• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Perwer, Türkçe şarkı besteledi

Perwer, Türkçe şarkı besteledi
Almanya’da yaşayan Kürt sanatçı Şivan Perwer, 30 Ocak’ta Avusturya’nın başkenti Viyana’da, senfoni orkestrası eşliğinde “barış” konseri verecek

Almanya’da yaşayan Kürt sanatçı Şivan Perwer, 30 Ocak’ta Avusturya’nın başkenti Viyana’da, senfoni orkestrası eşliğinde “barış” konseri verecek. Konserde ilk kez söz ve müziği kendine ait olan Türkçe bir eser seslendirecek.

Almanya’da yaşayan Kürt sanatçı Şivan Perwer, 30 Ocak’ta Avusturya’nın başkenti Viyana’da, senfoni orkestrası eşliğinde “barış” konseri verecek. Perwer’in Viyana konseri, Türkiye’de tartışması süren Kürt sorunun çözümü amaçlı “demokratik açılım sürecine” destek vermek ve “uluslararası barış çağrısında” bulunmak amacını taşıyor. Bu amaçla Türkiye, Kuzey Irak ve Avrupa’dan çok sayıda siyasetçi ve sanatçı konsere davet edilecek.

Davetliler arasında en dikkat çeken isim Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay. Günay, kısa bir süre önce 35 yıldır yurtdışında yaşayan ve hakkında açılan davalar nedeniyle Türkiye’ye giriş yasağı bulunan Perwer’e “Türkiye’ye dönme” çağrısı yapmıştı. Ama Günay’ın gidip gitmeyeceği henüz kesinlik kazanmadı.

Barzani de davetli

Konsere Günay’ın yanı sıra, aralarında Ahmet Türk ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu çok sayıda siyasetçi; yazar Yaşar Kemal ve çok sayıda sanatçı ve yazar davet edilecek. Kuzey Irak’tan ise aralarında Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani’nin yanı sıra kabine üyeleri; Avrupa’dan da barış savunucuları çağrılıcak. Perwer’in konserine Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’ın katılımı da kesinleşti.

Başbakan davet etmişti

Konser, Viyana’da Konzerthaus’da verilecek. Konserde Perwer’e çeşitli ülkelerden gelen ve Viyana’da yaşayan 50 kişilik müzisyen grubundan oluşan Ensemble WienKlang Orkestrası’nın yanı sıra 10 kişilik kendi grubu ve 20-25 kişiden oluşan Viyanalı bir koro eşlik edecek. Perwer konserde, klasik müziğe uyarlanmış 10 eseri ile birlikte, barış süreci umuduyla bestelediği dört yeni parçasını da seslendirecek. Bugüne kadar konserlerinde hep Kürtçe eserler seslendiren Perwer bu konserde ilk kez söz ve müziği kendine ait olan Türkçe bir eser seslendirecek.

Perwer 1 Ocak 2009’da yayına giren TRT Şeş’in açılış törenine Başbakan Erdoğan tarafından davet edilmişti. Perwer, TRT’de yayımlanan ve çekimleri Almanya’da yapılan Mithat Bereket’in hazırlayıp sunduğu bir belgeselde Yemen Türküsü’nü Türkçe seslendirmişti.

AÇILIM, VİYANA’YA UZANDI

Perwer’in 30 Ocak’ta Viyana’da vereceği konserde Orkestra Şefliğini Azis Sadikovic yapacak. Perwer’e dünyaca ünlü kemancı Dilshad Said de Perwer’e eşlik edecek. Konserin sunuculuğunu Avusturya’nın ünlü sanatçılarından Willi Resetarits yapacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89