• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Melih Gökçek'ten şok iddialar!

Melih Gökçek'ten şok iddialar!
Ankaraspor'un düşürülmesi sonrası olay açıklamalarda bulunan Melih Gökçek, müthiş bir iddia ile gündeme bomba gibi düştü.

Futbol Federasyonu tarafından Ankaraspor'un küme düşürülmesinin tartışmaları her geçen gün artıyor. Ankaraspor Onursal Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaraspor'un küme düşmesi kesinleştikten sonra bir birinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Federasyon'un derhal istifa etmesi gerektiğini söyleyen Gökçek, federasyon başkanı Mahmut Özgener'i "intikam" almakla suçladı.

Radyospor'da Aydın Cingöz ile Haber Aktif programına katılan Gökçek'in açıklamaları şöyle:

FEDERASYON İSTİFA ETMELİ

Tamamiyle yanlı ve ön yargılı bir karar. Federasyon başkanının kişisel kaprisine dayalı bir karar. Bu olayın hiçbir mantığı ve hukuki tarafı yok. Bu kararın hukuksuz olduğu önümüzdeki aylarda olan mahkeme ve CAS kararlarıyla ortaya çıkacak. Alınacak kararlardan sonra Ankaraspor tekrar lige dönerse bu federasyon başkanı ve yönetime düşecek tek görev istifadır.

BAŞARISIZLIĞA KILIF ARANIYOR

Bu olayı yavaş yavaş çözmeye başladım, Türkiye ümit ederim ki Dünya Kupasına katılacak ama çok zor görünüyor. Federasyon 'biz bu işi nasıl örteriz, tartışmaları nasıl başka bir yöne çekeriz' diyerek böyle bir ortam yarattı. Dünya Kupası'na katılmayı başaramayan, bu kadar basit bir gruptan çıkmayı garantileyemeyen beceriksiz federasyon derhal istifa etmeli.

KORKAK VE ÇEKİNGENLER

"İki takımı aynı güç iade edemez" diyorlar. O kadar korkak ve çekingenler ki yaptıkları işin doğru olmadığını bildikleri için açıklama yapamıyor, isim veriyorlar, sıkıntı yaşıyorlar. Son derce aciz bir konuma düştüler.

Talimatlarda iki takım bir alt ligde mücadele eder diyor ama federasyon 'olmaz' diyor. Kendi talimatlarından haberleri yok. Birinci ligde bu iki takım oynayabilir. Talimatlardan haberleri yok. Tahkim Kurulu'ndaki üyeler federasyon baskısı altında kaldılar. Üyeler, insaflı davransın ve bunu açıklasınlar.

ULUSOY'U DESTEKLEDİĞİM İÇİN ÖZGENER İNTİKAM ALIYOR

Ankaraspor'a karşılar, özellikle başkan Mahmut Özgener, nereden kaynaklandığını çözemediğim ama geçen seçimlerde Haluk Ulusoy'u desteklediğim için onun intikamını almaya çalışan bir yapı içinde. Her konuda Ankaraspor'a karşı inanılmaz bir düşmanlığı var. Normal şartlarda olmaması lazım ama demek ki bazı insanlar geçmişte yaşadıkları sıkıntıları bu şekilde dışarı vurabiliyorlar. Bu çok net.

ANKARA DÜŞMANLIĞI DA VAR

Bu olayların arkasında üzülerek ifade ediyorum maalesef Ankara düşmanlığı da yatıyor. 'Ankara'dan şampiyon çıkmasın, eğer çıkarsa Melih Gökçek'in başka istek ve talepleri olur' kaygısı bunları çileden çıkartıyor. Kulüpler Birliği bu konuda kılını kıpırdatmadı. 'Ankaragücü yarın şampiyon olmaya aday bir takım olursa bu başımıza bela olur' anlayışı var. Ve Ankaragücü böyle bir takım olacak. Bu engellenmeye çalışılıyor. Kulüpler Birliği yapılan bu haksızlık niye ses çıkarmıyor?

ANKARASPOR BENİ TANIK GÖSTERDİ

Tahkim Kurulu'nda konuşmamı Ankaraspor istemiş. Ankaraspor beni bu davada tanık gösterdi bende gidip konuştum. Ama benim formalite icabı dinlendiğim o kadar belliydi ki. Savunmamı yaptım çıktım. 1.5 saat sonra sayfalarca gerekçeli karar açıklandı. Bu mümkün mü? Kurul beni 1.5 saat dinledi tek bir konuya itiraz etmediler, tek bir soru sormadılar.

BELEDİYE'DEN HİSSESİ OLAN VARDI

Ankaraspor'un kuruluşunda yaklaşık iki milyon dolar harcandı. İlk kurulduğu zaman şirketin yüzde 91'lik kısmı bir ticaret adamına aitti. Yüzde 9'u belediyede görev yapan bazı müdürlere aitti. Şu anda ortakları kim inanın ben de bilmiyorum. Ancak kongrede ortaya çıkar.

FEDERASYON ANKARAGÜCÜ'NÜN GALATASARY' YENMESİNDE RAHATSIZ OLMUŞ

Bu Federasyon Ankaraspor'a yaptığı düşmanlığı Ankaragücü' ne de yapacak ve bunu zaman zaman tartışacağız. Artık federasyon Ankaragücü'nün yaptığı sportif mücadeleyi kendinse karşı görüyor. Bazı federasyon yetkilileri ile konuşuyoruz, Ankaragücü'nün Galatasaray'ı yenmesi ağırlarına gitmiş. Kendi üstlerine alınmışlar. Önümüzdeki günlerde Ankaragücü için her türlü tehlike çanları çalıyorlar. Federasyon'da "Ankaragücü'nün Galatasaray'ı yenmesi çok kötü oldu" diye konuşmalar olmuş. Federasyonda bizimde arkadaşlarımız var ve bilgiler bize de geliyor.

FEDERASYON YÖNETİCİSİ ÖZGENER'İ İKNA EDEMEDİK DİYOR

Bu olayın arkasında daha önce yaşananların faturası var. Siyasi bir karar dememizin nendi bu. Partiyle ilgisi yok. Bu iş yüzde yüz federasyon başkanının şahsi kaprisi. Bakın bir başka federasyon yetkilisinin bana söylediğini söyleyeyim, "Mahmut Özgener, anlamıyor, ikna etmeye çalışıyoruz ama anlatamıyoruz, Özgener'i anlamak mümkün değil" diyor. Bize karşı kişisel bir kini var.

ÖZGENER İLE RADYOSPOR'DA TARTIŞALIM

Federasyon başkanıyla bu konuları kamuoyu önünde Radyospor'da bu konuyu tartışmak istiyorum. Ama Özgener bunu kabul etmez. Bu buluşma gerçekleşirse Türk futbolu çok ilginç şeyler öğrenir ama buna cesaret edemez. Hiç kimsenin haksızlığı yanına kar kalmaz. Bu federasyon pek çok konuda hesap verecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89