• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 16 °C

Nonda üçledi, Galatasaray liderliği kaptırmadı

Nonda üçledi, Galatasaray liderliği kaptırmadı
Bu sezon lige süper bir başlangıç yapan Galatasaray, henüz puan alamayan Kasımpaşa'yı son dakikalarda attığı gollerle geçti: 3-1.

Moritz'in golüyle geriye düşen Sarı-Kırmızılılar, ikinci yarıda oyuna giren Nonda'nın 3 golüyle hem 3 puanı hem de liderlik koltuğunu kurtardı: 3-1.

Hafta içinde Avrupa Ligi'nde Panathinaikos'u yenen G.Saray, zayıf rakibini yenerek lig tarihindeki en iyi başlangıcını yapmayı hedefliyordu. Rotasyonu seven Rijkaard, bu kez Hakan Balta, Keita'yı kulübe gönderirken Arda ve Elano'yu birlikte sahaya sürdü. Beşiktaş ve Panathinaikos karşısında erken goller bulan Sarı-Kırmızılılar, bu kez Kasımpaşa karşısında hakeme takıldı. 9. dakikasında Elano'nun vuruşunda Ali Güneş'in meşin yuvarlağı kale çizgisinden elle çıkarmasına hakem penaltı yerine devam kararı verdi. Son maçlarda rakip forvete pozisyonlar veren G.Saray savunması dün de Kasımpaşa karşısında açıklar verdi. Moritz ve Azar'ın gol denemelerinin ardından ev sahibi takım, 26. dakikada Sancak'ın pasında Moritz'le aradığı golü buldu: 1-0.

İkinci yarıda Rijkaard'ın ilk yarıda etkisiz kalan Elano ve Baros'u soyunma odasında bırakırken, Keita ve Nonda'yı sahaya sürdü. Bu değişiklik Cim Bom'a hareket getirdi. Sarı-Kırmızılıların baskısı 62. dakikada sonuç verdi ve Keita'nın pasında Nonda karşılaşmaya denge getirdi: 1-1. G.Saray, galibiyet golünü karşılaşmanın 89. dakikasında yine Nonda'nın golüyle buldu: 2-1. Uzatma dakikalarında bir kez daha sahneye çıkan Nonda, maçın sonucunu tayin etti: 3-1.

Nonda: Kazanmalıydık, kazandık

Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı 3-1 yendiği karşılaşmada takımının 3 golünü atan Nonda, yapmaları gerekeni yaptıklarını söyledi. Nonda, ilk yarının kendileri için iyi geçmediğini belirterek, "İkinci yarıda oyuna girdiğimizde biraz daha saldırgan bir görüntü vermiş olabiliriz ama bu zaten oyunun gerektirdiği bir durumdu. Hoca bize çok özel talimatlar vermedi ama biz oyuncular olarak böyle oynamamız gerektiğini biliyorduk. Kazanmak için yapmamız gerekeni yaptık. Önemli olan galip gelip devam edebilmek. Ben, ufak ayrıntılara takılmıyorum.'' diye konuştu. Kasımpaşalı futbolcu Ali Güneş de, Elano'nun kaleye gönderdiği topta eliyle müdahalede bulunduğunu itiraf etti.

Rijkaard: Çok zordu ama galip geldik

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Kasımpaşa maçının kendileri için zor geçtiğini belirterek, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Maçın ilk yarısında çok zorlandıklarını belirten Hollandalı teknik adam, "İkinci yarıda takımımız kazanmak için oynadı ve golleri atmayı başardık." diye konuştu. Hatalı kararlar veren hakemler hakkında çok fazla yorum yapmayacağını dile getiren Rijkaard, "Onlar da bizim gibi insan, hata yapabilirler. Zor bir maç oldu. Hakemler maçların gidişatıyla fazla oynayamaz. Önemli olan sizin performansınız." dedi. Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise maçın hakemi İlker Meral'i centilmen olmamakla suçladı.

Dört hakem bir pozisyonu süzemedi

Dün gece Kasımpaşa-G.Saray karşılaşmasında ilginç ve çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı. Karşılaşmanın 9. dakikasında sağ kanattan ceza sahasına inen Milan Baros Elano'yu gördü. Kasımpaşa kalecisi Tolga yerinde değildi. Elano sol köşeye topu gönderdi. Kale çizgisindeki Ali Güneş topu uçarak kornere çıkardı. Ali Güneş'in topu elle kurtarması, hafta içinde yapılacak büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Hakem İlker Meral'e Galatasaraylı futbolcuların pozisyondan sonra yaptığı itiraz da neticesiz kaldı. Ali Güneş'e görüntülerden ceza verilip verilmeyeceği merak konusu olurken, altıncı hakem uygulaması bir kez daha önem kazandı.

Hatalar zinciri maç öncesinde başladı

Kasımpaşalı futbolcu Ali Güneş'in topu elle çıkarmasından dolayı penaltı ve kırmızı kartın es geçildiği maçta hatalar zinciri müsabaka öncesinde başladı. Maç öncesi protokole ve basın mensuplarına dağıtılan esame listesinin yanlışlarla dolu olması dikkati çekti. Listede orta hakem İlker Meral hiç yer almazken, 2 yardımcı hakemin isminin yanlış olduğu görüldü. Galatasaray kalecisi Franco'nun 25 olan forma numarası 1 olarak yazılan listede, Kasımpaşa'nın yedek kadrosunda 21 numaralı oyuncu Tuncay Öndel 2 kez yazıldı. Bu arada listenin başında maçın 2. hafta karşılaşması yazması da esprilere neden oldu.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89