• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

Oynamadan Messi olamam

Oynamadan Messi olamam
2003 yılında henüz daha 8 yaşındayken futbol kamuoyunun ilgi alanına giren Muhammed ilginç açıklamalarda bulundu.

2003 yılında henüz daha 8 yaşındayken futbol kamuoyunun ilgi alanına giren Muhammed Demirci, artık 17 yaşında ve Türk futbolunun yıldız adaylarından biri olarak futbol oynamaya devam ediyor.

 Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın yönetim kurulundaki üyelerden Seyit Ateş'in keşfettiği Muhammed, 13 yaşındayken Barcelona'nın ilgi alanına girmişti. 2008 yılında Barcelona'ya giden ve 10 günlük deneme antrenmanlarına tabi tutulan Muhammed, kararını Beşiktaş'tan yana kullanmıştı.

 Siyah Beyazlı takımın altyapısında başladığı kariyerine, A takıma yükselerek devam ediyor. 2011-2012 sezonunda kısa süre de olsa A takımda forma giyen genç futbolcu, yeni sezon öncesi Avusturya'nın Bad Kleinkırchheım bölgesinde devam eden hazırlık kampında Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı.

 OYNAMADAN MESSİ VEYA SERGEN OLAMAM

 Muhammed, teknik direktör Samet Aybaba'dan forma kapabilmek için elinden geleni yapıyor. Messi, Ronaldinho ve Sergen benzetmeleri içinde devam eden kariyerinin, nasıl süreceği merakla takip edilen genç oyuncu, kendisine yapılan benzetmelerden memnun ama bir itirazı var...'Oynamadan Messi veya Sergen olamam.'

Muhammed, şunları söyledi;

"Fiziki özelliklerim ve bazı çalımlarım Messi'ye benzetiliyor. Ancak daha bu özelliklerimi sahada gösteremedim. İnşallah oynarsam tabi ki benzetilmek isterim. Çünkü O dünyanın en iyi oyuncusu. Ama oynamadan Messi olunmaz. Benden beklentilerin büyük olduğunun farkındayım.Bu sezon öncesi yapılan hazırlık kampı benim A takım ile ikinci kampım. Geçen sezon bir maç oynamıştım. Bu benim için çok az bir süreydi. Bu kamp döneminde bir çok genç arkadaşımız kampa dahil olduğu için, ben takımdaki tecrübeli ağabeylerimize daha yakınım. Aslında 17 yaşında olmama rağmen takımın tecrübeli isimlerinden biri olarak gözüküyorum. Umarım bu sezon oynayarak tecrübe kazanırım. O zaman gerçek anlamıyla tecrübeli olurum."

BARCELONA'DA KALMADIĞIM İÇİN KEŞKE DEMİYORUM.
HAYIRLISI BUYMUŞ DİYORUM

 Barcelona'ya denenmek için gittiği 10 günlük süre sonrası, orada kalmayıp Beşiktaş'a döndüğü için pişman olmadığı söyleyen Muhammed, "La Masia'yı gezince etkilenmiştim. Orada kalmak güzel olurdu ama kısmet değilmiş" dedi.

 Genç oyuncu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Keşke demiyorum. Hayırlısı buymuş diyorum. Barcelona'ya 10 günlüğüne gittim. Orada iyi zaman geçirdim. Oraya gitmemin akıllıca bir hareket olduğunu düşünüyorum. Barcelona'ya gittiğim dönem iyi geçmeseydi o zaman pişmanlık duyabilirdim. Şu anda Türkiye'nin en büyük takımında oynuyorum. Yani inşallah oynarım. Beşiktaş'ta başarılı olup tekrar Barcelona'ya gidebilirim. Barcelona'ya gittiğimde altyapı tesisleri olan La Masia'da kalmadım. Ancak orada devam etseydim La Masia'da kalacaktım. Gittiğim dönemde gezdirmişlerdi ve 'Burada kalacaksın' demişlerdi. O zaman Messi pek yoktu. O dönemde Ronaldinho vardı. Benim de Ronaldinho hayranlığım var. La Masia'yı gezince etkilenmiştim. Orada kalmak güzel olurdu ama kısmet değilmiş. Ben burada da çok mutluyum."

 BU SEZON OYNAMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPMAYI KAFAMA KOYDUM

 Geçen sezon A takımda sadece 1 maçta forma şansı bulan Muhammed, yeni sezonda Samet Aybaba'nın kendisine vereceği şansı en iyi şekilde kullanmayı amaçladığını belirterek, "Bu sen oynamak için elimden geleni yapmayı kafama koydum. Çok çalışacağım. Eğer çalıştığım doğrultuda oynayamazsam tabii ki üzülürüm. Ben elimden geleni yapacağım. Samet hocamın bana şans vereceğine inanıyorum. Bu durum bana özel değil. Takımdaki her genç futbolcu için bu durum geçerlidir.

Bizi hiçbir zaman ayrı tutmuyor. Genç veya yaşlı oyuncu ayrımı yapmıyor. Zaten takımda yaşlı oyuncu da yok. Oynamayı kim hak ederse formayı onun giyeceğini biliyoruz. Çok çalışacağım, elimden geleni yapacağım, şans geldiğinde de en iyi şekilde kullanacağım. Eksiklerimin farkındayım. Devamlılığımı arttırmalıyım. Saha içinde hep topa yakın, hep oyunun içinde olmam gerekiyor. Oynayarak bu özelliklerimi geliştireceğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 RONALDO'NUN SAÇ MODELİNİ BEĞENİYORUM AMA DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLCUSU MESSI

 Büyüdükçe saç modelini de değiştiren Muhhammed, "Uzun saçın bana yakışmadığını söylediler. Ben de saçlarımı kestirdim. Ronaldo'nun saç modelini çok beğeniyorum" diye konuştu.

 QUARESMA, SİMAO VE GUTİ İLE ÇOK ÖZEL, ÇOK GÜZEL ANILARIM OLMADI

 Son iki yılda Beşiktaş'ta forma giyen yıldız oyuncular ile çok güzel anılarının olmadığını ifade eden Muhammed, forma şansı bulamadığı için Quaresma, Guti ve Simao gibi oyuncularla sadece antrenmanlarda görüştüğünü dile getirerek, "Quaresma, Simao ve Guti ile çok özel, çok güzel anılarım olmadı. Geçmiş dönemde takım içinde bazı durumlar vardı. Ben de çok fazla oynamadım. Sadece antrenmanlarda birlikte oluyorduk. Onların gittiğine kalben üzüldüm ama futbol böyle bir şey. Ben de zamanı geldiğinde gitmek zorunda kalırsam arkadaşlarım sadece arkamdan üzüldükleri ile kalırlar" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89