• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 4 °C

Krizi geçtik ama temkinli olunmalı

Krizi geçtik ama temkinli olunmalı
Güler Sabancı, referandum sonuçlarının, piyasaların 2011 genel seçimlerinde de istikrarın devam edeceğine inandığını gösterdiğini belirtti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, referandum sonuçlarının, piyasaların 2011 genel seçimlerinde de istikrarın devam edeceğine inandığını gösterdiğini belirtti. Sabancı, Türkiye'nin küresel krizin etkilerini atlattığını kaydetti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Piyasaların 12 Eylül'de yapılan referandum sonuçlarını olumlu karşıladığını ifade eden Sabancı, piyasaların 2011 genel seçimlerinde de istikrarlı bir sonuç çıkacağına inandığını söyledi.

Güler Sabancı, ''Referandum sonuçlarından sonra, piyasalar ve piyasa oyuncuları bunu müspet karşılıyorlar. 2011'de sürpriz beklemiyorlar. Piyasalar bunu satın aldılar deniliyor'' diye konuştu.

Güler Sabancı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan gerginliğe ilişkin olarak da gerginliğin referandum sürecinde kaldığını söyledi.

Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini belirten Sabancı, ''O referandum sürecinde kaldı. Yeni bir döneme girdik, önümüze bakarak hep beraber çalışmalıyız. Sayın Başbakan da böyle bir demeç verdi. Dolayısıyla o dönemde söylenenleri orada bırakmalıyız'' dedi.

TÜRKİYE KRİZİ GEÇTİ

Sabancı, Türkiye'nin küresel krizin etkilerini atlattığına işaret ederek, ''Krizi geçtiğimize inanıyorum'' diye konuştu.

Son açıklanan büyüme rakamlarının memnuniyet verici olduğunu, işsizlikte gerileme görüldüğünü ancak işsizliğin halen bir sorun olduğunu ifade eden Sabancı, temkinli olunması gerektiğine dikkati çekti.

Sabancı, şöyle devam etti: ''Dış yatırımcılar (gelişmekte olan ülkeler içinde iki tane parlayan yıldız var) diyorlar. Biri Brezilya, biri Türkiye. Hakikaten yatırımcılar ülkemize güveniyorlar. Bu durum, bizim için de çok memnuniyet verici. Zaten biz Sabancı Grubu olarak ülkemize güveniyoruz, yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ama dış dünyada da böyle bir güven olduğunu hissetmemiz ayrıca bizi memnun ediyor.''

TÜRKİYE'NİN CİDDİ POTANSİYELİ VAR

Güler Sabancı, büyüme rakamlarının, tüketici güven endekslerinin, işsizlik rakamlarının iyi gittiğini ifade ederek, Türkiye'nin özellikle enerji sektöründe yatırım açısından ciddi potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Özelleştirmelerin muntazam gittiğini ve makroekonomik dengelerin yerinde olduğunu belirten Sabancı, ''Bu son kriz gösterdi ki dünyada hiç kimse birbirinden tamamen kopuk değil. Hala Avrupa ve Amerika'da işler zor gidiyor. Avrupa ve Amerika'da sıkıntılar görünüyor. Tabii bunların Türkiye'ye etkisi inşallah çok az olur. Onun için de temkinli olmalıyız'' şeklinde konuştu.

Mali kurala ilişkin soru üzerine de Sabancı, şu anda mali disiplinin iyi gittiğini ifade ederek, iş dünyasının uzun vadeli planları, hedefleri sevdiğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89