• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Kupaya da Terim'e de veda!..

Kupaya da Terim'e de veda!..
A milli takım, Fatih Terim yönetiminde çıktığı son maçta Ermenistan'ı Bursa'da 2-0 yendi.

Trübünde iki cumhurbaşkanının da izlediği maçta, Türkiye ilk yarıda attığı gollerle karşılaşmayı 2-0 kazandı.

19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. gruptaki Türkiye-Ermenistan maçına, iki ülkenin cumhurbaşkanı, başlama saatinden 5 dakika önce geldi. Platini'nin de şeref tribününden izlediği maçta kameralara ilginç görüntüler yansıdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı, stat girişinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve diğer yetkililer karşıladı.

Maçı UEFA Başkanı Michel Platini de izledi. Platini'yi, stadın protokol tribünü girişinde TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl karşıladı. Platini de maçı şeref tribününde Gül'ün hemen yanında izledi. Sarkisyan'ın yanında ise UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik vardı.

Karşılaşma öncesi (A) Milli Takım'da en fazla gol atan futbolcu unvanını elinde bulunduran Hakan Şükür'e, TFF Başkanı Mahmut Özgener tarafından plaket verildi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de Hakan Şükür'ü kutladı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

2010 Dünya Kupası grup elemelerinde son maçında Ermenistan ile Bursa'da karşılaşan Türkiye, karşılaşmayı ilk yarıda bulduğu gollerle galip bitirdi.

MAÇTA İLK YARI

14. dakikada Arda, Tuncay'dan aldığı pasla ceza yayı üzerinde buluştu. Arda'nın yerden sert şutunda top kaleci Berezovski'den döndü. Dönen topu, defans elemanları taca gönderdi.

16. dakikada Türkiye aradığı golü buldu. Bu dakikada sol kanattan hareketlenen Arda, topu ön direğe doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Halil, şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-0

28. dakikada Türkiye farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan hareketlenen Hamit, topu ön direğe ortaladı. Servet, gelen topu sağ ayağı ile düzelttikten sonra sol ayağı ile filelere gönderdi.

33. dakikada Ceyhun, Ermenistan'dan Mkhitaryan'a yaptığı müdahalenin ardından, maçtaki ikinci sarı kartını, ardından kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

35. dakikada Ermenistan atağında sol kanattan kazanılan serbest atışı, Artavazd Karamyan kullandı. Bu oyuncunun arka direğe doğru gönderdiği topu iyi takip eden Arzumanyan, kafayla vurdu, ancak meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

MAÇTA İKİNCİ YARI

55. dakikada Ermenistan atağında Mkhitaryan'ın pasıyla sol kanattan hareketlenen Arman Karamyan, çaprazdan topa sert vurdu. Meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.

61. dakikada Türkiye atağında, İsmail'in pasıyla buluşan Arda, yaklaşık 30 metreden topu kaleye gönderdi. Üst direğe çarpan top, auta çıktı.

63. dakikada Türkiye atağında sağ kanattan hareketlenen Arda, topu kale alanı içine ortaladı. Halil, pozisyonu iyi takip etmesine karşın çabuk davranan kaleci Berezovski, topa sahip olarak kalesindeki muhtemel bir golü önledi.

68. dakikada Ermenistan'ın sol kanattan kazandığı korner atışını Artavazd Karamyan kullandı. Bu oyuncunun penaltı noktası üzerine gönderdiği top kafalarda dolaştıktan sonra Pizelli'nin önüne düştü. Pizelli'nin sert şutunda kaleye giden topa, önce kaleci Volkan, daha sonra da İsmail Köybaşı çizgi üzerinde müdahale etti. Top, ceza sahası dışına uzaklaştırıldı.

76. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Emre, topu penaltı noktası üzerine doğru ortaladı. Kafalardan seken topu iyi takip eden Arda, nefis bir rövaşata ile topu kaleye gönderdi, ancak kaleci Berezovsk, topu aynı güzellikte kurtardı.

