• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Rijkaard: Sonuç odaklı düşüneceğiz

Rijkaard: Sonuç odaklı düşüneceğiz
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Turkcell Süper Lig'de son haftalara girilirken, iyi futbolun yanı sıra sonuç almaya yönelik futbolu da düşüneceklerini söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray TV'de, ''Rijkaard'la Soru Cevap'' programında çeşitli konularla ilgili soruları yanıtlayan Hollandalı teknik adam, maçlara çıkarken iyi sonuç almak ve taraftarlara iyi futbol izlettirmeyi hedeflediklerini, ancak özellikle ligin bu dönemlerinde, alınacak sonuçların çok daha önemli olduğunu ve artık ligde sonuç odaklı düşüneceklerini kaydetti.

Çok zor geçmesini bekledikleri Ankaragücü maçını kolay kazandıklarını, ancak Trabzonspor maçının da çok zor olacağını ifade eden Rijkaard, ''Zor maç olacak, ama Ankaragücü maçındaki mantaliteyi Trabzonspor maçında da göstermemiz gerekiyor. Gösterememek için de hiçbir neden göremiyorum, çünkü bütün bir hafta tek bir maça odaklanıyorsunuz ve bütün bir hafta tek bir maç için hazırlanıyorsunuz. Dinlenme imkanımız ve ayrıca dinlenen oyuncularımız var. O yüzden, herhangi bir bahane göremiyorum. İyi bir sonuç alacağımızdan şüphem yok. Bu maçın üstesinden geleceğiz, ama mutlaka zor bir maç olacaktır'' dedi.

Ligde fikstür avantajı ya da dezavantajına inanmadığını, şampiyon olmak isteyen takımın, her türlü durumla başa çıkması gerektiğini vurgulayan Rijkaard, ''Şampiyonluk bekliyorsanız, kendinizi iyi hazırlayıp, maçları en iyi şekilde atlatmanız gerekiyor'' diye konuştu.

Uzun bir aradan sonra Ankaragücü maçında forma giyen Milan Baros'un ne zaman tam kapasiteyle oynayabileceği sorusuna Frank Rijkaard, ''Belki 3 haftadan daha kısa sürebilir. Kesin bir zaman dilimi veremeyiz. Son maçta 15-20 dakika oynadı. Tam kapasiteyle oynaması kendi kondisyonuna ve gününde olmasına bağlı. O yüzden, belki de 3 haftadan daha kısa sürebilir'' yanıtını verdi.

Avustralyalı futbolcu Lucas Neill'in performansıyla ilgili bir soru üzerine Rijkaad, ''Lucas bizim için çok önemli bir futbolcu. Performansından çok mutluyum. Takım geriden oyun kurarken çok önemli işler yapıyor. Çok kaliteli, çok yetenekli ve takım arkadaşları onu tanıdı. Lider bir vasfı var. Defansı toplayan, geride oyun kurarken liderlik üstlenen vasfı var, o yüzden gayet memnunum'' dedi.

Bir başka soruyu yanıtlarken, sahada bireysel yeteneklerin ön plana çıkması için, takım olarak birlikte oynamak gerektiğinin altını çizen Rijkaard, ''Savunma, orta saha ve forvet bölgelerinin, birbiriyle yakın oynaması gerekiyor, çünkü birbiriyle yakın oynayan futbolcular, bireysel yeteneklerini daha fazla ön plana çıkarabiliyor. Forvet oyuncularının daha fazla fedakarlık yapması, pozisyon bittikten sonra geri gelmeleri lazım. Takım halinde hareket edilmeli, pres yapıldığında savunma arkadan takımı itmeli. Bu tip durumlar ortaya çıkınca, zaten bireysel yetenekler de otomatik olarak devreye girmiş oluyor. Yapılan presin gollerde önemi büyük, ama bireysel yeteneklerin golleri takıma kazandırdıkları unutulmamalı'' şeklinde konuştu.

''HİDDİNK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ''

Frank Rijkaard, vatandaşı olan (A) Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink'in çok tecrübeli, futbol bilgisi olan ve birçok başarıya imza atmış bir isim olduğunu belirterek, ''Hiddink, benim için çok önemli bir insan'' dedi.

Hiddink'in, teknik direktörlük kariyerinde çok önemli bir paya sahip olduğunu kaydeden Rijkaard, ''1998 yılında Neskeens ve Keomann ile birlikte kendisinin yardımcılığını yaptım. Teknik direktörlük kariyerimde çok büyük yardımı oldu. Genç hocalara fırsat verir. Lider kendisiydi, ama genç olmamıza rağmen bizim de futbol bilgimize çok güvenirdi. Sadece Hollanda futbolunda değil, dünya futbolunda da yer edinmiş biri. Birçok başarısı var. Umarım Türk Milli Takımı'na da bu başarıları yansıtır'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89