• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 7 °C

Kuzeyli Kürtlerin gazetecilik deneyimi masaya yatırılıyor

Kuzeyli Kürtlerin gazetecilik deneyimi masaya yatırılıyor
Irak Kürdistanı’nın Duhok kentinde 25 ve 26 Kasım günlerinde düzenlenecek konferansta Kuzey Kürtlerinin gazetecilik deneyimi masaya yatırılıyor.

Irak Kürdistanı Kültür Bakanlığının himayesinde düzenlenecek olan ‘Kürt Medyası Konferansı’ 25 Kasım günü Duhok kentinde başlıyor. Türkiye’den çok sayıda Kürt yazar, gazeteci ve yayıncının katılacağı konferans süresince düzenlenecek etkinliklerde, “Barış ve Demokrasinin Geliştirilmesinde medyanın Rolü” , “Dilin Geliştirilmesinde Medyanın rolü”, “Medya ve Ulusallaşma” ile “Medya ve Etik Değerler” konulu panellerde yapılacak. 

“Kürt Medyası Konferansı” adı altında düzenlenecek etkinliklerin yaklaşık bir hafta sürecek ilk bölümünde ağırlıkla Kuzey Kürtlerinin medya deneyimi ile medyanın genel sorunlarının masaya yatırılarak tartışılacağı bildiriliyor. Türkiye’den çok sayıda gazeteci, yazar, akademisyen ve yayıncının çağrılı olduğu konferansta, Hayat Televizyonunda yayınlanan Çandiyar programının sunucusu Fehim Işık ile Vate dergisinden Mahmut Neşitê “Barış ve Demokrasinin Geliştirilmesinde Medyanın Rolü”,  Kürt Dili Hareketinden (TZPKurdî) Xecê Yaman ile Azadiya Welat gazetesinden M. Emin Yıldırım “Dilin Geliştirilmesinde Medyanın rolü”,  Gündem gazetesinden Mehmet Gelturan “Medya ve Ulusallaşma”, GÜN TV’den Gunay Aksoy ile AkNews’ten Maşallah Dekak da “Medya ve Etik Değerler” konularında birer sunum yapacaklar. İlk iki gün Duhok kentinde yapılacak konferanstan sonra etkinlikler Hewlêr, Süleymaniye ve Helepçe kentlerine düzenlenecek gezi ve etkinliklerle devam edecek. Hewlêr ve Süleymaniye kentlerininde parlamento ve hükümet kurumlarının yanı sıra medya kurumlarının ve üniversitelerin ziyaret edileceği açıklanırken, etkinliklerin son gününde Halepçe Şehitleri Anıtı ziyaret edilecek. 

Konferansa konuşmacıların yanı sıra Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Basın Bürosundan Aydın Bolkan, J&J Yayınlarından Azad Zal, Kürt Yazarlar Derneğinden Başkan Şehmus Sefer’in yanı sıra Osman Ozçelik ile Berken Bereh, Deng Yayınlarından Eşref Çakan, Karikatürist Halil İncesu, Amerikanın Sesi Kürtçe Radyosundan Hatice Kamer, Yaşam Radyo’dan İbrahim Gürbüz, El Cezire Türk’ten Mahmut Bozarslan, Kurd-Kav’dan Mehmet Emin Eren, Kurdistan TV’den Mehmet Eren, Taraf gazetesinden Muzafer Duru, Milliyet Gazetesinden Namık Durukan, İstanbul Kürt Enstitüsünden Rûşen Bana, IMC TV’den Eyüp Burç ile Şefik Beyaz, Belgesel yapımcısı Veysi Altay’la birlikte 50’yi aşkın kişinin daha katılacağı gelen bilgiler arasında.

Kaynak: www.ilkehaber.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89