Teknik direktör Fatih Terim, dünkü basın toplantısında milli takımı bıraktığını açıklayan Rüştü Reçber'e jest yaparak, 90. dakikada oyuna soktu.

Karşılaşma, Türkiye'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

TERİM'İN VEDA MAÇI

Türkiye ile Ermenistan arasında yapılan karşılaşma, Fatih Terim için veda maçı oldu. Terim, Ermenistan maçıyla birlikte (A) Milli Futbol Takımı'nın başında 92. ve son kez sahaya çıktı. (A) Milli Takım'ın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde ay-yıldızlı takım, bu karşılaşmaya kadar 91 maçta, 42 galibiyet, 26 beraberlik ve 23 yenilgi aldı.

BURSA'DA 8 YIL SONRA MAÇ

Bursa Atatürk Stadı, tam 8 yıl sonra (A) Milli Takım'ı ağırladı.

Ay-yıldızlı takım, daha önce 4'ü resmi, 2'si de özel olmak üzere Bursa'da 6 maç yapmıştı. (A) Milli Takım, bu maça kadar 6 karşılaşmadan 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

(A) Milli Takım, son maçını 8 yıl önce Makedonya ile oynamış ve maç 3-3 berabere sonuçlanmıştı.

TRİBÜNLERDEN BEYAZ GÜVERCİN

Karşılaşma öncesi Atatürk Stadı tribünlerinde bir sürpriz yaşandı. (A) Milli Takım'ın Dünya Kupası'na katılma şansı kalmadığı için ''Dostluk maçı''na dönüşen karşılaşmanın başlamasına 10 dakika kala, tribünlerden barışı simgeleyen beyaz güvercinler uçuruldu. Taraftarlar, bir süre beyaz güvercinlere alkışlarla eşlik etti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Karşılaşma için Bursa Atatürk Stadı'nda ve çevresinde çok geniş güvenlik önlemleri alındı.

Maç için 2 bin 500'ü polis olmak üzere, toplam 3 bin 500 güvenlik görevlisi yer aldı. Taraftarlar, stada 3 aşamalı bir aramadan sonra sokuldu. Bilet alamayan taraftarlar, stat dışında protesto gösterisi yaptı.

Taraftarlar, stada maçın başlamasından 2 saat önce alınmaya başlandı. Ancak, turnikelerde yaşanan arıza nedeniyle stat, maç başladıktan sonra ancak doldu.

Stat girişinde tüm taraftarlara Türk bayrağı dağıtıldı. Azerbaycan ve diğer ülke bayraklarına izin verilmedi. Buna karşın tribünlerde bazı taraftarların Azerbaycan bayrağı açtığı gözden kaçmadı.

KAPALI TRİBÜNDE ERMENİSTAN BAYRAĞI

Kapalı tribünün sol bölümünde oturan Ermenistan delegasyonundan küçük bir grup, büyük boy Ermenistan bayrağı açtı. Bu bayrağın açılması üzerine tribünlerde ıslık ve protesto sesleri yükseldi.

Türkiye: Volkan (90 Rüştü), İsmail, Servet, Ceyhun Gülselam, Gökhan Gönül, Hamit Altıntop (83 Kazım Kazım), Ayhan, Emre, Arda, Tuncay (46 İbrahim Kaş), Halil Altıntop

Ermenistan: Berezovski, Karlen Mkrtchyan, Hovsepyan, Arzumanyan, Arakelyan, Mkhitaryan (58 Pinheiro), Artavazd Karamyan, Arman Karamyan (77 Manucharyan), Mkoyan, Goharyan, Aghvan Mkrtchyan

GOLLER VE KARTLAR

Goller: 16 Halil Altıntop, 28 Servet
Kırmızı kart: 32 Ceyhun
Sarı kartlar: Ceyhun, Goharyan, Arman Karamyan, Mkoyan, Emre Belözoğlu
Stat: Atatürk (Bursa)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89