• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 4 °C

Rojin: Irkçı tavır Okan'a yakışmadı

Rojin: Irkçı tavır Okan'a yakışmadı
Rojin, Esra Harmanda’ya son dönemde yaşadıkları ve referandumla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Kanal a’da Esra Harmanda’nın sunuculuğunda ekrana gelen Hadi Konuşalım’ın yeni sezondaki ilk konuklarından biri Rojin oldu. Rojin, Esra Harmanda’ya son dönemde yaşadıkları ve referandumla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

E.H:
Kürt açılımı istenen düzeyde mi sence?

R: Açılımla ilgili çok şey yapılamadı, çok yol alınamadı. Eksikler oldu kimileri destekledi kimileri karşı çıktı, gerçek şu ki; birbirimizi anladığımız zaman yol alacağız.

E.H: Referandumda oy kullanacak mısınız?

R: Evet.

E.H: Açıklamak ister misiniz?

R: Hiç bir parti için değil, hiç bir rejim için değil, ben sadece ağabeyim ve ağabeyim gibiler için oy kullanacağım. Abimin adı Cudi,12 Eylül mağduru ve hala ilaç kullanıyor. Hayatı yok, 46-47 yaşında... Ölü gibi yaşıyor. Onun gibi işkence gören yüzlerce insan oldu. Her şeyin bedeli vardır. Ben 12 Eylül'de bunca gencimize kıyanların yargılanmasını istiyorum, bu benim hakkım. Artık parti kapatılmasını da istemiyorum. Hayırcılar bana kızmasınlar ama evet diyeceğim.

E.H: TRT ŞEŞ'de çalıştığın için pek çok tehdit aldın. TRT ŞEŞ'de çalıştığın için bunlar yaşandı değil mi? Daha önce bu tarz tehditler almış mıydın?

R: Evet tabii. Programdan sonra çok tehdit aldım. Daha önce de radikal kesimlerden Kürtçe okuduğum için tehditler almıştım. Eh Kürdüm tabii ki Kürtçe okuyacağım kardeşim. Lazca, İngilizce mi okuyacağım? Kürtçe de benim dilim Türkçe de benim dilim.

E.H: Okan Bayülgen ile bir sıkıntı yaşamıştın bu sebepten miydi? 

R: E tabii bu sebepten. Başka bir açıklaması olamaz. Okan Bayülgen gibi konuğunun incığını cıncığını araştıran birinin gelen konuktan haberinin olmaması hepimizi güldürdü.

E.H: Kırgın mısın ona peki?

R: Yo, hayır. Herkesin kendi mezhebi var, herkes kendine yakışanı yapar. Türkiye'de bir şeyleri değiştiriyorum diye yola çıkıp, böyle ırkçı, aciz bir tavır Okan'a yakışmadı.

Şebnem Ferah'ın ''Sil Baştan'' şarkısını kadınlar için okuyacaktım. Bütün acı çeken kadınların hayata sil baştan başlayabilmeleri için. Bölgede bu konuyla ilgili çok sorun yaşandığı için şarkının Kürtçesini okuyup bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunacaktım; eğer programa gitmiş olsaydım.

E.H: TRT ŞEŞ'te yaptığın programdan hiç pişmanlık duydun mu? Ayaklarını paspasa silip de mi çıktın?

R: Marlon Brando filmiydi, ayaklarını paspasa silip işten ayrılmıştı içerisi daha pis diye. Hiç pişman değilim. Basına yansımadı ama benden sonra orada deprem oldu. Oranın müdürü, genel koordinatörü gönderildi. Benden sonra program yapan, sessizce atıldı. Yapımcıya naş dendi. Demek ki vicdani ve doğru davranan için hak yerini buluyor, diyecek bir şey yok.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89