• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Rijkaard: "Favori olmak sıkıntı yaratabilir"

Rijkaard: "Favori olmak sıkıntı yaratabilir"
Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turu ilk maçında karşılaşacakları Tobol'un organize bir takım olduğunu söyledi.

Rijkaard, "favori olmak her zaman sıkıntı yaratabilir" dedi.

Karşılaşmanın oynanacağı Tcentralny Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Rijkaard, Galatasaray'ın favori olmasının sıkıntı yaratabileceğini belirtti:

"Tabii ki Galatasaray, Tobol ile kıyaslanınca büyük bir takım ve büyük bir marka. Favori olmak her zaman sıkıntı yaratabilir. Rakibimiz için burada büyük bir fırsat var. Taraftarlarıyla bütünleşip, iyi oynayacaklardır. Biz de iyi organize olmalıyız. İyi oynayıp, avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz."

Kaliteli bir ekibe sahip olduklarını ve üç haftadır sıkı çalıştıklarını dile getiren Rijkaard, en kısa zamanda kadronun şekilleneceğini vurgularken, "gençlerin ağırlıklı olduğu bir çalışma dönemi oldu. Onlardan nasıl yararlanacağımızı gördük. Kısa sürede kadro 24-25 oyuncuya inecek" dedi.

"Milli oyuncuları 90 dakika kullanamayız"

Milli takım kamplarında olmaları nedeniyle çalışmalara geç katılan oyunculara değinen Rijkaard, Kostanay'a getirdikleri milli oyuncuları Tobol karşısında 90 dakika sahada tutamayacaklarını kaydetti.

Milli oyuncuların özel bir çalışma programı bulunduğunu ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, "hazırlık maçlarında az oynadılar. Tobol maçında hepsini 90 dakika oynatmak bizim için risk olur. Bazılarıyla maça başlayıp, bazılarını ise yedek bırakabiliriz. Bizimle birlikte daha fazla zaman geçirmiş ve maç oynamış isimlere yer vermeyi düşünüyorum" dedi.

Bir Kazak gazetecinin, Galatasaray'da Hakan Şükür ve Okan Buruk gibi önemli isimlerin yeni dönemde kadroda bulunmadığını ve bunun kendilerini nasıl etkileyeceğini sorması üzerine Rijkaard, "büyük futbolcuları hatırlamak güzeldir ve hatıraları hep anılacaktır. Bazıları gider, bazıları gelir. Biz şimdi genç oyuncularla çalışıyoruz" yanıtını verdi.

"Sezona erken başlamak avantaj değil"

Rijkaard, yeni sezona erken başlamanın kendileri için avantaj olmadığını kaydederken, "bazı futbolcularımız tam hazır değil. Biraz dezavantaj olabilir. Avrupa yolunda gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

Bir Kazak gazetecinin, Barcelona'daki başarılarını hatırlatması üzerine de Rijkaard şunları söyledi:

"Barcelona'da çok güzel zamanlar geçirdim. Çok başarılar kazandım. Galatasaray'da da bunu tekrarlamak istiyorum. Sonuçta bir teknik direktörsünüz ve zaman içinde değişiklikler olabiliyor. Kulübe, futbolculara ve taraftara karşı sorumluluklarımın bilincindeyim. Yeni başarılar kazanmak istiyoruz."

"Tobol organize bir takım"

Tobol'un maç kasetlerini seyrettiğini dile getiren Rijkaard, öncelikle rakip teknik direktör Dimitri Alekseevich Ogai'yi, oluşturduğu başarılı takımdan dolayı tebrik ederken, "çok organize bir takım. Kaliteli futbolcuları var. Sistemlerine uyarak oynuyorlar ve sistemlerinin dışına çıkmıyorlar. İyi bir takım" dedi.

Teknik direktör Frank Rijkaard'a basın toplantısında da ilgi sürerken, toplantı sonrası çok sayıda kişi kendisinden imza almak ve fotoğraf çektirmek için çaba sarf etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89