• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -1 °C

Melih Bulu: İstifayı asla düşünmüyorum

Melih Bulu: İstifayı asla düşünmüyorum
Öğrenci ve akademisyenlerin protestolarıyla ilgili "aşırıya götürüldü" diye yorum yapan Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış rektörü Melih Bulu "İstifayı asla düşünmüyorum" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör Melih Bulu, istifa etmeyeceğini söyledi ve öğrencilerin eylemlerinin 'protesto hakkı'nı aştığını öne sürdü. 

Öğrenci ve akademisyenlerin kendisine yönelik protestolarla ilgili açıklamalarda bulunan Bulu, "Protesto hakkı var ama demokratik sınırları zorluyor.  Bazıları protesto hakkı aşırıya götürüldü" dedi. Bulu, devamında "Mesela rektörlük binasının üç kapısı da ablukaya alınarak içeride çalışanların dışarı çıkmaları engellendi fiili olarak" örneğini verdi. Bulu "İstifayı asla düşünmüyorum" dedi.

'ALTI AY İÇİNDE KRİZ TAMAMEN BİTER'

Melih Bulu, HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'ya da konuştu. Bulu, "Peki ama bitme emaresi var gibi görünmüyor. Üstelik 6 ay çok uzun bir süre, böyle karmakarışık bir 6 ay geçer mi?" sorusuna,  "Elbette böyle sert geçecek bir 6 ay değil. Tansiyon düşecek ancak 6 ay içinde kriz tamamen biter" yanıtını verdi.

Alçı yazısında, "Geldiğinden beri 100 kadar akademisyenle konuşmuş. Yeni rektörün iddiasına göre 20 kadar hoca mahalle baskısı uygulayarak işi bloke ediyor" ifadesini kullandı. 

'OĞUZHAN AYGÖREN GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI'

Alçı yazısında şunları kaydetti: 

"Peki danışman olarak atadığı Oğuzhan Aygören’in sonrasında bu pozisyonu reddeden açıklamasına ne diyor Prof. Bulu?

"Oğuzhan Hoca ile eski tanışıklığımız var Nagehan Hanım. Aramızda hep birlikte ne yapabiliriz diye konuşurduk. Ben kendisini rektör danışmanlığına atadığımda başta her şey iyiydi ancak sonra mensubu olduğu DEVA Partisi’nden çok tepki geldi, o nedenle geri adım atmak zorunda kaldı."

Melih Bulu’yu son konuştuğumuza göre daha gergin ve bıkkın buldum ancak hâlâ kararlı. Olayların bitip, kendisinin kabul edileceğine olan inancı tam. Zaman zaman YÖK ile de istişare ediyormuş.

Kendisinden önceki rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan da Bulu kadar olmasa da başlarda tepki ile karşılanmıştı, o bu süreçte yardımcı oluyor mu, diye sorduğumda "Arkadan destek veriyor" demekle yetindi Bulu. Bütün Türkiye’nin gözü önünde en kıymetli üniversitelerin başında gelen Boğaziçi her gün hırpalanıyor. Bir çözüm bulunması şart. Bence hem öğrenci ve akademisyenler hem de rektörlük birer adım geri atarak bir diyalog zemini oluşturmalı." (gazeteduvar)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89