Bitlis'in Güroymak Belediyesi, ilçenin isminin 'Norşin' olarak değiştirilmesi için encümen kararı aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bitlis ziyaretlerinde 'Norşin' diye hitap ettiği Güroymak isminin değiştirilmesi için belediye çalışma başlattı.
Güroymak'ın DTP'li Belediye Başkanı M. Emin Özkan, ilçenin eski ismine kavuşması için belediye encümen kararı aldıklarını belirtti. Özkan, “Belediyemizin 6 encümeni ile yapmış olduğumuz toplantıda Güroymak isminin eski ismi olan 'Norşin' olarak değiştirilmesi kararını oy birliği ile aldık.
Bu karar belediye encümenlerinin oy birliği ile alındı. Alınan kararı İlçe Kaymakamlığı'na sunduk ve sonucu bekleyeceğiz. Oradan çıkacak karara göre hareket edeceğiz” dedi.
'Norşin' ismi için ilk adım atıldı

Bitlis'in Güroymak Belediyesi, ilçenin isminin 'Norşin' olarak değiştirilmesi için encümen kararı aldı.
- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÖNE ÇIKANLAR
Fotoğraflarla Kürdistan’a dönen ilk hacı kafilesi
Başkent Hewler’de huzurevi
IŞİD’in son mevzisinden kaçış...
Kürdistan Parlamentosu'nun yeni üyeleri yemin etti
12345678
Sait Çürükkaya...
Antep'te sokak düğününe bombalı saldırı
Cizre'deki bodrumlarda ne yaşandı?
Nizamettin Ariç - Xakî Bîngol - Çîyayê Şengalê
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89
Tel : 0532 261 34 89
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.