• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 4 °C

Pelosi: 'Başkan Trump hesap vermeli. Kimse hukukun üstünde değildir'

Pelosi: 'Başkan Trump hesap vermeli. Kimse hukukun üstünde değildir'
​ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, bir telefon konuşmasında Ukrayna Lideri Zelenskiy'den eski Başkan Yardımcısı Biden'ın soruşturulmasını istediği belirtilen Trump için 'Hesap vermeli' dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Donald Trump'ın azledilme sürecinin başlatılması için ilk resmi girişimde bulunduklarını açıkladı.

Pelosi, Temsilciler Meclisi'nin Demokrat vekilleri ile yaptığı görüşmenin ardından, gazetecilere açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den ABD eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın soruşturulmasını istediğini itiraf ettiğini savunan Pelosi, "Trump'ın eylemleri ulusal güvenliğimizi baltalıyor." dedi.

Pelosi, "Trump, yaptıklarının hesabını vermeli. Hiç kimse hukukun üzerinde değildir." ifadelerini kullandı.

Trump, ABD tarihinde hakkında azil süreci başlatılan 4. başkan.

Trump ise bu açıklamadan önce yaptığı Twitter paylaşımında, Zelenskiy ile geçen yaz yaptığı telefon görüşmesinin tam deşifresinin kamuoyuyla paylaşılması için yönetimine yetki verdiğini duyurdu. Trump, görüşmenin “tam ve tamamen gizliliği kaldırılmış ve üzerinde değişiklik yapılmamış” haliyle deşifresinin bugün (Çarşamba) yayınlanacağını belirtti.

TRUMP'A GÖRE CADI AVI

Trump açıklamasında şunları kaydetti: “Halen ülkemizi temsil etmek için Birleşmiş Milletler’deyim ama Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’yle telefon görüşmemin tam, gizliliği tamamen kaldırılmış ve üzerinde değişiklik yapılmamış deşifresinin yarın yayınlanması için yetki verdim. Çok dostça ve tamamen (usulüne) uygun bir görüşme olduğunu göreceksiniz. Baskı yok, Joe Biden ve oğlunun tersine, ‘karşılığında bir şey alıp verme’ durumu yok. Bu olanlar, tüm zamanların en büyük ve en yıkıcı cadı avının devamından başka bir şey değil.”

Donald Trump’ın Ukrayna lideriyle yaptığı telefon görüşmesinde kendisinden Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın oğlunun Ukrayna’yla bağlantılı iş faaliyetlerini araştırmasını istediği yönünde haberler çıkmıştı.

Trump’ın Ukrayna liderine söylediği iddia edilen sözleri şikayet konusu olmuştu. Trump, ihbarı yapan istihbarat çevresinden kimliği belirsiz kişiyi “partizan” olmakla suçlamış, yabancı liderlerle girdiği diyalogların "her zaman usulüne uygun olduğunu" savunmuştu.

Hükümetin istihbarat izleme dairesi, 12 Ağustos tarihli şikayeti “acil ve ciddi” olarak nitelendirmiş, ABD yasaları gereğince Kongre liderleriyle paylaşılması gerektiğini kaydetmişti. Ancak Trump yönetimi şikayetin ayrıntılarının Kongre’yle paylaşılmasına izin vermedi. (VOA, Artı gerçek)) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89