• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Rijkaard'dan Baros yorumu

Rijkaard'dan Baros yorumu
Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 yenen Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, takım olarak iyi bir ritim yakaladıklarını söyledi

Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 yenen Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, takım olarak iyi bir ritim yakaladıklarını söyledi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında Rijkaard, sezon başında özellikle sakat oyuncuların fazla olmasından dolayı sorun yaşadıklarını dile getirirken, ''Sakatlıklardan ötürü başımız dertteydi. Oyuncuların takıma dönmeye başlamasıyla birlikte daha iyi oynamaya başladık. Şimdi bir ritim yakaladık ve yavaş yavaş yukarıya doğru çıkıyoruz'' dedi.

Hafta içinde yapımı devam eden Türk Telekom Arena Stadı'nı gezmelerinin hatırlatılması ve yeni statta nasıl bir atmosferin olacağının sorulması üzerine Hollandalı teknik adam, ''Stat mükemmel oluyor. Seyirciler daha yakın olacak ve baskımız artacak. Hayalimiz, sezon sonu şampiyonluk kupasını burada kaldırmak. Seyircimizle bir bütün olup, rakiplerimize yeni stadımızda zor anlar yaşatacağız'' diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın, ligde tek rakiplerinin Fenerbahçe olduğu şeklindeki açıklaması için ise Rijkaard, ''Bu açıklama tabii ki başkanımızın kişisel görüşü. Benim için önümüzdeki her maçtaki takım, ligdeki rakibimizdir'' ifadelerini kullandı.

MİLAN BAROS'A ÖVGÜLER

Frank Rijkaard, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında rakip filelere 3 gol birden gönderen Milan Baros'a övgüler yağdırdı.

''Milan Baros bugün mükemmel bir maç oynadı ve 3 gol attı'' diye Rijkaard, ''Rakibimize oyunun başında goller bularak sürpriz yapmış olduk. Pino ve Aydın'la başlamamızın sebebi, kanatlardan daha hızlı çıkabilmekti. Maça da iyi başladık ve Baros'un golleri geldi'' şeklinde konuştu.

Hollandalı teknik adam, aldığı darbe ve yorgunluğu nedeniyle de Baros'u çıkarmak durumunda kaldığını belirtti.

''OYUNCU SEÇMEKTE ZORLANIYORUZ''

Frank Rijkaard, oyuncuları Elano, Cana, Misimoviç ve Servet'le ilgili değerlendirmeler yaparken, rekabetin artması nedeniyle oyuncu seçmekte zorlandığını ifade etti.

Son 2 maçta forma bulamayan Elano'yla ilgili bir soru üzerine, ''Elano çok iyi bir futbolcu, ama her maç bir diğerinden farklı ve 6 yabancı oynatabiliyorum. Tercihimi de bu şekilde yapıyorum. Sakatların düzelmesi, takımda rekabet ortamı yaratıyor. Kadro genişliği oluyor. Rekabet arttıkça da biz oyuncu seçmekte zorlanıyoruz'' yanıtını veren Rijkaard, oyundan aldığı Lorik Cana'nın gerçek kapasitesine ulaşabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Rijkaard, Misimoviç'in de iyi bir futbolcu olduğuna dikkat çekerek, ''İlk başladığı güne göre daha iyi durumda, ama basamak basamak çıkmak gerekiyor. Zamanla gerçek performansını yakalayacaktır. Maç eksikleri var'' değerlendirmesinde bulundu.

Zaman zaman eleştirdiği ve yedek kulübesine gönderdiği Servet için de Rijkaard, ''Servet bizim için önemli bir futbolcu. Kendisine gelecek tekliflerde de önünü açmak istemiştik. Bazı teklifler de olmasına karşın, (Kendisinden kurtulmak istiyorum) demedim. Servet takımın bir parçasıdır'' ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89