• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Rijkaard: Oyun kötü, mücadele iyi

Rijkaard: Oyun kötü, mücadele iyi
Rijkaard, Gaziantepspor maçında iyi oynamadıklarını ancak iyi mücadele ederek üç puan aldıklarını söyledi.

Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, Gaziantepspor maçında iyi oynamadıklarını ancak iyi mücadele ederek üç puan aldıklarını söyledi.

Rijkaard, 1-0 kazandıkları Spor Toto Süper Lig dördüncü hafta maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, "iyi mücadele edip maçı aldık" dedi."Takımın geneline baktığınız zaman çoğu futbolcunun üst düzeye çıkması için çok çalışması lazım" diyen Hollandalı teknik adam şöyle devam etti: "Özellikle sakatlığı olan oyuncuların. Kewell, Elano, Pino, Aydın sakatlıktan çıkan oyuncular. Misimoviç yeni geldi, takıma uyum sağlaması lazım. Insua yeni geldi, bu ikinci 90 dakikası, kendi takımında oynamadı. Altı futbolcu saydık, bu da fazla bir sayı. "Tabii ki herkesin form yakalaması için çalışıp, mücadele yönümüzü arttırıp bu şekilde puanlar almamız gerekiyor. Bugün özellikle mücadele yönümüz ön plandaydı ve böylece üç puanı aldık. Kolay ve iyi değildi ama neticede üç puanı aldık. Bu da çok önemliydi."Bu dönemde de çok çalışmaları gerektiğini kaydeden Rijkaard "sakatlıktan çıkan oyuncuları üst düzeye çıkarmak için çalışacağız. Bu arada mücadele yönümüzle puanları alabiliriz. Ama biraz zamana ihtiyacımız var" dedi.

İlk yarı ile ikinci yarıda oyundaki farkın sorulması üzerine Hollandalı çalıştırıcı şunları kaydetti:"İlk yarıdan itibaren Pino ve Aydın ile oynamak isterdim, ama yüzde 100 hazır olmadıklarından dolayı ikinci yarıda oyuna almak zorunda kaldım. İki süratli futbolcunun oyuna girmesi ve o süratle de rakiplerini geçmiş olmaları, ikinci yarıdaki farklı oyunu getirdi. Özellikle maçın sonuna doğru, Aydın, Pino'nun yüzde yüz hazır olmaması ve Misimoviç'in yeni gelmesi nedeniyle zorluk yaşadık.""İkisi de listemdeydi"Rijkaard, "Maçın son bölümde oyuncular çok hata yapıyor güven sorunu mu var?" sorusunu şöyle yanıtladı:"Oyuncular hazır olmadığı için bunlar oluyor. Sakatlıktan dolayı maç oynamadıkları için biraz zamana ihtiyaçları var. Misimoviç'in maç ritmi yok. Bu nedenle Ayhan ile Mustafa 2-3 futbolcunun yerine koşmak zorunda kaldı. Ayrıca ilk iki maçımızı kaybettik. Çocukların üzerinde baskı olduğundan dolayı, onlar da bu nedenle galip gelmek ve bunu aşmak istiyorlardı. Mükemmel top oynanmadı ama en azından mücadele vardı.

"Misimoviç ve Insua sizin listenizde olan oyuncular mıydı?" sorusu üzerine Rijkaard, "ikisi de listedeydi. Gelmelerinden dolayı memnunuz. İleride daha iyi olacaklardır" diye konuştu.

"Dört rakibimiz var" Rijkaard, başkan Adnan Polat'ın "şampiyonluktaki rakibimiz Fenerbahçe" açıklamasının hatırlatılması üzerine, "bu konuda ne diyebilirim ki? Trabzonspor, Bursaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe... Bunlar bizim şampiyonluktaki rakibimiz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89