• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

Polis'in hediyesinden böcek çıktı

Polis'in hediyesinden böcek çıktı
Edirne’de polisin derneğe, derneğinde bir vatandaşa düğün hediyesi olarak verdiği iddia edilen televizyondan dinleme ve görüntüleme cihazı çıktı.

Edirne’de polisin derneğe, derneğinde bir vatandaşa düğün hediyesi olarak verdiği iddia edilen televizyondan çıkan dinleme ve görüntüleme cihazıyla ilgili olarak, Edirne Barosu avukatlarından Emre Zorluoğlu "Özel hayatı ihlal" iddiasıyla suç duyurusunda bulunacak.

Edirne Barosu avukatlarından Emre Zorluoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir Roman vatandaşın evinde ki televizyonun içerisinde bulunan "Böcek" diye tabir edilen ses ve görüntü aktaran cihazın tamamen tesadüfen televizyonun bozulmasıyla ortaya çıktığını belirtti.

Televizyonun Edirne Roman Derneği tarafından bir vatandaşa hediye olarak verildiğini anlatan Zorluoğlu, şunları söyledi:

"Bir şekilde bu televizyon bozulmuş ve tamirciye gelmişti. Ben de televizyonu tamircide gördüm. Arızalı televizyonu tamirciye götüren Roman vatandaşla konuştum. Televizyonun kendisine dernek tarafından hediye edildiğini söyledi. Doğal olarak isminin açıklanmasını istemiyor. Kendisi şikayetçi olmadı. Televizyon, Roman vatandaşımızın evine gittiği andan itibaren suç teşkil ediyor. Evli bir çiftin evinde kaldığı düşünülürse inanılmaz bir hukuk ihlali var burada. Normal şartlar altında araştırma yapılıyorsa mahkeme kararı olması gerekir. İzin alınan süre bittiğinde ise kameranın çıkartılması gerekirdi. Özel hayatın ihlali söz konusu şu anda. 6 aydan beri kimse kamerayı sahiplenmedi. Umarım sahibi çıkar ve kamerayı neden koyduğunu açıklar. Ben suç duyurusunda bulunacağım."

Zorluoğlu, televizyon içerisinden çıkartılan dinleme ve görüntü alma cihazının 6 ay önce Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin makam odasında bulunan cihazla aynı olduğu belirtti.

Zorluoğlu, üzerinde seri numarası bulunan cihazın resmi olarak satışının yapılamadığını, cihazın ses ve görüntüyü GMS aracılığıyla başka yere aktardığını belirterek, "Cihaz bende duruyor. Ancak, resmi yazı ile talep edilirse yetkililere teslim ederim" dedi.

Edirne Roman Derneği (EDROM) Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Çekiç de, televizyonun 2007 yılında dönemin Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tarafından derneğe hediye edildiğini, derneğin de daha sonra televizyonu yoksul bir vatandaşa düğün hediyesi olarak verdiğini belirtti.

Polisin hediye ettiği televizyondan dinleme cihazı çıkmasının mümkün olmadığını anlatan Çekiç, "Derneğimizde televizyonlar 3-4 tane olunca, bizde fazla televizyonları ihtiyacı olan kişilere hediye etme kararı aldık. Dinleme cihazı çıktığı iddia edilen televizyonu daha öncede tamire götürdük. Fakat dinleme cihazı falan yoktu. Sonra bir arkadaşımıza düğün hediyesi olarak verdik. O cihazlar televizyonun içerisinde nasıl girdi anlamadım doğrusu. Ben müdürümüzün bize böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Çünkü çok samimi ortamda diyaloğumuz oldu" dedi.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89