• BIST 9493.86
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 13 °C

Rıdvan Dilmen: Ders oldu

Rıdvan Dilmen: Ders oldu
Halı sahada arkadaşlarıyla futbol oynarken göğüs ağrısından yakınan ve kalp krizi geçirdiği tespit edilen Rıdvan Dilmen, sağlığına kavuştu.

Yoğun bakımdan çıkan Rıdvan Dilmen, kalbiyle ilgili ilk sinyalleri daha önce yaptırdığı check-up’ta aldığını ancak doktorun önerilerini yeterince uygulamadığını söyledi.

Tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesi’nde yoğun bakımdan çıkan spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, aslında 2 yıl önce yaptırdığı check-up programında kalbinin uyarı sinyallerini aldığını belirtti. Ancak önerilen ilaç tedavisini düzenli olarak uygulamadığı ve spor yaparken bazı önemli kurallara dikkat etmediği için bu rahatsızlığı yaşadığını belirten Rıdvan Dilmen, “Bu bana ders oldu, ben de başkasına ders olmalıyım. Benim durumum herkese örnek olmalı. Sporu mutlaka profesyonel olarak yapmanız gerekmiyor. Amatörce de yapsanız, spora başlamadan önce check-up’tan geçmenizde ve doktorunuzun önerilerini yerine getirmenizde yüzde 100 fayda var” dedi.

BİR DAMARIN TIKALI OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİ

Göğüs ağrısı yakınması nedeniyle yapılan tetkiklerde kalbin alt duvarını besleyen damarın tıkalı olduğu tespit edilen Rıdvan Dilmen’e, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Akyol tarafından stent uygulaması yapılmıştı.

Takip altında tutulduğu koroner yoğun bakım ünitesinden çıkarılan ve servise alınan Dilmen, bundan 2 yıl önce yaptırdığı check-up’ın sonuçlarını şöyle aktardı: “Check-up sonucunda genetik olarak riskli grupta yer aldığım, kötü huylu kolesterol LDL’nin yüksek, iyi huylu kolesterol HDL’nin düşük ve bir damarımın da yüzde 30 oranında tıkalı olduğu tespit edilmişti. Alınan sonuçlar doğrultusunda kolesterol için ilaç tedavine karar verilmiş ve yaşam alışkanlıklarım için bana bazı önerilerde bulunulmuştu. Ancak maalesef ilaçlarımı düzenli olarak kullanamadım ve spor yaparken bazı önemli noktalara dikkat etmedim.”

SPORUN KURALLARINA DİKKAT EDİLMELİ!

Profesyonel futbol hayatını bıraktıktan sonra uykusuna ve beslenme tarzına özen göstermeye devam ettiğini belirten Rıdvan Dilmen, spor yaparken dikkat etmediği noktaları şöyle anlattı:

“Futbol çok ağır ve kısa dönemde kalbin çok yorulduğu bir spordur aslında. Futbol hayatın sona erdiğinde kalbin sana faydası da olur, zararı da. Kendim önlem almadığım için bu rahatsızlığı yaşadım. Çünkü sporu doğru yapmıyordum. Mesela yürüyüş veya fitness yapmadan, ayda bir, doğrudan futbol müsabakasına katılıyordum. Bu da tabi sağlıklı değil, çünkü futbol ağır bir spor olduğu için ön hazırlık yapmadan, hazımsız bir şekilde müsabaka oynamak vücuda zarar verebiliyor.”

ÇOCUKLARA DA SPOR ÖNCESİNDE CHECK-UP YAPTIRILSIN

Bir süredir futbol oynayan çocuklara da eğitmenlik yaptığını ifade eden Dilmen sözlerini şöyle noktaladı:

“Ailelerden de çocuklarını spora başlatmadan önce mutlaka en ince ayrıntısına kadar doktor kontrolünden geçirmelerini istiyorum ki onlarla rahat ilgilenebilelim, içimiz rahat olsun.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89