• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 9 °C

Newroz'a kadar öpüşmeyin, tokalaşmayın

Newroz'a kadar öpüşmeyin, tokalaşmayın
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, domuz gribi salgınının önüne geçmek için Newroz'a kadar öpüşmeme ve tokalaşmama çağrısı yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, domuz gribi salgınının önüne geçmek için Newroz'a kadar öpüşmeme ve tokalaşmama çağrısı yaptı. Baydemir, hastalığı önlemek için bastırdığı 300 bin broşürün dağıtımını başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. İlhan Diken, Sağlık Daire Başkanı Nedim Yaşlı, Sağlık Merkezi tıbbı ekibi ile kentin umumi yerlerini dezenfekte eden ilaçlama birimi elemanlarıyla birlikte açıklama yaptı. Baydemir, dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi domuz gribinin Diyarbakır'a ve bölgeye göz diktiğini belirterek, bu nedenle okulların tatil edildiğini bildirdi.

Gribe verecek canımız yok

'Paniğe kapılmaya gerek yok' diyen Baydemir alınması gereken önlemler konusunda da ciddi olunması gerektiğini belirtti. Baydemir, 'Kentimiz Diyarbakır'ın domuz gribine verecek tek bir çocuğu, tek bir canı yoktur' dedi.

300 bin broşür

Büyükşehir Belediyesi olarak grip salgını konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirten Baydemir, hastalığın belirtileri, alınması gereken önlemleri içeren 300 bin broşür bastırdıklarını söyledi. Bunun 170 binini DİSKİ Genel Müdürlüğü elemanları aracılığıyla su abonelerine dağıtılacağını bildiren Baydemir, broşürlerin belediye otobüsleri, doktor muayenehaneleri, dişhekimleri, veteriner klinikleri, eczaneler, alışveriş merkezleri, otogar ve taziye evlerine bırakacaklarını söyledi. Bunun dışında billboard ve raketler ile tüm üst geçitlerde konuya dikkat çeken uyarıcı mesajları olacağını ifade eden Baydemir, konuyu medya aracılığıyla gündemde tutma çabası içinde olacaklarını kaydetti.

Kent dezenfekte ediliyor

Hastalığın önlenmesinde temizliğin çok büyük önem taşıdığını belirten Baydemir, belediyenin ilaçlama ekiplerinin okul, kreş, dersane, otobüs, il ve ilçe otogarları, Canlı Hayvan Borsası, camilerin umuma açık tuvaletleri, taziye evleri, alışveriş merkezleri, DİSKİ'nin tahsilat bürolarında dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Newroz'a kadar tokalaşmayın

Domuz gribi mikrobunun ağız ve burun yoluyla bulaştığına dikkat çeken Baydemir, 'Bu nedenle tüm yurttaşlardan beklentim Newroz'a kadar tokalaşmaktan ve öpüşmekten kaçınmalarıdır' dedi. Yurttaşlardan ellerin sık sık sabunlu suyla yıkamaları ve hijyene dikkat etmelerini isteyen Baydemir, yaşanılan mekanların sık sık havalandırılmasını istedi.

Koordineli çalışma ve yurttaşların duyarlılığı sayesinde kuş gribi, kene, sıtma, tifo gibi hastalıkların önlendiğine dikkat çeken Baydemir, domuz gribinin de aynı duyarlılıkla önlenebileceğine inandığını söyledi.

Baydemir daha sonra ekibiyle birlikte kentte domuz gribinin belirtileri, önlemlerini içeren broşürleri esnaf ve yurttaşlara dağıttı.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89