• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 17 °C

'PKK oraya nasıl mayın koyar?'

'PKK oraya nasıl mayın koyar?'
Batman'da, mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden ve aralarında Batmon Barosu eski Başkanının da bulunduğu 4 kişi defnedildi.

Batman'da, mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden ve aralarında Batmon Barosu eski Başkanının da bulunduğu 4 kişi defnedildi. İHD Batman eski Şube Başkanı Salih Özdemir'in kardeşi Sabri Özdemir “Tüm PKK, tüm partililer bu köyün Salih Özdemir'e ait olduğunu biliyordu. Nasıl 30 sene mücadeleden sonra onun köyüne mayın koyarlar?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Batman merkeze bağlı Demirbilek köyü Golik Tepe bölgesinde bulunan TPAO’ya ait Petrol Üretim Kuyusunun bulunduğu bölgede yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden, kapatılan HEP’in eski Batman İl Başkanı Salih Özdemir, Sıddık Özdemir ve eski İHD Batman Şube Başkanı Sadi Özdemir ile Batman Barosu eski Başkanı Sedat Özevin’in cenazeleri yakınları tarafından Batman Bölge Devlet hastanesi morgundan alındı.

Özevin’in cenazesi Batman Asri Mezarlığında defnedilirken, Salih, Sıddık ve Sadi Özdemir’in cenazesi ise Demirbilek köyüne götürüldü. Demirbilek köyündeki cenaze törenine Batman Valisi Ahmet Turhan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, DYP eski milletvekili Faris Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazelerin köy mezarlığına defnedilmesinden sonra, kurulan taziye çadırında gazetecilere bir açıklama yapan Kışanak, herkesin kaçınılmaz sonunun bu dünyadan göç etmek olduğunu ancak, böyle olmaması gerektiğini söyledi.

Kışanak, şöyle konuştu:

"Biz artık bunu kabul etmiyoruz. Bu halk artık yeterince acı yaşadı. Bu halkın yüreği kor gibi yanıyor. Bu savaş her geçen gün yüreğimizden bir parçayı en sevdiğimizi bir arkadaşımızı yakınlarımızı can yoldaşlarımız bizden alıyor. Ancak Allah’a çok şükür ki, biz hala aklımız, vicdanımız ve insanlığımızı yitirmedik. Birileri gibi hala gidip cenazelerin başında (temizleyin) diye nutuklar atmıyoruz. Biz artık durdurun bu savaşı diyoruz. Bu halk çok büyük acılar gördü. Bugün yaşadığımız acı hepimizin yüreğini çok derinden sarsan bir acıdır. Hepimiz bugün birbirimize sarılmak birbirimize dayanışma duygularımız göstermek birbirimizin acıların paylaşarak ayakta durmak zorundayız. Ailemizin bütün yakınlarının acısını paylaşıyor ve bu bizim de acımız diyor ve son olsun istiyoruz."

İHD Batman eski Şube Başkanı Salih Özdemir’in kardeşi Sabri Özdemir de, Kışanak’ın kendi iradesini kendi fikirlerini ortaya koyduğunu kaydetti.

Aile olarak, özellikle ağabeyinin bu ülkeye barış gelmesi için 30 yılını harcadığını vurgulayan Özdemir, "Başını bu yola koydu. Ne işkencelerden geçti, ne zorlu durumlardan geçti, hiçbir zaman yılmadı. Hep barış dedi, hep demokrasi dedi. Hiçbir zaman silahı tasvip etmedi. Ağabeyim barışı istediği için parti içerisinde kalması için iradesini istediler. Ama, o (Ben irademi sizin gibi insanlara teslim etmem. Demokratik bir ülkede yaşayabilmek için, iradem için 30 sene mücadele vermişim. Ben irademi sizlere teslim ettiğim zaman ben boş bir insan olurum) deyip iradesini teslim etmedi ve siyasetten geri çekildi. Köyüne yerleşmişti. Ona, 30 yıllık demokrasi mücadelesinin hediyesi bir mayın olmuştur. Allah Bırakmasın. Biz biliyoruz ne olduğunu tüm PKK tüm partililer bu köyün Salih Özdemir’e ait olduğunu biliyordu. Nasıl 30 sene mücadeleden sonra onun köyüne mayın koyarlar?."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89