• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 15 °C

Paşa eşlerinin pırlanta kavgası!

Paşa eşlerinin pırlanta kavgası!
Emekli Paşa Güven'in boşanma davası süren eşi Sunahanım Güven hakkında, emekli Komutan Özden Örnek'in eşi Sevil Örnek'e "hakaret" ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Emekli Tümamiral Paşa Güven'in boşanma davası süren eşi Sunahanım Güven hakkında, emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in eşi Sevil Örnek'e "hakaret" ettiği gerekçesiyle 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sunahanım Güven'in Sevil Örnek hakkında söylediği, "Takıp iade etmek üzere aldığı 22 parça pırlanta takı ile 110 bin doları geri vermedi" sözleri ikili arasındaki tartışmayı yargıya taşımıştı.

Bugün gazetesinin haberine göre; soruşturma kapsamında ifade veren Örnek, "Sunahanım'ın bu kadar değerli eşya ve parayı nereden bulduğunu açıklaması gerekir" dedi. Paşa eşlerinin pırlanta kavgası Sevil Örnek'in, Güven ve eşi İlker Güven arasında süren boşanma davasında tanık gösterilmesiyle başladı. Güven, davaya dilekçe vererek Sevil Örnek'in kendisinden aldığı 22 parça pırlanta takıyı geri vermediğini söyledi.

ÖRNEK: ELİNDE DELİL YOK

Sevil Örnek, medyaya yansıyan bu tartışmanın alevlenmesinin ardından suç duyurusunda bulunarak, Sunahanım Güven'in "iftira ve hakaret" suçlarını işlediğini öne sürdü. Sevil Örnek ifadesinde şunları söyledi: "Pırtanta ve dolarları iade etmedi' sözlerinin hiçbir delili yoktur. Sunahanım şu sorulara yanıt versin. Önce bu takı ve parayı hangi subayla göndermiş? Sonra da bu kadar değerli eşya ve parayı nereden bulmuş? Galiba Sunahanım eşinin boşanma davasını açmasının benden kaynakladığını düşünüyor." Mahkeme davaya önümüzdeki günlerde devam edecek.

SUNAHANIM GÜVEN: MÜCEVHERLERiMi GERi VERMEDi

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Sunahanım Güven ise kendisini şöyle savundu: "Bazen eşimin bazen de eşinin emir subayı ile 22 adet pırlantayı Sevil Örnek'e gönderdim. Hiçbirini iade etmedi. 2004 yılının ortasında beni arayarak kardeşinin Nişantaşı'nda bir mağazası olduğunu, komutan eşlerinden sadece beni davet ederek iyi alışveriş yapmamı söyledi. Mağazaya gitmedim. Bana telefon ederek gitmemem nedeniyle aramızın bozulduğunu, alışveriş yapmak için yurt dışına gideceğini, daha sonra vermek üzere 150 bin dolar istediğini anlattı. Eşim İlker Güven ilişkide bulunduğu değişik kişilerden 110 bin dolar hazırlayarak Sarıyer Orduevi'nde emir subayı vasıtasıyla Sevil Örnek'e teslim etti."

Güven, konunun gündeme gelmesiyle birçok gazetecinin kendisiyle konuşmak istediği belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Telefon görüşmesi yapmış olabilirim. Yayınlamamak kaydıyla bu sözleri söylemiş olabilirim. Gerçekten Sevil Örnek'e verdiğim pırlanta ve parayı geri alamadım."

GÜVEN: ÖDÜNÇ VERiLEN BiR ŞEY YOK

Emekli Tümamiral Güven ise, o dönem verdiği demeçlerde şunları söylemişti: "Bilgim dahilinde Sunahanım tarafından Sevil Örnek'e ödünç verilmiş, bağlanmış pırlantalardan oluşan mücevher hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Sevilhanım'a yapılan bu iftiraların asıl nedeni boşanma davasında tanık sıfatıyla doğruları, gerçekleri anlatmasıdır. Bu konuda söylenenler tamamen iftira ve yalan olup akıl ve izandan uzaktır. Kendisini yargı önünde bu iddiaları ispat etmeye çağırıyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89