• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Rijkaard: Kadroya takviye yapılmalı

Rijkaard: Kadroya takviye yapılmalı
Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından yaptığı açıklamada önümüzdeki sezon her şeyin daha farklı olacağını söyledi

Rijkaard, 1-0 kazanmalarına rağmen ilk iki iddialarını kaybettikleri maçtan sonra yaptığı açıklamada, "hem kendimiz için hem kulüp için galip geleceğimiz söylemiştik. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.

Bu sezon çok gereksiz puan kayıpları yaşadıklarını dile getiren Rijkaard, "ayrıca sezonu çok erken açtık ve sezon sonuna doğru bir yorgunluk başladı. Birçok sakatlık da yaşadık ve geri kaldık. Önümüzdeki sezon taraftarımız için iyi çalışmalı ve onları mutlu etmeliyiz" diye konuştu.

Başarısızlık için suçlu göstermenin doğru olmadığını belirten Rijkaard, gelecek sezon daha iyi çalışarak hatalarını düzelteceklerini ifade etti.

"Psikolojik olarak daha güçlü olmalıydık"

Sezona iyi başladıklarını, Fenerbahçe yenilgisiyle birlikte bazı sıkıntılar yaşamaya başladıklarını bildiren Rijkaard, ''sezona erken başlamamız nedeniyle birçok oyuncumuz çok fazla maç yaptı ve sezon sonuna doğru düşüşler oldu. Sakatlıkları da unutmamamız gerekiyor. Çok önemli sakatlıklar yaşadık. Bunlara Kewell ve Baros'u sayabiliriz" dedi.

Baskılı maçları mental olarak kaldıramadıklarını ifade eden Frank Rijkaard, "psikolojik olarak daha güçlü olmalıydık'' şeklinde konuştu.

Daha iyi bir Galatasaray için, daha iyi bir kadro kurularak devam edilmesi gerektiğinin altını çizen Rijkaard, "ama takım ruhundan memnun olduğumu söyleyebilirim'' diye konuştu.

Rijkaard, "ne zaman üzerimizde baskı olsa sıkıntılar yaşadık, gereksiz puan kayıpları yaşadık. İşler iyi gidince, takım iyi oynayınca problem yok, ama ne zaman işler kötüye giderse, problemler de başlıyor. Mental olarak, fiziksel olarak daha baskın oyunculara ihtiyaç var. Bunların geliştirilmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

"Kadroya takviye şart"

Geride kalan dönem için hata aramanın da çok fazla mantıklı olmadığını ifade eden Rijkaard, ''geliştirmemiz gereken şeyler var. Öne geçtiğimiz maçlarda çok basit şekilde hatalar yaparak pozisyonlar verdik. Şimdi önümüzdeki maçlara bakıp iyi sonuçlar almaya çalışacağız. Geçen seneki gibi sezonu erken açmak istemiyoruz'' diye konuştu.

Kadroya mutlaka takviyeler yapılması gerektiğini belirten Rijkaard, "kağıt üzerinde hangi oyuncunuz olursa olsun, sakatlıklar gibi nedenlerle kullanamadıktan sonra bir anlamı yok. Hangi takımdan üç önemli oyuncusunu alırsanız, o da sıkıntı yaşayacaktır'' dedi.

Rijkaard, Arda ile ilgili transfer spekülasyonları için "Arda gibi kaliteli bir futbolcu varsa, bu tip söylentiler olacaktır'' derken, Giovani için kararın sezon sonu verileceğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89