• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 15 °C

Rijkaard: Her şey bizim elimizde

Rijkaard: Her şey bizim elimizde
Rijkaard, Sturm Graz ile berabere kaldıkları UEFA Avrupa Ligi maçında organizasyon sorunu yaşadıklarını, ancak grupta her şeyin kendi ellerinde olduğunu söyledi.

Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, Sturm Graz ile berabere kaldıkları UEFA Avrupa Ligi maçında organizasyon sorunu yaşadıklarını, ancak grupta her şeyin kendi ellerinde olduğunu söyledi.

Rijkaard, "Arda'nın hakem tarafından verilmeyen golü var, bence goldü. O gol verilseydi her şey farklı olurdu. Anlayamadığım bir sebepten dolayı çizgide duran hakem golü vermedi" dedi.

Rijkaard, 1-1 biten maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, o golün verilmemesinden sonra güvenlerini ve oyun ritmlerini kaybettiklerini söyledi:

"Kapanan takımlara karşı ilk golü bulursanız, rakip açılır. Ancak bu golü erken bulamazsanız rakibin güveni kendine gelir. Arda'nın golünün verilmemesi şanssızlık."

Maça iyi başladıklarını ancak daha sonra performanslarının kötüleştiğini dile getiren Rijkaard şunları söyledi:

"Çok yavaş oynadık ve çok fazla yaratıcı olamadık. Tekrar şanssızlık oldu, ilk yarının son dakikasında bir gol yedik. Tabii bu tip unsurlar bir araya geldi ve maç karışık hale geldi. İkinci yarı toparladık ve beraberlik golünü bulduk.

"Galip gelmek için her şeyi yaptık ama bunu biraz fazla yaptığınızda bu tehlikeli olabilir. Bu zamanlarda, takım içi disiplini kaybedebiliyorsunuz. Birçok oyuncu bunu kaybetti ve maç kaosa döndü. Her şeyi bir yana bırakalım, maçı kazanabilirdik.

"Diğer taraftan baktığımızda yenilebilirdik de. Rakibimiz son dakikalarda kontrataktan gol bulabilirdi. Bu, bizim organizasyon hatamızdan oldu. Tabloya baktığınızda grup lideri durumundayız. Her şey bizim elimizde. Bu şekilde çalışıp detayları geliştirmeliyiz."

"Korkmamız gereken bir durum yok"

Rijkaard, bazı detayları geliştirip, 2-3 hafta önce oynadıkları futbola dönmeleri gerektiğinin altına çizdi:

"O zaman bir takım gibi hep beraber oynuyorduk. Oynadığımız futbolla gurur duymamız lazım. Devamlı atak oynuyoruz ve taraftarlar da bunu seviyor. Biraz daha organize olmamız lazım ama bu tip defansif takımlara karşı oynadığınız zaman, oyun mantalitenizi değiştirmemeniz lazım. Pozisyonlarımızı çok değiştirdik, bunun üzerinde çalışmalıyız. Galip gelmek için yapacağımız tek şey, o organizasyonu sağlamak. Korkmamız gereken bir durum olmadığını düşünüyorum" dedi.

Taraftarların beraberlikte dahi tepki gösterdiği hatırlatılarak, "buna kızıyor musunuz?" şeklindeki bir soruyu da Hollandalı teknik adam, "taraftarlara kızmıyorum. Çok muhteşem taraftarımız var. Maçın zorlandığımız dakikalarında bize yardımcı oluyorlar. Taraftarlarımızın beklentisinin yüksek olduğunu gösteriyor, bu da beni sevindiriyor. Çünkü taraftarlar her zaman dürüsttür" diye yanıtladı.

Foda: "Grubun en iyi takımı Galatasaray"

Sturm Graz teknik direktörü Franco Foda bu grubun en iyi takımının Galatasaray olduğunu ve sarı-kırmızılı ekibin, grubu lider tamamlayacağını söyledi.

Galatasaray'ın Keita, Elano ve Arda gibi oyuncularının bulunduğunu dile getiren Foda, "Galatasaray iyi bir ekip, birinci olurlar. Grupta ikincilik için her şey açık, net değil. Buna göre kendimizi organize etmeye çalıştık. Maçı iki takım da kazanabilirdi ama beraberlik de her iki takım için normal bir sonuç oldu" dedi.

Genç teknik adam, özellikle ikinci yarıda hızla ileriye doğru atak yapıp gol şansı yakalamaya çalıştıklarını vurgulayarak, bu şekilde de iki takım için de eşit sayıda gol şansı ortaya çıktığını anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89