• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

Rijkaard: Zor olacağını biliyorduk

Rijkaard: Zor olacağını biliyorduk
Frank Rijkaard, ilk maçında iyi işler çıkartan Neill'den övgüyle bahsetti: “Defansı toparladı, basit oynayarak bizi rahatlattı.”

Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, Gaziantepspor karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "ama kolay olmadı'' dedi.

Rijkaard, Ali Sami Yen'de 1-0 kazandıkları maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, "çok önemli bir galibiyet aldık, ama kolay olmadı. Mustafa'nın attığı çok önemli bir gol var. Şartların futbol oynamak açısından ne kadar zor olacağını biliyorduk" dedi.

Hollandalı teknik adam, "10 kişi kalmış, iyi organize olan bir rakibe karşı oynamak kolay değil. Golü atıp onları açmak lazım. Biz bunu uzun süre yapamadık. Ama sonunda golü atıp, önemli bir galibiyet aldık'' diye konuştu. 

Bir basın mensubunun ''Türkiye'de alınacak üç kupadan hangisi sizi daha mutlu eder?'' sorusu üzerine Rijkaard, lig şampiyonluğunun kendisini mutlu edeceğini söyledi. 

Rijkaard, mücadele edilen her kupanın kendileri ve taraftarlar için önemli olduğunu belirterek, ''Galatasaray gibi büyük bir camia olarak, her kupaya iddialı bir şekilde bakıyoruz. Dürüst olmak gerekirse şampiyonluk kupasını almak beni daha mutlu edebilir. Diğerleri de mutlu eder, ama onlar sanki ekstra bir bonus gibi. Lig uzun bir maraton, istikrarlı gitmek gerekiyor'' dedi. 

Yeni transfer Jo'nun takıma katkı sağlayacağını anlatan Hollandalı teknik adam, ''bir oyuncu alırken takıma katkı sağlaması önemli. Baros'un sakatlığı var. Jo'nun Avrupa'da oynayamayacak olması üzüntü verici. Galatasaray bir transfer yapıyorsa o oyuncu katkı verecektir'' diye konuştu. 

Transfer edilmesi planlanan Giovani dos Santos için ise yorum yapmaktan kaçınan Rijkaard, ''şu an kadromuzda bulunan oyuncularla ilgili konuşalım'' demekle yetindi. 

Rijkaard, yeni transfer Lucas Neill için de, ''gösterdiği performanstan memnunum. Saha şartları ortada. Uzun süre berabere giden maça rağmen, basit, sakin oynayan, geri dörtlüyü iyi organize eden bir oyuncu olarak göründü'' dedi. 

Transfer çalışmaları hakkındaki bir soruyu da Rijkaard, ''şu an Haldun Üstünel'den gelen bir bilgi yok. Elimizdeki takımla devam ediyoruz. O yüzden gelecek oyuncunun yerine gidecek oyuncuyu düşünmüyoruz. Galatasaray için iyi bir şey olacaksa, iyi bir olasılık varsa düşünebiliriz. Ama şu an için olmuş bir şey yok'' diye yanıtladı. 

Rijkaard, Türkiye'deki statlar ile ilgili bir soru üzerine, ''sahalar, statlar, zeminler güzel. Kendilerine özgü stat yapıları da var. Bazılarının etrafı evlerle kapalı, bazılarında da bazı tribünler yok'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89