• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Özcan: Katsayıda B Planına geçtik

Özcan: Katsayıda B Planına geçtik
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YGS öncesi son katsayı kararıyla ilgili Danıştay'a 2 kez itiraz yapıldığını belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YGS öncesi son katsayı kararıyla ilgili Danıştay'a 2 kez itiraz yapıldığını belirterek, "Öğrencilerimizin morallari bozulmasın diye her iki kurumumuz da kendilerine yakışır biçimde davranmış ve bu bilgiyi gizlemiştir" dedi.

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Genel Kurul'un katsayı konusunda son aldığı kararla ilgili Danıştay'a 2 dava açıldığını belirterek, her iki kurumun yaklaşımının, "meselenin çok fazla uzamayacağını gösterdiğini" söyledi. Özcan, Üniversiteler Birliği'nce hazırlanan Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Olguluk gösterdi

Bir gazetecinin, son katsayı kararına ilişkin yeniden dava açıldığını anımsatarak, yeni bir planın olup olmadığını sorması üzerine Özcan, şunları kaydetti: "Bizim yeni yaptığımız düzenleme için 2 şahıs tarafından 2 itiraz yapıldı. İstanbul Barosu, bu sefer itiraz etmedi. Şimdiye kadar Danıştay'ın ve bizim olaya gösterdiğimiz olgunluğa bakılırsa, meseleyi bu sefer çözeceğimizi zannediyorum. Çünkü bütün bu itirazlar oldukça önceden yapıldı; ama bunu ne Danıştay'dan, ne de bizden duydunuz. İki kurum da kendilerine yakışır şekilde, bu ayın 11'inde yapılan YGS imtihanı öncesinde kamuoyundan gizli tuttular ki bu, öğrencilerimizin morali için son derece önemliydi. Ama bizim çözümlerimiz de vardı. Biz B planını geçtik, C oldu, elde D de, E de var. İnşallah ihtiyaç olmaz."

El cepte giremezsiniz

Özcan, "sınavsız üniversite" haberlerine ilişkin bir soru üzerine ise, konunun "hiçbir sınava tâbi olmadan giriş" şeklinde anlaşılmasının yanlış olduğunu kaydederek şu bilgileri verdi: "Sınavsız'dan herkes elini kolunu sallayarak, hiçbir belgesi olmadan belli bir bölüme gireceğini zannediyor. Öyle değil. Mesela sizin not ortalamanıza veya hocalardan alınacak referans mektupları gibi kriterlere bakılabilir. Eliniz cebinizde bu okullara giremezsiniz. Dünyanın hiçbir yerinde de böyle bir şey yok. Üniversite sınavını senede 2 defa yapabiliriz. Bu sınavda başarısız olan öğrencilere bir şans daha veririz, 6 ay sonra yeniden sınava alabiliriz." Türkiye'de "öğrenciyi yönlendirme" sisteminin çok iyi işlemediğini belirten YÖK Başkanı Özcan, "Biz de test sayısını 18'e çıkartarak, öğrencilerin hiç olmazsa istedikleri mesleğe gitmelerini kolaylaştırmaya çalıştık" dedi.

Ne istedilerse yaptık

YÖK Başkanı Özcan, 2 ana husus bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Biri alanları tanımamış olmasıydı. Biz bu alanları tanıdık. İkincisi de, alanlar için uygulanan katsayıların yeterince farklı olmamasıydı. Biz bunu da yaptık. Biz Danıştay'ın bizden istediği her iki noktada da tatminkâr düzenlemeler getirdik. Danıştay'da da çok iyi hukukçular var. Zannediyorum ki bunu takdir edeceklerdir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89