• BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Resmî açıklama geldi: WhatsApp sözleşmesi iptal mi oldu?

Resmî açıklama geldi: WhatsApp sözleşmesi iptal mi oldu?
Gece yarısı sosyal medyada dolaşan bir iddia kafalarda soru işareti yarattı. WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesinin iptal olduğuna dair bir söylenti ortaya çıktı.

Avrupa Birliği ülkelerinin dışında diğer ülkelerdeki kullanıcılarının mesajlar, hesap bilgileri, durum bilgisi, bağlantılar, müşteri desteği ve diğer iletişimler, cihaz ve bağlantı bilgileri gibi birçok bilgisine ulaşmak için onay isteyen WhatsApp, gizlilik sözleşmesini onaylamayanları, uygulamayı silmeye davet etmişti. WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi kararı, Türkiye dahil pek çok ülkede tepkiyle karşılanmıştı.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ İPTAL Mİ OLDU?

WhatsApp’ın 8 Şubat 2021’de yürürlüğe girecek kullanıcı verilerini Facebook ile direkt olarak paylaşabilmesine izin veren yeni gizlilik sözleşmesinden vazgeçtiği iddia edilmişti. Ancak konuyla alakalı WhatsApp'tan açıklama geldi.

WhatsApp, son güncellemeyle Facebook'la paylaşılan verilerin değişmediğini açıkladı. Şirket kişisel iletişimlerin güvenli olduğunu son güncellemenin işletmelerin kullandığı WhatsApp Business'a dair olduğunu söyledi.

"Ekim ayındaki duyuruda da belirttiğimiz gibi, WhatsApp platform üzerinden yapılan alışverişleri ve işletmelerden alınan yardımları kolaylaştırmak istiyoruz. Birçok insan WhatsApp'ı aileleri ve arkadaşlarıyla iletişim kurmak için kullansa da işletmelere ulaşan kullanıcı sayısı da artıyor. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler.

Bu güncelleme WhatsApp'ın Facebook'la veri paylaşımı pratiklerini değiştirmiyor ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar arkadaşlarınız ve ailenizle özel iletişiminizi etkilemiyor. WhatsApp insanların gizliliğini korumaya derinden bağlı. Önümüzdeki ay boyunca yeni güvenlik politikamızı inceleyebilmeleri için WhatsApp üzerinden direkt olarak kullanıcılarla iletişim halindeyiz"

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ MADDELERİ

Onların hizmetlerini ve kullanıcıların bunları kullanma deneyimlerini iyileştirmek, örnek vermek gerekirse kullanıcılar için önerilerde bulunmak (ör. grup bağlantıları, arkadaşlar ya da ilginç içeriklerle alakalı öneriler), genellikle ve içeriği kişiselleştirmek, satın alımları ve işlemleri tamamlamasına yardım etmek ve Facebook Şirketi Ürünleri genelinde ilgili reklamlar ve teklifler göstermek,

Facebook Şirketi Ürünleri genelinde güvenliği, emniyeti ve bütünlüğü yükseltmek; örnek olarak sistemleri güvence altına alarak tehditler, spam, kötüye kullanım ya da ihlal faaliyetleriyle mücadele etmek,

WhatsApp deneyimlerinin diğer Facebook Şirketi Ürünleri ile birleştirilmesine yarayan entegrasyonları yapmak. Örneğin, WhatsApp'ta satın alınanlar için ödeme yapmak üzere Facebook Pay hesabının bağlanmasına imkan tanımak ya da WhatsApp hesabını bağlayarak kişilerinizle Portal tarzında diğer Facebook Şirketi Ürünleri üzerinden sohbet edilmesine ön ayak olmak.

WHATSAPP HANGİ VERİLERİ TOPLAYABİLİYOR?

Mesajlar
Hesap Bilgileri
Durum Bilgisi
Bağlantılar
Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler
İşlem ve Ödeme Verileri
Cihaz ve Bağlantı Bilgileri
Kullanım ve Kayıt Bilgileri
Çerezler
Konum Bilgileri
Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)
Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)
Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)
Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.)
WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

TOPLANAN VERİLER NASIL KULLANILIYOR?

Emniyet, Güvenlik ve Bütünlük
Yan Hizmetler
Kurumsal Etkileşimler
Facebook Şirketleri Hakkındaki İletişimler

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89