• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Milli Takım'da deprem!

Milli Takım'da deprem!
2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Almanya ve Azerbaycan'a yenilerek hayal kırıkılığı yaratan kadroda fatura milli takımın ünlü isimlerine çıktı.

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Almanya ve Azerbaycan'a yenilerek hayal kırıkılığı yaratan kadroda fatura milli takımın ünlü isimlerine çıktı.

HİDDİNK 12 OYUNCUYU ÇAĞIRMADI

Guus Hiddink, (A) Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadığı Almanya ve Azerbaycan maçlarının aday kadrosunda yer alan ve şu an sakatlığı bulunmayan 12 oyuncuyu, Hollanda maçının aday kadrosunda tercih etmedi.

Almanya ve Azerbaycan maçları için açıklanan aday kadroda yer alan isimlerden Hakan Arıkan, Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Mehmet Aurelio, Necip Uysal (Beşiktaş), Ömer Erdoğan (Bursaspor), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), Tuncay Şanlı (Stoke City), Halil Altıntop (Eintracht Frankfurt), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Mevlüt Erdinç (Paris Saint-Germain) ve Sercan Yıldırım (Burssapor) bu kez kadroya alınmadı.

Ayrıca, Almanya-Azerbaycan maçları aday kadrosunda yer alan oyunculardan Nihat Kahveci (Beşiktaş), Arda Turan, Hakan Balta (Galatasaray), Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu ve Özer Hurmacı'nın (Fenerbahçe) sakatlıkları bulunuyor.

9 FUTBOLCU İLK KEZ...

Milli takımda bir gençleştirme çalışması yapıldığını ve bazı genç oyuncuları izlediklerini daha önce bildiren Guus Hiddink'in Hollanda maçı aday kadrosuna çağırdığı 24 oyuncudan 9'u, milli takımdan ilk kez davet aldı.

Hollanda maçı aday kadrosuna davet edilen isimlerden Kayserispor'dan Serdar Kesimal, Bursaspor'dan İbrahim Öztürk, Beşiktaş'tan Ersan Adem Gülüm, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Gökhan Süzen, Kasımpaşa'dan Yekta Kurtuluş, Manisaspor'dan Yiğit İncedemir, Gaziantepspor'dan Orhan Gülle, 1.FC Nurnberg'den Mehmet Ekici ve Trabzonspor'dan Engin Baytar, ilk kez milli formayı giyme fırsatı yakalayacak isimler oldu.

Kadroda yer alan Beşiktaşlı Ersan Adem Gülüm'ün Avustralya yerine Türkiye'yi tercih ettiği ortaya çıkarken, daha önce tercihini Türk Milli Takımı'ndan yana kullanacağı açıklayan 1. FC Nurnberg'in gurbetçi oyuncusu Mehmet Ekici de ilk kez kadroya davet edildi.

14 Kasım Pazar günü 17.00'den itibaren Swissotel the Bosphorus'ta toplanmaya başlayacak Milli Takım, 15 Kasım Pazartesi saat 11.00'de Türk Hava Yolları (THY)'na ait bir uçakla Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a hareket edecek. Burada Wyndham Apollo Hotel'de konaklayacak A Milli Takım, ilk çalışmasını aynı gün saat 19.00'da Amsterdam Olimpiyat Stadı'nda yapacak. Bu idmanın 15 dakikalık bölümü medya mensuplarına açık tutulacak.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink 16 Kasım Salı saat 18.30'da Amsterdam Arena'da bir basın toplantısı düzenleyecek. Saat 19.00'da ise Milli Takım, stadyumda özel maçın son çalışmasını yapacak. İdman, 15 dakika süreyle basına açık olarak gerçekleştirilecek.

Amsterdam Arena'da 17 Kasım Çarşamba günü oynanacak Hollanda-Türkiye karşılaşması 20.30'da başlayacak. Müsabakayı Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Viktor Kassai yönetecek. Kassai'nin yardımcılıklarını György Ring ve Vencel Toth yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Ed Janssen üstlenecek.

A Milli Takım kafilesi, karşılaşmanın ardından saat 01.10'da THY'ye ait uçakla Türkiye'ye dönecek.

A Milli Takım aday kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

KALECİLER

VOLKAN DEMİREL - FENERBAHÇE
ONUR RECEP KIVRAK - TRABZONSPOR
UFUK CEYLAN - GALATASARAY

SAVUNMA OYUNCULARI

GÖKHAN GÖNÜL - FENERBAHÇE
SABRİ SARIOĞLU - GALATASARAY
SERVET ÇETİN - GALATASARAY
SERDAR KESİMAL - KAYSERİSPOR
İBRAHİM ÖZTÜRK - BURSASPOR
ERSAN ADEM GÜLÜM - BEŞİKTAŞ
İSMAİL KÖYBAŞI - BEŞİKTAŞ
GÖKHAN SÜZEN - BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR
ORTA SAHA OYUNCULARI
HAMİT ALTINTOP - BAYERN MUNCHEN
YEKTA KURTULUŞ - KASIMPAŞA
SELÇUK İNAN - TRABZONSPOR
YİĞİT İNCEDEMİR - MANİSASPOR
ORHAN GÜLLE - GAZİANTEPSPOR
NURİ ŞAHİN - B.DORTMUND
MEHMET EKİCİ - 1.FC NURNBERG
İBRAHİM AKIN - BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR
ENGİN BAYTAR - TRABZONSPOR

HÜCUM OYUNCULARI

BATUHAN KARADENİZ - ESKİŞEHİRSPOR
BURAK YILMAZ - TRABZONSPOR
UMUT BULUT - TRABZONSPOR
KAZIM KAZIM - FENERBAHÇE

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89