• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Rijkaard:"Tüm gücümüzle oynamalıyız"

Rijkaard:"Tüm gücümüzle oynamalıyız"
Rijkaard, Tobol ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi ön eleme rövanşına hazır oyuncularla çıkacağını, turu geçmek için tüm güçlerini ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, UEFA Avrupa 2. ön eleme turundaki Tobol rövanşı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

İlk maçtaki 1-1'lik sonuçtan memnun olduğunu belirten Rijkaard "şu anda kendi seyircimiz önünde, kendi sahamızda oynayacağız. Zafer için bütünleşmemiz lazım" dedi.

Ali Sami Yen'de ilk maçına çıkacağı için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Holllandalı teknik adam, "çok özel bir maç olacak. Özel bir maç olmasının diğer sebebi, Kazak takımı liginin yarısını gelmiş bir takım. Taraftarımıza güzel bir oyun seyrettirmek ve turu geçmek bizim için önemli" diye konuştu. 

Arda, Ayhan ve Hakan Balta gibi çalışmalara geç katılan futbolcuların, taraftarın desteğine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Rijkaard, "milli takım ya da başka futbolcular burada önemli değil, önemli olan turu geçmemiz" dedi.

Kağıt üzerinde maçın kolay göründüğünü söyleyen Rijkaard, "ama hiç kolay bir maç değil, takımımızın turu geçmek için acı çekmesi lazım. Yani takımımızın tüm gücünü ortaya koyması lazım" ifadelerini kullandı.

"Linderoth 90 dakika oynamayacak"

Rijkaard, tekrar PAF takıma gönderdiği Emre Çolak ile ilgili, "kadro sayımızın kaç olduğu çok önemli değil. Emre Çolak son derece iyi bir oyuncu, iyi çalıştı. İlerleyen zamanlarda yeniden aramıza katılabilir, bu mümkündür" dedi. 

Galatasaray kariyerinin büyük bölümünde sakat olan Linderoth'un deneyiminden faydalanmak istediğini belirten deneyimli teknik adam, "bu tip futbolcular takım için önemlidir, 90 dakika oynamasa da gerektiği zaman oyuna girip katkısını gösterecektir. Keita ve Kewell için de Linderoth gibi bir değerlendirme yapabiliriz" şeklinde konuştu.

Frank Rijkaard, Tobol maçının kadrosunda daha hazır isimlere yer vereceğini vurguladı.

"10 numara sorun değil"

Hollandalı teknik adam, taktik ile ilgili bir soruyu şöyle cevaplandırdı:

"Futbolda taktik önemli. Ancak 4-3-3 oynamak ya da 10 numara ile oynamak pek sorun değil. Şu ana kadar en büyük problemimiz fiziksel olarak hazırlanmaktı. Şunu söyleyebilirim ki 90 dakikayı çıkartacak fiziksel kapasitemiz var."

Transfer çalışmalarını basınla paylaşmak istemediğini anlatan Rijkaard, "çünkü transfer komitemiz var, Adnan Sezgin, Haldun Üstünel ve başkanımız Adnan Polat ile devamlı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Tabii ki sadece biz değil, bütün profesyonel takımlar ilginç tekliflere, ilginç futbolculara her zaman açıktır. Ama şu an için transfer yapacağız ya da yapmayacağız demek pek doğru olmaz" diyerek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89