• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

Rıdvan Dilmen'den renkli anılar

Rıdvan Dilmen'den renkli anılar
Türk futbolunun efsane ismi Rıdvan Dilmen, Abbas Güçlü ile Genç Bakış'taydı. Rıdvan Anlattı, salon kahkahaya boğuldu.

Dilmen'in renkli anıları, sempatik ve samimi tavrı ile keyifli anların yaşandığı program Yeditepe Üniversitesi'nden ekrana geldi. Farklı takımlardan birçok öğrenci Rıdvan'ı büyük coşku ve tezahüratlarla karşıladı.

Programda doğaçlama bir şekilde maç anlatan öğrencilere imzalı forma hediye eden Rıdvan Dilmen gençlerle halı saha maçı için sözleşti. Fatih Terim, Metin Tekin gibi birçok önemli ismin yer alacağı maç 2 hafta sonra oynanacak.

Programın geniş özeti şöyle:

SAKAT SAKAT OYNADIĞIMA ÇOK PİŞMANIM

Futbolculuk kariyerimde en büyük pişmanlığım, sakatken çıkmamam gereken maçlarda oynamam oldu. Sakatlıklarımdan sonra biraz medyanın baskısı biraz da benim tecrübesizliğim ve aceleciliğimden dolayı sahalara erken döndüm.

ERGUN GÜRSOY'A KARŞI HATALIYIM

Ergun Gürsoy'a karşı hatalıyım ama çok şükür ki Fenerbahçe'ye gittim. Boluspor'a transfer olduğumda ilk maçı Fenerbahçe, ikinci maçta da Galatasaray ile oynadık. Daha birkaç ay öncesinde cikletlerden çıkan kartlarını biriktirdiğim oyuncularla aynı sahadaydım. İnanılmazdı.

RIDVAN'DAN RENKLİ ANILAR

- Bir keresinde Fenerbahçe-Galatasaray maçına yetişmeye çalışırken maça iki saat kala köprü trafiğinde kaldım. Bir polis geldi cama vurdu: " Abi sen oynamıyor musun?" dedi. Ben de " Yetişirsem oynayacağım" dedim. Polis atla hadi arkaya dedi ve beni motoruyla maça yetiştirdi.

- Hala konuşulan 4-3'lük Fenerbahçe-Galatasaray Türkiye Kupası maçının devre arasında biz 3-0 mağlupken Aykut ve ben soyunma odasında " Bombamız patladı." diye konuşuyorduk. Hocamız geldi ve; " Çocuk, şimdi biz kupada elendik, ama Galatasaray'la 45 dakikalık bir maç yapalım ve 1-0 yenin. Yalnız o golü ilk 10 dakikada atarsanız, 5 tane atarsınız" dedi ve biz sahaya çıkıp 4 gol attık.

ÖZAL FANATİK FENERLİYDİ

- Turgut Özal'ın Türk futboluna büyük emeği vardı. Futbolu çok severdi. Fanatik Fenerbahçeliydi. Bir gün Avusturya'yı 3-0 yenmiştik. Bize birer Cumhuriyet altını verdiler. O zaman biz de birkaç arkadaş araba almıştık, arabalar 35 milyon. Ben de dedim ki; " Sayın Cumhurbaşkanım bir araba 35 milyon, biz Avusturya'yı yendik, darmadağın ettik bize 10'ar milyonluk altın veriyorsunuz." dedim. Bunun üzerine hepimize 35'er milyon prim verdi.

MAÇLARDA RAKİP SEYİRCİ OLMASIN

- Maçlarda hiç rakip seyirci olmasın. Olaylara karşı en radikal çözüm bu. Çünkü oradaki bin kişinin zaten çok da bir önemi olmuyor aksine diğer taraftarı tahrik ediyor. Bununla ilgili çok radikal kararlar alındı ama Türkiye'de Federasyon üç büyükler kontrolünde olduğu için, ki ceza verirken bile eli titriyor, medyanın burada çok büyük desteği lazım. Ayrıca futbolcular da seyirciyi tahrik etmemeli. Geçen sene Arda Turanların Luganoların aldıkları cezaları hatırlayın. Ama kulupleri hiçbir yaptırım uygulamadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89