• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 5 °C

Rijkaard: Milan'a gitmiyorum

Rijkaard: Milan'a gitmiyorum
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, rakibe gol atma iznini vererek, maçı kendilerinin karmaşık duruma getirdiğini söyledi.

G.Saray Teknik Direktörü Rijkaard, Eskişehirspor maçından sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, rakibe gol atma iznini vererek, maçı kendilerinin karmaşık duruma getirdiğini söyledi.

Frank Rijkaard, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, alınan beraberlik nedeniyle çok üzüldüklerini dile getirerek, ''Maçı gerçekten kazanmak istiyorduk. İlk yarıda iyi performans gösterdik. Rakibimiz de iyi oynadı. Golü bulduk ve ikinci golü aradık. İkinci yarı başlarında biraz baskı kurup kazanmak için oynadık. Ancak burada biraz ayağa pas yapmamız gerekiyordu. Ama onlara gol atma şansı vererek maçı karmaşık hale biraz biz getirdik'' dedi.

Yedikleri golden sonra oyun disiplininden koptuklarını anlatan Hollandalı çalıştırıcı, ''Takım ruhunu gösterdik ama genelde uzun toplarla çıkmak istedik. Maç içinde gol atmak için önemli fırsatlar yakaladık. Sonuç olarak üzüldük, galibiyet için elimizden geleni yaptık. Rakibimiz iyi bir takımdı, kapandılar ve kontratak oynadılar'' diye konuştu.

Rijkaard, puan yitirilmesinin ardından oyuncu değişikliğiyle ilgili yorumlar yapılabileceğini dile getirerek, ''Zaman zaman bu tür kimi yorumlar yapılabilir, benim oyuncu değişikliklerinde amacım taktiksel organizasyonu bozmamaktır. Bozsaydık daha da karmaşa olabilirdi. Servet ileride kalmayı istedi, biz de onayladık'' dedi.

-''FENERBAHÇE MAÇINA YENİLGİSİZ ÇIKABİLİRİZ''-

Rijkaard, ligin 10. haftasındaki Fenerbahçe derbisine yenilgisiz çıkabileceklerini söyledi.

Şu ana dek takım olarak iyi çalıştıklarını ve iyi işler yaptıklarını belirten Rijkaard, bundan sonra da sorun olacağını sanmadığını dile getirdi.

Fenerbahçe Antrenörü Roland Koch'un da maçı izlediğinin hatırlatılması üzerine Hollandalı çalıştırıcı, ''Umarım Koch maçtan zevk almıştır'' dedi.

-''KENETLENMELİYİZ''-

Rijkaard, Eskişehirspor'un iyi ve organize olmuş bir takım olduğunu, ancak kendilerinin bu maçı kazanmayı hakettiklerini vurguladı.

Şu ana dek herşeyin iyi gittiğini anlatan Rijkaard, ''Ancak bu beraberlikten sonra kenetlenmeli, takım ruhunu ortaya koyarak önümüzdeki maçlara hazırlanmalıyız'' diye konuştu.

Rijkaard, Baros'un ısınmaya çıkmaması konusunda ise, ''Bu, futbolcunun vereceği bir karar. Kimi futbolcular maçlardan önce biraz daha fazla masaj yaptırmak isteyebilirler. Ancak ısınmaması yedek kalmasına bir tepki değildir'' yorumunda bulundu.

-''MILAN'A GİTMİYORUM''-

''Milan'a gideceğim doğru değil'' diyen Hollandalı teknik adam, ''Şu anda Galatasaray'da çalışıyorum. Öyle bir öneri de gelmedi, doğru değil. Gelecek sezon sonuna dek 1 artı 1 sözleşmem var'' dedi.

Ayhan'a Eskişehirspor maçında şans vermemesi konusunda ise Rijkaard, ''Ayhan iyi bir oyuncu ama şu ana dek Mehmet Topal ve Mustafa Sarp ile oynadık, onlar da iyi oynuyorlar. Ayhan önemli bir futbolcu, ama sakatlıktan çıktı. Ayhan'ı böyle bir tempolu maçta kullanmak doğru olmayabilirdi'' diye konuştu.

Galatasaray, SK Sturm Graz ile yapacağı UEFA Avrupa Ligi maçının hazırlıklarına, yarın basına açık idmanla başlayacak.

-ÇALIMBAY: ''1 PUAN ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ''-

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise Galatasaray gibi güçlü bir ekipten deplasmanda 1 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Galatasaray maçına puan ve puanlar almak için çıktıklarını vurgulayan Çalımbay, ''Rakibimizin gücünü biliyorduk, bizim bugüne kadar oynadığımız en iyi takımdı. Her açıdan iyi şeyler yaptılar. Biz de özellikle ikinci yarıda çok iyi mücadele ettik. Puan aldığımız için mutluyuz, fakat bizim daha atak oynamamız lazım'' dedi.

Çalımbay, iyi durumda olduklarını, ancak istikrarlı oyunu üstüne koyarak sürdürmek zorunda olduklarını belirtirken, Galatasaray'a ligde ve Avrupa'da başarılar diledi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89