• BIST 10276.88
  • Altın 2385.073
  • Dolar 32.2296
  • Euro 34.7
  • İstanbul 10 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 13 °C

Rijkaard: 'Burada olmak büyük bir onur'

Rijkaard: 'Burada olmak büyük bir onur'
Galatasaray ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Frank Rijkaard, Galatasaray gibi büyük bir kulüpte çalışmanın kendisi için onur olduğunu söyledi.

Rijkaard'ın imza törenine, kulüp başkanı Adnan Polat ile yönetim kurulu üyesi Haldun Üstünel de katıldı.

İmza töreninde çok sayıda medya mensubu görev yaparken, Rijkaard'ın yarın sabah Amsterdam'a döneceği ve birkaç gün sonra yeniden İstanbul'a geleceği bildirildi.

RIJKAARD: ''BÖYLE BÜYÜK BİR KULÜPTE ÇALIŞMAK BENİM İÇİN ONUR''

Frank Rijkaard, imza töreninde yaptığı açıklamada, Galatasaray gibi büyük bir kulüpte çalışmanın kendisi için onur olduğunu söyledi.

Hollandalı teknik adam, hem kulüp başkanı Adnan Polat, hem de yönetici Haldun Üstünel ile güzel sohbetleri olduğunu belirterek, ''İlk izlenimin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Dün ve bugünkü görüşmelerimizin ardından burada çalışmaya karar verdim. Böyle büyük bir kulüpte çalışmak benim için bir onur. Yeni bir başlangıç bekliyorum'' dedi.

Takımdaki oyuncularla ilgili yöneltilen sorulara, oyuncularla çalıştıktan sonra yorum yapmasının daha doğru olacağını belirten Rijkaard, Türkiye ile ilgili kimseden görüş alıp almadığının sorulması üzerine de, geçmişte Fenerbahçe'de çalışan Guus Hiddink'in daha önceki görüşmelerinde Türkiye'de güzel zamanlar geçirdiğini kendisine ilettiğini bildirdi.

''BURADA MÜCADELE EDECEK OLMAK BENİ HEYECANLANDIRIYOR''

Türkiye'ye geçmişte gelen birçok önemli teknik direktörün başarılı olamadıkları hatırlatılarak, kendisinin böyle bir endişe taşıyıp taşımadığı sorulan Rijkaard, ''O çalıştırıcıların başarısız sayılmaları, benim ulaşacağım noktayı daha değerli kılıyor. Buranın bir futbol ülkesi olduğunu biliyorum. O yüzden taraftarların havalimanındaki karşılamasına da şaşırmadım. Böyle bir ülkede mücadele edecek olmak beni heyecanlandırıyor'' yanıtını verdi.

Rijkaard, daha önce çalıştığı takımların da hep en iyiyi hedefleyen ekipler olduğunu belirterek, ''Galatasaray'da da hedefler aynı. Biz, futbol olarak en iyisini ortaya koymak istiyoruz. Taraftarlarımızın futboldan zevk almasını istiyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'den Galatasaray dışında hiçbir kulüple görüşmesinin olmadığını dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, transferle ilgili olarak, önce takım üzerinde iyi çalışıp oyuncuları tanıması gerektiğini, Lincoln'ün geleceği için de temiz bir sayfa açarak başladıklarını ve henüz bunları konuşmak için erken olduğunu aktardı.

Ayrıca, Real Madrid'de forma giyen kimi Hollandalı futbolcuların takımdan ayrılacağı ve bunların Galatasaray'a gelme durumları hakkında yöneltilen soruya da Rijkaard, ''Alacağımız oyuncuların adı ve ülkesi önemli değil. Oynayacağımız oyuna uygun pozisyonlara bakacağız. Önce bir takımı tanımalıyım'' diye konuştu.

Öte yandan, Galatasaraylı yönetici Haldun Üstünel ise Galatasaray'ın ismine ve marka değerine yakışan isimleri takıma kazandırmak için ellerindeki bütçe ölçüsünde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89