kazanmak için yoğun bir çapa harcadıklarını belirterek, ''Bir iki hatanın dışında oynanan futboldan memnunum. Futbol adına herşeyi yaptık sadece gol atamadık. Deplasmanda oynamamıza rağmen topla oynama oranında bariz üstünlüğümüz vardı. Oyuncularımın mücadele anlayışından ve kazanma azminden, özellikle ikinci yarıdaki futboldan çok memnunum'' diye konuştu.

RANGERS GALİBİYETİ HAKETMEDİ

Bir gazetecinin, ''Sizce Glasgow Rangers galibiyeti hak etti mi'' sorusuna, ''Futbolda gol atarsanız ve yemezseniz maç kazanıyorsunuz. Bu açıdan baktığımızda kazanan her zaman futbolun gerçeği doğrultusunda haklı diyebiliriz. Ancak bana göre rakip galibiyeti hak etmedi. Glasgow Rangers attı ve yemedi'' yanıtını verdi.

Sağlam, ''Sizce Glasgow Rangers'in Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükselme şansı var mı'' sorusunu, ''Baktığımızda Glasgow, Manchester United deplasmanından puan aldı, ikinci maçını da kazandı. Manchester United deplasmanından puan alıyorsan, bir üst çıkmasını doğal karşılayabiliriz'' diye cevapladı.

İNSUA KONUSUNDA PİŞMAN MISINIZ?

''Insua başarılı bir futbol oynadı. Bu oyuncuyu ilk 11'de sahaya sürmemenizi 'hata'' olarak değerlendiriyor musunuz'' sorusunu Sağlam, ''Insua çok önemli bir oyuncu. Ancak biz maç öncesi şartlara bakarak en fazla verimi alabileceğimiz oyuncuları tercih ediyoruz. Bazen tercihlerimiz bizim beklentilerimizi karşılamayıp, sonradan giren oyuncular takıma daha fazla katkı sağlıyor. Bu nedenle bu durumu hata olarak değerlendirmemek lazım'' cevabını verdi.

GLASGOW RANGERS CEPHESİ

Glasgow Rangers Tekknik Direktörü Walter Smith ise maçın genelinde oyundan ve sonuçtan memnun olduğunu belirterek, ''Oyuncularım ellerinden geleni yapıp çok çalıştılar'' dedi.

Maçın ilk yarım saatinde çok iyi bir performans sergilediklerini dile getiren Smith, bu bölümde aradıkları golü bulduklarını daha sonra da iyi mücadele ettiklerini kaydetti.

Smith, ''5-4-1 sisteminde ısrar ettiniz. Takımınızın bu sistemdeki oyunundan memnun musunuz'', sorusuna, ''Evet memnunum. Zaten kazanıyorsanız doğuyu yapıyorsunuz demektir. Ben tatmin oldum. En tatmin eden şey de oyuncularımın gösterdiği performans'' yanıtını verdi.

HER ŞEY GARANTİ DEĞİL

''Glasgow taraftarları, Avrupa kupalarında devam etmeyi garanti olarak görüyor. Siz de aynı fikirde misiniz'' sorusunu, ''Manchester United deplasmanından puan almak, evimizde maç kazanmak bizi iyi duruma getirdi. Ancak bu herşeyin garanti altına alındığını göstermez. Önümüzde 3 önemli maç var '' cevabını verdi.

BURSASPOR'UN ŞANSI VAR MI?

Smith, ''Bursaspor'un şansının devam ettiğine inanıyor musunuz'' sorusuna, ''İnanıyorum, bu akşam iyi takım olduklarını gösterdiler. Biz maçı kazanmak için çok çalışmak zorunda kaldık. Tabii ki şansları var'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, ''36 yıl önce Dundee United'ta forma giyerken Bursaspor'a 1-0 yenilmiştiniz. Bu akşam ise kazandınız, ne diyecek siniz'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''36 yıl önce korkunç bir taraftar bizi karşılamıştı. İlk maç berabere bitmişti. Ateşli taraftar karşısında maçı kaybettik ama bu kez kazandık. Umarım Bursa'daki maçta da iyi bir netice alırız.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89