• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 9 °C

Olimpiyat Stadı Beşiktaş'a yaramadı

Olimpiyat Stadı Beşiktaş'a yaramadı
Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun açılış maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı.

Turkcell Süper Lig'de geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir'le Olimpiyat Stadı'nda yaptığı maçı yine kazanamadı.

Sezonun açılış maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelen siyah-beyazlı ekip, rakibiyle 1-1 berabere kalarak lige 2 puan kaybıyla başladı.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI ŞANSIZLIĞI SÜRÜYOR

Beşiktaş, bu akşam aldığı 1-1'lik sonuçla Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki şanssızlığını kıramadı.

Siyah-beyazlı ekip, bu statta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile ligde 3. kez karşılaşırken, bir kez daha puan kaybı yaşadı.

2007-2008 sezonunda rakibiyle yaptığı karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılan ligin son şampiyonu, geçen sezon ise 1-1'lik skor elde etmişti. Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu akşam 1-1 berabere kaldı ve yine üzüntüyle sahadan ayrıldı.

Bu arada siyah-beyazlı ekip, TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda geçen hafta oynadığı karşılaşmayı ise 2-1 yitirmişti.

SERİ YAPAMADI

Son dönemlerde sezonu dış sahada açan siyah-beyazlı ekip, son iki sezondaki açılış maçlarında galibiyetle başlarken, yeni sezona puan kaybıyla start verdi.

2007-08 sezonunda kendi sahasında Konyaspor'u 1-0 yenerek açılışı galibiyetle yapan Beşiktaş, geçen sezonun açılış mücadelesinde ise deplasmanda Antalyaspor'u 3-2 mağlup ederek 3 puanlı başlangıç gerçekleştirmişti.

Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalınca 2009-2010 sezonuna puan kaybıyla başladı.

BEŞİKTAŞ'IN ÜSTÜNLÜK SEVİNCİ 2 DAKİKA SÜRDÜ

Sezonun ilk maçında rakibi karşısında 29. dakikada Fink'in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçen Beşiktaş'ın üstünlük sevinci sadece 2 dakika sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kalesinde gördüğü golün 2 dakika sonrası İbrahim Akın'ın ayağından bulduğu golle 1-1 beraberliği sağlamasını bildi.

DENİZLİ'NİN HAMLELERİ YETMEDİ

Maçın ilk yarısında arzuladığı üstünlüğü yakalayamayan siyah-beyazlı takımın teknik direktörü ikinci yarıya iki hamle yaparak başladı.

Denizli, Holosko ile Yusuf'u kenara alarak, Bobo-Nihat ikilisini sahaya sürdü. Ancak Denizli'nin bu hamlesi de sonuç vermedi ve ilk yarıdaki 1-1'lik skoru kendi lehine çeviremedi.

NİHAT'IN HASRETİ SONA ERDİ

Siyah-beyazlı takımın İspanya'dan geri aldığı futbolcusu Nihat Kahveci, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında forma giyerek lig hasretine son verdi.

Beşiktaş altyapısından yetişen ve 2001-2002 sezonunun ilk yarısının sonlarına doğru İspanya'nın Real Sociedad takımına transfer olan Nihat, 46. dakikada Yusuf Şimşek'in yerine oyuna dahil oldu.

Tecrübeli oyuncu, Beşiktaş forması altında son lig maçına 25 Aralık 2001 yılında Malatyaspor karşısında çıkmıştı.

İBRAHİM AKIN, ESKİ TAKIMINI ÜZDÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un beraberlik golünü atan İbrahim Akın, kaydettiği bu golle eski takımını üzdü.

Beşiktaş'ta oynadığı dönemlerde performansıyla fazla eleştiri alan İbrahim, takımı adına 31. dakikada güzel bir gol atarak, kendisine verilen görevi yerine getirdi. Yıldız oyuncu, 81. dakikada yerini Ali Güzeldal'a bıraktı.

HAKAN'A TARAFTARLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Cezalı Rüştü'nün yokluğunda kalede görev alan Hakan, mücadelenin ikinci yarısında ağır hareketleri sonrası zaman zaman taraftarlarından tepki gördü.

Siyah-beyazlı taraftarlar, Hakan'a, elinden topu çabuk çıkarmaması gerekçesiyle tepki gösterdi.

SU MOLASI VERİLDİ

Yaz mevsiminin son ayında oynanan karşılaşmada hakem Tolga Özkalfa, iki defa su molası verdi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda rüzgarlı ve serin bir havada oynanan mücadelenin ilk yarısında 25. dakikada su molası verilirken, 70. dakikada bir kez daha oyuncular su içip dinlenme fırsatı buldu.

FİNK'İN GOLÜ YETMEDİ

Beşiktaş'ın Almanya'dan transfer ettiği Michael Fink, sezonun ilk golünü atmasına rağmen, Alman oyuncunun bu golü takımın galibiyetine yetmedi.

Fenerbahçe maçına göre daha hareketli ve istekli bir oyun sergileyen Fink, 29. dakikada kaydettiği golle Türkiye'deki ilk golüne imza attı. Ancak Fink'in gol sevinci 2 dakika sürdü ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 31. dakikada İbrahim'in ayağından beraberlik golünü buldu.

Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun ilk golünü Beşiktaş'ın yeni transferi Michael Fink attı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile son şampiyon Beşiktaş arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan ve 1-1 biten sezonun açılış maçının 29. dakikasında ceza alanı dışından yerden bir vuruşla fileleri havalandıran Alman futbolcu, böylece 2009-2010 sezonunda gol sevincini yaşayan ilk oyuncu oldu.

Sezonun ilk başlama vuruşunu Beşiktaş Nobre-Holosko ikilisinin paslaşmasıyla yaparken, kaleye ilk şutu ve ilk korner atışını 2. dakika içinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan İbrahim Akın attı. Sezonun ilk faulünü 3. dakikada Beşiktaşlı Sivok yaparken, ilk sarı kartı ise 17. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Efe gördü. Müsabakada ilk taç atışını 5. dakikada ev sahibi ekipten Martin Kus kullandı, ancak hakem Tolga Özkalfa, hatalı kullanış nedeniyle atışı Beşiktaş'a verdi.

Sezonda ilk ofsayta İstanbul Büyükşhir Belediyesporlu İskender 13. dakikada düşerken, sezonun ilk ciddi gol pozisyonuna 3. dakikada Holosko ile Beşiktaş girdi. Slovak oyuncunun şutunda top yan kale direğinin dibinden auta çıktı.

Sezonun ilk kaleci kurtarışını ise 20. dakikada Holosko'nun vuruşunu önleyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yeni file bekçisi Oğuzhan yaptı. Bu arada, sezonda ilk oyuncu değişikliklerini Beşiktaş yaparken, Holosko ve Yusuf'un yerlerine ikinci yarıya Nihat ve Bobo başladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89